Турция нанася удар: Приема руски туристи без визи и паспорти

Гърция очаква сериозен спад на руснаците това лято
27 мар 2019 13:55, Елка Василева
102
Турция нанася удар: Приема руски туристи без визи и паспорти
Снимка: архив, Reuters

Гръцките хотелиери очакват рязък спад на руснаците това лято, които ще се насочат към Турция или България.

Няма да се оправдаят очакванията на гръцкия туристически сектор за привличане на повече руски туристи тази година. Според турската телеграфна агенция, цитирана от гръцките медии, Анкара е готова да допусне руските туристи да почиват в Турция при облекчен режим - само с лични карти без паспорт и визи, предаде БНР.

Министерството на туризма в Атина трябва да промени изцяло стратегията си, за да не изгубим руските туристи, коментират собственици на хотели пред гръцките медии. Те дори очакват масово анулиране на резервации от страна на руснаците.

През миналата година едва 520 хиляди руснаци са почивали в Гърция по информация на Гръцката национална банка. Очакваше се тази година броят на руските туристи да премине един милион, но вероятно голяма част от тях ще предпочетат да почиват в Турция, където се предлагат много по-евтини пакети, заявиха от съюза на хотелиерите.

От гръцкия туристически бранш отчитат и трудна конкуренция с България, където руснаците имат традиция в предпочитанията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
43
 
15
 
! Отговори
. преди 5 години
Бля довете в Турция се държат културно, не като тук със имперския си манталитет да се напиват и да крещат по улиците и да създават проблеми на нормалните хора, хотелиери и персонал. Нискокачествени туристи! Неслучайно западни туроператори имат изисквания, в хотелите, в които настаняват техните туристи да няма руснаци.
3
9
 
56
 
! Отговори
Ами не е вярно преди 5 години
Не е точна информацията. България не конкурира Гърция. При нас цените са същите, няма предсказуемост на времето дали ще става за плаж, забележителности на практика няма, колкото и да се напъват от национална гордост да изтъкват траките. Това не са забележителности от гледна точка на туристите, а само за археолози стават. Толкоз археолози не са се втурнали към БГ. А, да не забравяме калпавото качество на туристическия ни продукт. Конкуренти на гърците са Египет, Тунис, Мароко
2
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се прави! Така се привличат туристи и клиенти.
1
54
 
17
 
! Отговори
Не! преди 5 години
На близо 400 хиляди мужици позволихме да купят земя по черноморието. Ако Вовата реши, че не се отнасяме добре с тях има реална опасност от нов Крим...