С таран пробиха оградата между Гърция и Македония

Македонската полиция използва сълзотворен газ срещу мигрантите
Обновена: 29 фев 2016 14:52 | 29 фев 2016 14:44, Елка Василева
83
С таран пробиха оградата между Гърция и Македония
Кадър: YouTube

Мигрантите, насъбрали се на границата на Гърция с Македония в района на Идомени, пробиха граничните ограждения с помощта на самоделен таран.

Македонската полиция използва сълзотворен газ, опитвайки се да разпръсне стотиците хора, разбили металната врата и телената ограда на жп линията от Гърция към Македония, предаде Ройтерс.

Още по темата

По информация на репортер на Франс прес от мястото на събитията опитът за пробив е бил предприет от бежанци от Ирак и Сирия, тръгнали към Европа през Балканите.

Тълпата, сред която има и много жени и деца, скандираше: „Отворете границата!“

Преди дни страните от т.нар. балкански път на мигрантите предприеха ограничения за пропускането им през граница. Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония решиха да пропускат през границите си само по 580 бежанци на ден.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
Всички граници на европейските страни трябва да се охраняват и при незаконното им преминаване да се стреля , така както е било преди и тогава само ще секне тази река от хора търсещи хубав живот на гърба на европейците!
59
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Това нашествие трябва да се спре! Меркел ги подлъга и сега страдат европейските народи! Да ,трябва високо от Европа да им се заяви да не идват , защото ще ги върнат!
58
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Олеее,, що не отидат така на руската граница да направят бе, а?? Европа е разграден двор, тук всичко може, гейски съюз и това е.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Маке ти трън ...
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах няколко пъти видео с щурма на границата и видях 2-3 *** които ги командват като войници !Щом макетата хвърлиха газа се разбягаха като мишки а тия 2-3 *** продъжаваха да им викат нещо и да сочат обратната страна на която бягат.
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХОЛИВУДСКИ ЕКШЪН!ХАХАХ!ТЕЗ ПРИПАДНАЛИТЕ ДА ОТИДАТ В ХОЛИВУД ПРИ БРАТЯТА СИ КАУБОЙЦИ И ДА СЕ КАНДИДАТИРАТ ЗА ОСКАР!КВИ СА ТИЯ ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО..МАПРИО..!?
54
0
 
20
 
! Отговори
и какво излиза преди 8 години
Европейаките държави нямат армия, а ге..йо1234ветова да не можеш да събереш войска да си браниш родината.Трагедия и мъка.Славните македонци воеводиде са бре
53
1
 
37
 
! Отговори
като на война преди 8 години
Граница се пази с оловен дъжд ,а не със сълзотворен газ.
52
0
 
47
 
! Отговори
ммм преди 8 години
Защо не отидат така при границата с братята от Саудитска Арабия, да видят какво се нарича толерантност. Техните не ги искат, а ние сме им длъжни нещо.
51
0
 
11
 
! Отговори
МХМ преди 8 години
До :) 60Добре че стана сега, иначе Леонардо и тая година щеше да се размине с оскара.
50
1
 
32
 
! Отговори
"Бежанци" преди 8 години
Тия "бежанци" какво очакват, да превземат границата и ей така някой вечно да ги пуска. На кой не му хъресва, кръгом и марш към пустинята.
49
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Време е македонците да издигна в Скопие паметник и на Меркел! Чудех се до сега какво и липсва на таз столица......
48
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната световна война е вече в ход.Както на времето не са се усетили за Хитлер сега не се усещат за религиозната опасност.А то си е необявена война.Имаше предложение да се приемат емигранти приели християнството/даже и на границата/ и подписали декларация с биопараметри за спазване на ценностите на ЕВропа.Какво ще по пречи в необходимия момент да се вдигнат всички???
47
1
 
39
 
! Отговори
:) преди 8 години
Тези са за Оскар :)
46
3
 
58
 
! Отговори
младен преди 8 години
Как пък не се падна една хубава -25 ~ -30 градуса зима с много, много сняг мамка му
45
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се спират стотици или хиляди хора? С някаква ограда забита едва в земята? Те със зъби ще я япрегризят. Решенията са от друго естество.
44
1
 
74
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Що не показвате видео в което щурмуват национална граница и искат да нападнат суверенна държава, а показвате как театрално падат "бежанците"? Тези до един са ислямисти, готови да прережат гърлото на всеки християнин за удоволствие.
43
1
 
45
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
И на мен ми е интересно как точно Германия ще спечели от тези хора които не знаят никакъв език освен арабски,които нямат изградени работни навици,които и дват точно в Германия заради социалните помощи.Като бягат от войната и са работоспособни защо не емигрират във Кувейт,саудицка Арабия,Турция или др. където ще трябва да работят услиено.12 милиарда няма да съборят немската икономика но сложи и парите за Гърция,Кипър,Италия,Испания и др. милиярдите не са само 12 а 100х12 и тези емигранти са много
42
0
 
55
 
! Отговори
boby преди 8 години
Тоз с фланелката на Байерн как падна пред камерата като за дузпа, Кристиано може само да гледа и да се учи!
41
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тези емигранти Германия и немската икономика няма да спечели нищо!!!!Тези полуграмотни и необразовани "бежанци" не отиват в Германия да работят, а да се възползват от соц помощите и всички блага, които ще получат от неверниците!