Гърция става една от петте най-скъпи страни

Причината са прекомерно високите данъци
21 юни 2016 10:44, Елка Василева
23
Гърция става една от петте най-скъпи страни
Снимка: архив, Reuters

Гърция може да се окаже в листата на най-скъпите страни в Европа заради въведените в страната прекомерно високи данъци, алармират изданията днес.

Икономическият таблоид "Нафтемборики" коментира, че Гърция се е сдобила с четвъртия най-висок ДДС в Европа /повишен наскоро от 23 на 24 на сто в рамките на гласувания неотдавна пакет от мерки за икономии/ и че цената на безоловния бензин е сред осемте най-високи в целия свят.

Смята се, че след като от януари 2017 г. влязат в сила и новите повишения на специалните налози върху потреблението, Гърция ще бъде сред петте най-скъпи страни на планетата.

Сред 20-те първи в света ще се окажем от януари и по цената на дизела, предупреждава още вестникът.

"Призовете" обаче не свършват дотук, туристическият сектор - тежката индустрия на Гърция, също ще бъде обложен с третия най-висок ДДС в Европа, хотелиерският бизнес също е притиснат до стената.

Във връзка с това в. "Имерисия" цитира централната банка, която в свой доклад за паричната политика открито предупреди за евентуално видоизменение на конкуренцията в резултат на данъците, договорени от правителството с кредиторите на страната в замяна на предоставяната финансова помощ.

В. "Катимерини" обявява на челна страница, че цените на апартаментите са паднали до 60 на сто и че въпреки това търсенето било слабо.

В. "Прото тема" пише, че над 50 хиляди вили в Гърция търсят купувачи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що бе наште да вдигнат заплатите и според тях данъците едно към гьотере и ний ще станем скъпи
21
1
 
34
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Ами и ние 45г. яли ,пили и се веселили.Сега дойде време да си плащаме. Същото е и при гърците.
20
2
 
32
 
! Отговори
Juliana Michael преди 7 години
Здравейте, казвам се Юлиана Майкъл, жертва на измама в ръцете на фалшиви кредитори, аз съм бил измама всичко най-29,000,000 Euro, защото имам нужда от голям капитал 80,000,000 хиляди, аз почти умря, аз нямах къде да отиде, моя бизнес унищожени в процеса загубих сина ми .. не мога да понасям това да се случи отново. през юни 2014 г., се запознах с един приятел, който ме запозна с добра майка г-жа Елина, че в крайна сметка ми помогна да си осигури заем в компанията, добра майка, че искам да използвам възможността Това да кажа, благодаря ви, Бог да продължи да ви благослови, аз също искал да изпо
19
2
 
34
 
! Отговори
Do ! преди 7 години
В интерес на истината пълно е с гръцки ***. Преди 2-3 години имаше скандал със заразени от СПИН ***. Само три бяха чужденки. Гърция не е това което беше. Данъците им са убийствени и средната класа е на път да изчезне. Много българи се изнесоха в страни като Англия, Германия, Австрия, Канада,... България :)
18
3
 
32
 
! Отговори
до вуте преди 7 години
В Гърция няма много български ***.Има много рускини(под рускини разбирай-грузинки,казахстанки,украинки ит.н),румънки(молдовки),сръбкини,албанки и много момичетата които не са сигурни към коя нация принадлежат-нещо от рода баща и грък,майка и албанка,дядо и италианец,баба и рускиня.
17
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърция наистина върви надолу!А, честно казано, вече не познава българин, който да работи там, не казвам, че няма но нещата за 7 - 8 години много се промениха.
16
6
 
42
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
До от гръцкоСамо когато гъркините започнат да проституират и да си продават децата в България и гърците да плячкосват банкоматите у нас, ще повярвам че сме по добре от тях!
15
4
 
47
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Лошото при нас е , че искайки да се изравним с гърците, се мъчим да ги принизим до нашето ниво !
14
9
 
41
 
! Отговори
от гръцко преди 7 години
гъркини *** има,лапат за десет евра маркуча тука,по умните ходят на запад..младите емигрират да работят на запад..в гърция половината население е от източна европа,албания и близкия изток..българи има навсякъде..гърция става като бг-10 процента имат пари,другите живеят от ден за ден.
13
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите нямат нищо, а гърците имат заеми! Не им завиждайте, защото заплати, имоти, пенсии и т.н. плащани от заеми, не са реален стандарт, а само временен купон!
12
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като е ЗЛЕ в Гърция защо толкова много българи работят там ??? И Както казва един познат който работи там :В Гърция е лошо ама в България почти не се издържа ...я
11
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито на гърците скоро и у нас както е тръгнало.
10
8
 
57
 
! Отговори
.!. преди 7 години
Аз гръцки *** в БГ не съм видял! Аз гъркини да гледат болните родители на българин българин не съм видял! Аз грък да бере реколта в БГ не съм видял! Аз разумен българин дето да харесва БГ морето повече от гръцкото не съм видял! Аз и грък дето да харесва повече българското море не съм видял! Та сега след сичкото това май се опитвате да ме обедите, че в Гърция е по-зле отколкото тука а!!?? Ей ама има още мнооого да се пънете и пак нема да хване декиш!
9
7
 
68
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Ах колко зле са гърците..... и пак са в пъти по-добре от нас, българите... Смятайте какво дъно сме достигнали.....
8
15
 
44
 
! Отговори
бг преди 7 години
Гърците да му мислят. Ние пари си имаме и цените не ни бъркат. За това ще прдължаваме да ходим на техните курорти...
7
2
 
35
 
! Отговори
Bg min zaplata преди 7 години
Eu ne iska da se ravniava po eftin bgstandart...:-):-):-):-)
6
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а у нас- най-евтин чадър и шезлонг : само 25-36 лв.
5
5
 
38
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Спокойно, чадо, за хубавите неща се иска време :)
4
7
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добър опит, ама пак ще почивам там....
3
3
 
89
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Не съм видял по този повод много български семейства да си наемат гъркини да им гледат родителите.