Не сгърчихме гърците – хукнахме да почиваме за 3-и март

Едва 1/4 от родните резервации в почивните дни били отказани
4 мар 2016 07:45,
116
Не сгърчихме гърците – хукнахме да почиваме за 3-и март
Снимка: Reuters

Продължилата месец и половина стачка на гръцките фермери на ГКПП Кулата-Промахон не отказа хилядите българи, които поеха към южната ни съседка за 4-те почивни дни.

Колоните от леки коли бяха в сряда вечерта и в четвъртък до обяд. Малко хора са отказали резервациите си, а някои са изчакали вдигането на блокадата, за да потърсят оферти в последния момент.

Причината е, че резервациите са направени през януари и повечето туристи не са ги отказали, за да не загубят даденото капаро.

Още по темата

"Возя група за сравнително голям хотел на Халкидики. Собственикът ми е познат и ми каза, че няма отложени резервации за нашите почивни дни", коментира пред "24 часа" шофьор на микробус, който в сряда следобед премина с 10-ина туристи през ГКПП Кулата.

"Направихме си резервацията през интернет преди 10-ина дни. Тогава стачката на гърците беше в разгара си, а и нашите превозвачи блокираха за седмица пункта и за леки коли. Обадихме се в хотела да я отменим. Бяхме превели половината сума, като се разбрахме да ни върнат част от нея.

В неделя обаче пак се обадихме да потвърдим, ако има свободни места, и нямаше проблем. Дори ни предложиха 1 нощувка безплатно на 2 март и затова тръгнахме", обясни Красимир Стоилов.

Той допълни, че по това време в Гърция хотелите не са натоварени и собствениците били склонни да правят големи отстъпки. Много българи с предварителни резервации до последно не са ги отложили, надявайки се, че блокадата ще се вдигне.

"Щом разбрахме, че времето се затопля, стана ясно, че гърците няма повече да стоят с тракторите на Кулата, защото ги чака полска работа. Рискувахме и сега ще минем спокойно границата.

Заради проблемите, които създадоха, искахме да ги "накажем" и да не почиваме при тях, но пък щяхме да изгорим с около 500 лв. Платихме на наша агенция, но се придвижваме със собствен транспорт до Касандра, а не с автобус. За лятото обаче се заричаме, че ще търсим друга почивка", казват мъж и жена от Пловдив.

Не крият, че са почивали в Гърция и са оставали доволни - и от цените, и от обслужването. Техни приятели обаче се ядосали и след като блокадата се затегна около средата на февруари, отменили резервацията си, като загубили 20% от платеното.

Все още няма окончателни данни колко българи, планирали 3-дневна почивка в Гърция, са се отказали, но по предварителни данни на туристическите агенции са около 1/4 от резервациите.

Наблюденията на граничните полицаи показват, че трафикът за Гърция е нормален за такава серия от почивни дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите не са народ. Това са общности и социални групи с различни интереси. Единно тяло българи с общ интерес просто няма.
68
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези неща да празнуваш националният си празник в чужда страна и то точно Гърция!? А като ги знам какви са гърчолята очаквам да подновят протестите от събота вечерта или от неделя сутринта, така хем ще са взели парите на българите, хем ще им се молят после.
67
1
 
10
 
! Отговори
иво преди 8 години
Все пак като за начало е добре ,а сега като се трупнат имигрантите в северна Гърция там ще стане ад , но нашите хотелиери трябва да се вземат в ръце и да не гонят само печалба за сметка на качество !
66
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До година превозвочите хич да не се оплакват! Сами ще са си виновни! От сега да си купуват сухи тоалетни...
65
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път българите показаха , че не са единни . Гърците се чудят как да ни го на..... а Вие ходите на почивки там ..
64
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо по-силно от личния пример. Няма как олигарси като президента Плевнелиев да закупуват имения и замъци за милиони в Гърция, а да призовават останалите българи от патриотизъм да се отказват да почиват в южната ни съседка.
63
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой от Ахелой - са е моменто наште превозвачи де що има по европа и близкия изток *** да го превозат и пласират в родината. ти стоНОЙ, може да не знаеш какво ядат хората в гърция и европа, но някой от нас правят сравнение!
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой от Ахелойоооо някой го боли джобчето че няма балъци да му пълнят "хотела" май а? Умилих се...
61
5
 
3
 
! Отговори
Да видим!!!!!!! преди 8 години
Българите + Фесовете -
60
15
 
15
 
! Отговори
222 преди 8 години
По екскурзии тръгнах още 98 а когато бяхме с шенгенски визи и навърших 18. В Европа само в Швеция и Норвегия не съм ходил. Не мога да си обесня тази мания която е обзела псевдо софиянците по Гърция. Единственото ми обеснение е , че досега са били скъсаняци,никой не се е държал нормално с тях в България/ защото така са изглеждали и са го позволили/ сега са изкарали някой лев и хайде да се покажем на море в Гърция...голяма гъзария !
59
1
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
От бързина написах Шипка с малка буква !
58
11
 
32
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
На 3-ти март да отидеш в чужбина значи си българина Хасан ......пълно *** може да напусне България на този ден ! Аз бях на Шипка ! Можеше да пътувам от Казанлък до шипка около 5-6 часа но това е маловажно след като знаеш къде отиваш ! Сигурен съм че много "българи" са били на почивка и в Турция !
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бойкот си правим ама на българските "бизнесмени" дето продължават да се правят големи тарикати
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 77Да бе, а пък сега същото това беломорие вместо спокойно място за почивка щеше да е ОЩЕ бетон и ОЩЕ мутри и ОЩЕ перачници...
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много се кефя на разните псевдо патриоти дето се плюнчат тука и разправят какво били 20% и или там колкото. Жалки сте, заслужавате да ви клатят всячески до дупка.
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кофти материал - защо бе ЕН-чо, защо да праиме бойкот, така ти се е приискало или да се пробаме, или си мноо умен и требе да те сушкаме. земи се скри или бачкай да избиеш загубите в почивните дни! и без това обикаляте европа да събирате най-големите ***, карате ги тука да ни ги продават за стока!
53
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка година ходя на море в Гърция и го предпочитам много пред нашето.Но никога не бих отишъл на 3-ти март в Гърция!Още помним Втората Блаканска война! Ако маляките не ни бяха забили нож в гърба - сега цялото северно крайбрежие на Бяло море щеше да е българска брегова ивица.
52
1
 
6
 
! Отговори
Кристиян преди 8 години
Трябва да се мисли конструктивно, а не разрушително...
51
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви блокади, какви "продажниците" и какви 5 лв ви гонят? Хората искат СПОКОЙНА, ПРИЯТНА и ЕВТИНА почивка. (Трябва да ви го удебеля и подчертая ли че да ви влезе в главите?). Докато това не е налично в милата ни татковина, клиенти НЯМА да видите. (Дали ще е ходят в Гърция или някъде другаде няма значение)
50
3
 
9
 
! Отговори
Кристиян преди 8 години
И какво от тва, егати селската новина. Що на вуте не му е зле?? Типично по български. С тоя начин на мислене до никаде няма да стигнем.