Путин в Белград – София да си прави изводите

Журналисти обсъждат визитата му в западната ни съседка
18 яну 2019 11:30,
120

Руският президент Владимир Путин бе посрещнат в Сърбия като Бог и суперзвезда. Сравненията са на световни медии, които отразиха визитата му в Белград и срещата му с президента Александър Вучич. Там е и журналистът от Bloomberg TV България Николай Кръстев.

Още по темата

За зрителите на "България сутрин" той обобщи, че Путин е бил категоричен по отношение на Косово, а Вучич е заявил, че без Русия няма да има решение на въпроса с Косово. Станало е ясно още, че Русия ще бъде съюзник на Сърбия и двете страни ще работят заедно.

"Москва не е доволна от подписания индивидуален план за партньорство между Сърбия и НАТО", отбеляза Кръстев.

Журналистът обобщи също, че Русия има план за Балканите, а част от тях е разширяване на военно-техническото сътрудничество между Москва и Белград. Въпросът е дали това няма да пречи на европейската перспектива пред Сърбия.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Валери Тодоров посочи, че във визитата на Путин има знаци, които са със среднозначен характер.

"Путин потвърди, че Русия ще инвестира в инфраструктура 1,4 млрд. долара. Сърбия дава рамо на проекта "Южен поток" през България. Путин заяви, че и двете тръби ще бъдат факт. Самата визита е знак за подкрепа към Александър Вучич", коментира Тодоров.

Според него визитата на Путин е и опит да възпре влиянието на Турция в Косово.

"Драматизираме тази визита. Тя е за да чуем, че Русия остава привързана към Сърбия. Русия по никакъв начин не може да окаже военна помощ на Сърбия. Тази визита е заради телевизора. Тези 1,4 млрд. долара са отново само на думи. Подвеждат се хората в Сърбия. Заиграването с Русия е лъжлива политика", каза от своя страна журналистът Асен Агов.

Той подчерта, че сърбите ще плащат газта, която ще пристига от Русия и парите ще отиват в касите на "Газпром". Агов добави, че Путин е подарил стари самолети на Сърбия, които сърбите ще трябва сами да поддържат.

Журналистът е на мнение, че не бива да се правят аналогии между България и Сърбия, защото страната ни е член на ЕС и НАТО. Искаме обаче Сърбия да бъде интегрирана в цялата система за сигурност, настоя Агов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
3
 
! Отговори
до к.110 преди 5 години
До Сата НАТОНяма проблем, "даскале". Вземи географската карта на Балканския п-в и виж: тръбата спокойно може да премине през Гърция, сетне през източната част на Македония източно от Косово в Сърбия и оттам към Унгария. От Сърбия едно отклонение към България с дебит 2 млрд.м3 . Така че Бг ще престане да бъде транзитна държава, а за хъба Б.Б. ще пита САЩ.
110
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв българин е тоя асен агов --фамилията му е турска , липсва му само един фес .
109
18
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Странно ми е някак - Вучич и Путин си правят сметка да прекарат тръба през България. А от българска страна не пристства никой Сещам се за една поговорка за сметката без кръчмаря...
108
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До HefronАми приятел те ако на улицата 10 биячи хванат Джошуа примерно, ще го пребият колкото и да е добър и сърцат. Сърбия беше нападната от коалиция от 50 тина чакали с въздушно превъзходство 50/1. Та спрете с тези плоски лъжи защото са ДО ВРЕМЕ!
107
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората пускащи пара на Агата трябва да помислят за какво им отиват парите, понеже този човек е тотално неадекватен и реално прави реклама и то зверска на Путин.
106
4
 
22
 
! Отговори
23860098 преди 5 години
Само на книжка сме силни. Иначе много бой ще ядем от всички по всички направления. От юг имаме два противника Ave Byzantium и Ottoman imperium. На запад си имаме Slavian union, който има си връща за 1век и малко отгоре. На север Dakius само ще изтропа техния ботуш на армията и са у София. Нито Нато нито Ес ще ви чуе виковете за помощ,щото си казаха че не им пука за Балканите!!!
105
3
 
25
 
! Отговори
гласотгоре преди 5 години
Този рептил Агов жив ли е?! Изпълзя от дупката,колкото да изсъска. С Плевнелиев са си плюли в устите.
104
22
 
3
 
! Отговори
Ъхъ! преди 5 години
До ТойЯвно си от партийните секретари,които ни убеждаваха,че ей го къде пред нас е комунизмът и нямаме нужда от заплати,защото Путин ще ни осигури " всекиму според потребностите" !
103
18
 
2
 
! Отговори
Диагноза преди 5 години
От утре започвам да спестявам и превръщам всички пари в рубли! Явно ще възраждаме СИВ !
102
3
 
41
 
! Отговори
Той преди 5 години
След като плюете толкова Русия, не виждам къде са инвестициите на САЩ в България.
101
11
 
26
 
! Отговори
Орнитолог преди 5 години
Сръбите са орле,бугарите са гарге - и све пак сме роднине...
100
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асен агов пак се изказва неподготвен ,или умишлено лъже пред целия Народ (типично по европейски)
99
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин отиде в Сърбия за да сплаши опозицията! Ама доколкото ги знам сърбите, лесно не се плашат. Особено от джуджета.Всякакви приказки за инвестиции и тръби са фейк нюзове. Тръба през България не решава никакъв проблем на Сърбия. И сега си купуват 100% от газта от Русия. Вучич може да почне да купува газ през България за да се подмаже на Путин, но следващия ще мине към американска газ от Хърватия и тази тръба ще остане пълна с голите обещатния на безмозъчните русофилчета.
98
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вучич е пътникСръбският народ да заслужава по-добра участ, казваш, заслужава демокрация? Ако им пожелаваш демокрация и участ като нашите, значи не си му приятел на сръбския народ.
97
6
 
21
 
! Отговори
Аборигенът преди 5 години
ВАНГА Е КАЗАЛА, РУСИЕ 'КЕ ПРЕБЪДЕ, РУСКИТЕ ДРОНОВЕ ЩЕ ПРЕВЗЕМАТ КИТАЙ И АТЛАНТИКА, САЩ ЩЕ УМРЕ В САЖДИТЕ НА ЙЕЛОУСТОН, СЪРБИЯ ЩЕ ЗАВОЮВА ЕВРОПА И ЩЕ Я ПОДЕЛИ С РУСИЯ ! РУБЛАТА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТРАНС-ГАЛАКТИЧЕСКА ВАЛУТА, ПАРИТЕ ЩЕ СЕ ОБЕЗПЕЧАВАТ СЪС СЛАНИНА (РУСКА) И ВОДКА, А НЕ СЪС ЗЛАТО !РУСИЯ Е МАЙКА НА СЛАВЯНСТВОТО, А БЪЛГАРИЯ Е БАЩАТА, НИЩО ЧЕ ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ СА С ПЕЛАЗГИ ПО ГЕН, НО СА СЛАВЯНИ ! СЛАВА РОСИЙ, СЛАВА СТАЛИНА, УРА, УРА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ! ЖИВКОВ Е НАШИЯ ПАСТИР !
96
24
 
11
 
! Отговори
Вучич е пътник преди 5 години
Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...
95
7
 
28
 
! Отговори
да преди 5 години
зависимата от Русия Сърбия води независима политика. .уникално. ..:))))))
94
23
 
16
 
! Отговори
Hefron преди 5 години
Избутали са СТЕЛТОВЕ, ама друг път. Тия ги разправяй на младото поколение. Сърбите успяха да свалят един по случайност. И беше всенародно веселие. А колко ги бомбардираха....
93
4
 
44
 
! Отговори
Тт преди 5 години
Ти Ага не се меси там къде не ти е работата.Не си никой.
92
15
 
45
 
! Отговори
Крис преди 5 години
Само, че със старите руски и български радари, сърбите им избутаха невидимите стелтове през 1998