Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!

Президентът коментира изказването на Ердоган
Обновена: 23 мар 2017 20:00 | 23 мар 2017 19:45, Петя Славова
291
Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!
Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Румен Радев коментира изказването на турския президент Ердоган, че страната ни оказва натиск срещу турците при изборите.

Още по темата

"Искам да Ви уверя, че изборите в България ще протекат спокойно. България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чуждите емоции", отбеляза държавният ни глава, цитиран от президентството.

"България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона. Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география", каза още Радев пред журналисти.

Малко по-рано днес турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

В същото време стана ясно, че Турция дава 11 дни платен отпуск на изселниците да дойдат и да гласуват в България. Също така им организира безплатен транспорт за да упражнят правото си на вот.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достоен български генерал и истински МЪЖ!БРАВО!
157
28
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 7 години
До 170. И какво прави лицето Радефф? Бля,бля, написани му изявления, от които няма никаъв ефект, защото автобусите си влизат постоянно. А народът, че е ***, *** е и не за първи път прави грешен избор, за който после съжалява, но така му се пада.
156
21
 
11
 
! Отговори
Мечо преди 7 години
Равносметката е следната: Турция се меси в изборите ,които Русия провежда в България!!
155
17
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До 163 червен анонимник. Само че като влязат гаджжалите и ти пръснат дирника, да не мислиш, че Радефф ще те спаси. Тя политиката и дипломацията е тънка работа и не е за такива като теб, които си мислят, че като се тупаш по голия тумбак с двата пищова и се ерчиш, ще се уплашат и ще се кротнат. Бог да ни на помощ (а не смешникът Радефф), ако турците ни скочат.
154
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си майката Цецка,ако беше на негово място как щеше да ни говори за евроатлантически ценности и още бля,бля щуротии.Добре че народа се освести и не направи тази грешка.Надявам се на същото и в неделя.
153
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега работливият и упорит български народ ще възроди родината си.Отново с решаващата помощ на Русия. Единственото условие, обаче е часпо-скоро да се откопчим от орбитата на Евросъюза и САЩ.Разбира се трябва да върнем комунизма като официален строй, и да възстановим ръководната функция на Партията БКП !Разбира се и национализация и всички капиталисти до стената!Отваряме Белене и почваме да ги убиваме с лопати!АЗ отново партиен секретар, децата ми във външнотърговски дружества да се мъчат
152
6
 
12
 
! Отговори
да преди 7 години
напиканат'а турска армия може да плаши само овцете-турци
151
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Андрешко.Ами ще се предадат ти как искаш, убиваш човек без вина и никой не ти търси сметка така ли е при европейската демокрация както те отърва ?
150
3
 
22
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
До #72. Ти се притесняваш за убития турски рибар? Не се притеснявай след изборите Герб като вземат властта,тихомълком някоя вечер ще предадат нашите гранични полицаи на ердогановите касапи,както направиха с турците поискали у нас политическо убежище.
149
33
 
14
 
! Отговори
Бъдете разумни! преди 7 години
Спокойно, след изборите ще търсим начин да се отървем от подлогата на Кремъл наречена Румен Радев.Българите искат мир с Турция, а не война към която ни води тоя измислен президент.Радев ще прати ли децата си за пушечно месо срещу турците ако стане война?Нинова ще викне ли синчето си от САЩ да се бие, ако стане война?Едва ли, затова опичайте си акъла и не се правете на мъже на 80 милионна Турция, предизборно и то с такива псевдопатриотарски изявления!
148
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега работливият и упорит български народ ще възроди родината си.Отново с решаващата помощ на Русия. Единственото условие, обаче е часпо-скоро да се откопчим от орбитата на Евросъюза и САЩ.Разбира се трябва да върнем комунизма като официален строй, и да възстановим ръководната функция на Партията БКП !Разбира се и национализация и всички капиталисти до стената!Отваряме Белене и почваме да ги убиваме с лопати!
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, как реват *** зависими от герб ...много ми кеф ...Особено на фона на изказванията на Бойко как Ердо го разцелувал . ***
146
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достойно изказване на Президентът, гнусни хейтвания на туркоманчета, гербери и др.не българи !
145
4
 
8
 
! Отговори
PAK LI TOYA BE? преди 7 години
Aman, beygun !
144
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега работливият и упорит български народ ще възроди родината си. Отново с решаващата помощ на Русия. Единственото условие, обаче е час по-скоро да се откопчим от орбитата на Евросъюза и САЩ. Защото ни станаясно през последния четвърт век, че именно те са нашите унищожители?!
143
4
 
11
 
! Отговори
да преди 7 години
изселниците даже и в наши сайтове не могат да кажат нищо срещу *** Ердоган ,защото някой измежду тях,който знае български може да ги издаде на властите и после няма излизане от затвора:-):-):-):-)тия бяха роби у нас,роби си останаха и в Турция
142
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тоя ще се отървем от оня ще се отървем и ще останем с Пешо само май. Някой да му каже истински неща на президента, той живее още с илюзиии от съветските книги.
141
3
 
11
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До 138Мисли логически, за какво им са на турците да идват масово всички с българско гражданство от Турция, за да гласуват в България? Всички пълнолетни до един идват, без да остане един. Тук има нещо насилствено в тази работа, иначе тези хора няма какво да гласуват в България тъй като не живеят там и не ги интересува изобщо какво става. Откъде имат тази информация ли? Върви ги питай директно тях и те ще ти кажат същото. Не го правят по волята си, а за да нямат проблеми с турските институции.
140
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев вечно се излага да чете неща, които някой друг му е написал на листче. Този път даже не е глупавата Елена Йончева, която трябва да доказва в съда милионите, които ние платихме от нашия джоб да си прави репортажите в Ирак и Афганистан.Този път Нинова е написала листчето на Радев и понеже всеки шапкар чете това, което му пъхнат под носа от Генщаба така и Радев е прочел, че Турция се била месила в изборите ни.Че то Русия чрез Радев направо ни купи президентските избори!
139
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предстоят избори. А след тях ще е от изключителна важност българският народ да иска настоятелно всеки ден от управляващите, без значение какъв е техният цвят, да осъществяват своите обещания. Защото истината е, че когато има силен натиск от страна на гражданите да се случи нещо добро за родината ни, то рано или късно става. Нека си спомним, че след изключително силен граждански натиск първо БСП, а после и отделни лица от ГЕРБ започнаха да говорят за нормализация на отношенията с Русия.