Македония обяви кризисно положение заради имигрантите

Границата с Гърция е затворена, хиляди чакат в междуграничната зона
20 авг 2015 16:34, Елка Василева
17
Македония обяви кризисно положение заради имигрантите
Снимка: Reuters

Македония обяви кризисно положение в района на южната и северната граница на страната съответно с Гърция и Сърбия поради засиления поток имигранти. Така се открива възможност за ангажиране и на армията на страната. Това съобщи на пресконференция говорителят на македонското вътрешно министерство Иво Котевски, цитиран на сайта на „Утрински весник“.

Котевски каза, че всекидневно се следи ситуацията с нелегалните имигранти, които възнамеряват да влязат в Македония от Гърция и се подготвя отговор на всеки възможен сценарий.

Говорителят обясни, че поради засиления натиск по южната граница на страната и все по-интензивния транзит през т.нар. балкански мигрантски коридор, е било оценено, че е необходимо допълнително засилване на контрола на граничната зона, в която се регистрират масови нелегални преминавания от Гърция.

„Очакваме ангажиментът на армията да даде резултат в две насоки. Първо, да се засили сигурността и спокойствието на местното население и второ, да се осигури по-всеобхватен достъп при отношението към лицата, заявили намерение да поискат убежище в Македония“, каза Котевски.

Той съобщи, че ще бъде сформиран щаб към центъра за управление на кризи, който ще изготви план за действие и ще реализира предвидените дейности.

Сайтът Plusinfo.mk публикува снимки, от които се вижда, че македонските спецчасти не позволяват на имигрантите да влизат в страната.

Македония е затворила границата си с Гърция, пише още сайтът и обяснява, че мигранти не се допускат да влизат в страната, като около граничния пункт при Гевгели са разположени хора от спецчастите, които контролират ситуацията.

Екип на сайта съобщи, че в междуграничната зона има най-малко 3 000 мигранти, които чакат да влязат в Македония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Македонияимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой го създаде тоя хаос и кой е виновен да се каже КОЙЙЙ
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По данни на ООН тази година най-много бежанци са отишли в Русия. Само дето не са сирийци. Познайте какви са и защо не се говори за тях.
12
0
 
13
 
! Отговори
Популист преди 8 години
Унгарците накрая ще се окажат най-прави, пък били те и популисти
11
1
 
7
 
! Отговори
koftakis преди 8 години
Davaite gi makedonci nasam shtoto pri nas ima nujda ot xora,izgonixme si nashte deca v chujbina sega moje dostatochno da priemame ot tqx...mersi,bulgario mersi boiko i mersi za vsichki politici koito bez nikakva grija na syvest kum nashite deca
10
20
 
2
 
! Отговори
процедурно питане преди 8 години
Защо не бягат към Русия. Значи Македония се живее по-добре от Русия.
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кризисна ситауция на час път от София, а остатъците от нашата армия на море в Шабла, а пък джандарите пазят политиците от народната любов.
8
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българската Армия пък тренира за война с Русия в полигона Шабла
7
2
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Нашата армия сега ходом марш към границите, навсякъде където тези плъхове могат да изкопаят дупки и да минат трябва да има по един войник, няма оправия иначе, трябват драстични мерки преди да са ни наводнили и заразили с техните болести!
6
0
 
40
 
! Отговори
патриот преди 8 години
сега да видим дали Бойко ще ги приеме както прави с тези от Турция. Ако някой се опита да мине нелегално през Саудитска Арабия познайте какво ще му се случи ? Или някой да акустира на Австралийски бряг пълен с туристи нелегално...и веднага да вика''Аз съм бежанес, аз имам права" и да опъва палатката си в центъра на хубав морски курорт заедно цялата си челяд ...как ли ще реагират местните власти, а? Света се подиграва с нас , с Европа.. а местните бели хора треперят от страх...
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NASHATA ARMIA--NO NIE IMAME OFISI I SEKRETARKI NIE NIAN=MAME ARMIA.
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само се надявам нашата армия да тръгне към границата, защото сега всичките тези хора ще ни стоварят на нас! А както правилно е казал словашкият премиер-ние не сме разпалвали войни в Либия и Близкия Изток. Тези бежанци трябва да се изпратят в Щатите, за да може американците веднъж завинаги да осъзнаят каква политика водят техните правителства
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
no makedonzite ne se interesuvat kakvo shte kage pradlivata evropa.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така! Дайте ги насам, ние ще ги приемем! Защото сме демократи!
1
3
 
76
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Дори македонците реагират по-адекватно от нас