От Скопие: България иска конфедерация с Македония

"Американският измекярин Борисов вече е отписал Груевски"
28 апр 2016 17:14, Елка Василева
248
От Скопие: България иска конфедерация с Македония
Снимка: архив, Reuters

Забъркаха грозно името на България в македонската криза. В материал на небезизвестния Стефан Влахов Мицов, публикуван в Нет прес, се твърди, че представители на Бойко Борисов били предложили "спасение" на Македония чрез конфедерация с България.

В публикацията под заглавие: "Долу ръцете от Македония!" се казва, че за разлика от останалите съседи - Гърция, Албания и Косово, България "ще предложи "подкрепа". Само че такава "подкрепа", както и в миналото, ще бъде, за да заграби територията на цяла Македония. Или ако не може цялата, поне източната част".

"В момента, както и през миналата година, БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙСКИ ПРОВЕЖДАТ УЧЕНИЯ В БЛИЗОСТ ДО МАКЕДОНСКАТА ГРАНИЦА /главните букви са използвани в македонското издание – бел. ред./. Но тогава – около 18 май, това се правеши открито, а сега – тихо. Все едно става дума за предислоциране на военни части", пише авторът.

Той твърди, че преди известно време "представители на българския премиер Борисов са осъществили среща с висш македонски функционер. На тази среща било направено предложение за "спасение" на Македония чрез конфедерация с България, съставена от българско и македонско Събрание и общо главно ръководство. Както например функционира Босна и Херцеговина".

Според автора "македонската страна трябвало да регистрира "Партия на македонските българи", а в замяна за всичко това този висш македонски функционер щял да стане бъдещият премиер. Груевски трябвало да бъде елиминиран. В тази връзка не е случайно изявлението на премиера Борисов: "На Груевски не искам дори "Добър ден" да кажа, избягвам всякаква среща с него", твърди Стефан Влахов Мицов. 

Очевидно, пише авторът, "американският измекярин" Борисов вече е отписал Груевски.

Според Мицов не е случайно заявеното от българския външен имнистър Митов от Солун преди дни, че "политическата ситуация при вас не дава оптимизъм, че скоро ще бъде подписан договор за приятелство с България".

Нали в една конфедерация такъв договор е ненужен, оценява авторът на публикацията. Българите, пише той, както много пъти досега по отношение на Македония, са слагали тигана, докато рибата е още в морето.

"Не бива обаче да бъдем слепи и глухи за чуждите служби и диверсанти, които кръстосват из Македония", пише авторът и добавя, че "независима Македония няма нужда от наставници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е запознат с историята, ще знае, че въпросът трябва ли да има конфедерация между България и Македония е риторичен. Няма по-естествено нещо от това, един народ да се обедени Единствено това е шансът за този наш народ, да се опази от изчезване. Ако продължаваме да сме разделени, ще загубим. Ако се обеденим, ще спечелим. Единствено с Македония, нямаме културна и езикова бариера.
89
0
 
3
 
! Отговори
Валя преди 8 години
Само така!
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
точно е,сърбите им дадоха държавност иначе още щяха да са сръбска провинция. докато другите народи в югославия се бореха за държавност,македонците си траеха като пръ-ня в ***.после взеха да претендират че били александър велики.напълно сбъркани и смешни хора
87
1
 
11
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Мамка ви на всички лешояди на България!Македонци,румънци,турци всички с претенции за територии и все ние сме им виновни!Имаме ли премиер или външен министър да им тегли една българска псувня та втори път да не смеят да се е.... с нас!
86
0
 
8
 
! Отговори
Коле преди 8 години
Тази граница между България и Македония не ме кефи.
85
2
 
10
 
! Отговори
начо преди 8 години
няма по *** народ от макетата.можеха да са в ес заедно със словения.сърбите им дадоха даром държавност,те си въобразиха че са александър велики. сега ще хванат к.ра на албан велики
84
0
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
За Гърците Македония е Гръцка територия населена с Българи за Албанците Македония е просто територия която се стремят да разцепят а за нас Българите Македонците са си чисти Българи.Ако съм македонец бих и брал България предвид проблемите които имат със останалите съседи
83
8
 
13
 
! Отговори
Име преди 8 години
България готви войските за превземане на Македония... по същия начин както на македонците промиват мозъка, така и тук го промиват с Турция ще вземе териториите от Пловдив, до Разград и цялото чернорморие... 1 към 1... И македонците вярват на пропагандата и българите също... Личи си,че сме един народ... Трагедията е пълна
82
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята не е лоша, ще получим демографска инжекция от 1.5 милиона българи.
81
6
 
16
 
! Отговори
хихихи преди 8 години
С македонците идват като бонус и албанците. Мерси по-добре да не се присъединяват и без това македонците са луди, а албанците гадове. Не ни трябват тия вентилатори.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости за комплексари, бедни и изостанали.(И ние и..ние) Даже няма смисъл да се обръща внимание
79
1
 
6
 
! Отговори
Кво да се прави наши преди 8 години
Пак, че требва да ги спасяваме!!! Американците обещаха Македония да я слеят с Косово... *** накрая ще ядъд к..ц български. СА СИ!!!
78
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Макетата толкова често разиграват сценарият с българското нашествие, че започвам да си мисля, че вътрешно го искат. Дайте да не разочароваме очакванията им аххахах
77
0
 
9
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Ама дървеният меч стои страхотно пред това нещо, дето е знамето на комшиите! :)
76
7
 
7
 
! Отговори
аз чета и знам преди 8 години
Тиквуня да спре да лиже хамерик.ански за.дни.ци и да вземе пример от Пу-тин и Крим. Охрид и Струмско са били наши и сега е моментът да си ги вземем обратно. Ама то, за да копираш Пу.ти.н също трябва акъл и свобода на действието, къде ти такива неща у наште лиз.ач.и
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че е България, за да има когото да обвиняват македонците за провалите си :)
74
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само с едно съм съгласен с тоя македонец.Определението за Бойко Борисов-американският измекярин.Абсолютно точно и вярно.
73
8
 
11
 
! Отговори
нашенец преди 8 години
Има ли съседна държава около БГ, която да ни уважава и харесва ? Мисля ,че не ! С новата ислямска конституция, която Турция ще гласува и неоОтоманските и претенции и там положението скоро ще се изостри. Слаби и бедни, без конкретна национална политика , всичко това само ще продължава.
72
1
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
На Македония основния им проблем е, че е плод на недомислен титовски социален инженеринг, който по великосръбски тотално е игнорирал фактора - албанци.Албанците от доста време им е писнало да са част от някоя друга империя, я българската, я сръбската, я гръцката, я турската, я италианската. От много години им зрее идеята за национално единение и няма как да бъдат претопени в измислената македонска нация!
71
1
 
5
 
! Отговори
Maya Tsoneva преди 8 години
Редактирайте ги тези статии преди да ги пуликувате!