Множество косовски политици – граждани на Албания

Министри и депутати се редят на опашка за албански паспорти
13 дек 2018 21:21,
12
Множество косовски политици – граждани на Албания
Снимка: Reuters

Редица косовски политици имат гражданство на Албания, съобщава сръбският вестник "Данас".

Още по темата

Тези дни заявления за получаване на паспорт на Албания са подали министърът на икономическото развитие Валдрин Лука, министърът на просветата Шакири Битичи и заместник председателят на Демократическата партия на Косово Екиле Луштаку, пише вестникът като се позовава на косовския сайт Инсайдери, предаде БТА.

В съответствие с подписания от президента на Албания Илир Мета указ депутатът от Демократическата партия е получил паспорт на 15 ноември, двамата министри на 20 ноември, а след това и голям брой други политици.

Съгласно указа, гражданите на Косово, които имат албански паспорт, не трябва задължително да ходят в посолството да искат виза и за тях са в сила всички условия, които важат и за гражданите на Албания.

През април миналата година албанско гражданство получиха премиерът Рамуш Харадинай и съпругата му Анита, както и вицепремиерът Фатмир Лимай. По-рано албански паспорт взе и лидерът на опозиционното движение Самоопределение Албин Курти и няколко други членове на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
една ракетка и косово исчезва заедно с краварската база там ...
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7 Косово е млада държава и е нормално албанци,и други етноси ,да не я припознават все още за своя национална държава!След 50 год.,ако Косово съществува ,болшинството от тях ,ще се чувстват отделна нация от другите!То и Черногорците преди 70 г.се имаха за сърби,най-истинските,но сега положението е друго!
6
1
 
12
 
! Отговори
EK преди 5 години
ако китайците са блокирали половината нет заради цензура, то цензурата на сорос, юнкер, меркел, обама и клинтън са блокирали останалата половина от нета. заради "свободата на словото"!
5
0
 
3
 
! Отговори
БХК преди 5 години
благодарение на олбрайт. не знам само защо юдеите не си харесват имената...
4
9
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Чакаме референдума за обединение на Косово и Албания, де факто това е една държава.
3
0
 
15
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Множество косовски политици граждани на Албания'Нормално, нали са албанци, какво гражданство да имат? В тази, така наречена държава Косово, живеят сърби и албанци. Такова животно, като косовар(косовец, кос или както там се казва)- няма.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Съвремените понятия за нация са ,щом има държава ,значи има и нация,като в една нация ,може да има повече етноси!Но етнос косовски няма!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къде е сензацията?Нима няма граждани на Черна Гора и Босна които имат сръбски паспорти?