Турция нанася удар: Приема руски туристи без визи и паспорти

Гърция очаква сериозен спад на руснаците това лято
27 мар 2019 13:55, Елка Василева
102
Турция нанася удар: Приема руски туристи без визи и паспорти
Снимка: архив, Reuters

Гръцките хотелиери очакват рязък спад на руснаците това лято, които ще се насочат към Турция или България.

Няма да се оправдаят очакванията на гръцкия туристически сектор за привличане на повече руски туристи тази година. Според турската телеграфна агенция, цитирана от гръцките медии, Анкара е готова да допусне руските туристи да почиват в Турция при облекчен режим - само с лични карти без паспорт и визи, предаде БНР.

Министерството на туризма в Атина трябва да промени изцяло стратегията си, за да не изгубим руските туристи, коментират собственици на хотели пред гръцките медии. Те дори очакват масово анулиране на резервации от страна на руснаците.

През миналата година едва 520 хиляди руснаци са почивали в Гърция по информация на Гръцката национална банка. Очакваше се тази година броят на руските туристи да премине един милион, но вероятно голяма част от тях ще предпочетат да почиват в Турция, където се предлагат много по-евтини пакети, заявиха от съюза на хотелиерите.

От гръцкия туристически бранш отчитат и трудна конкуренция с България, където руснаците имат традиция в предпочитанията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
30
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
те руснаците едни ценни туриста та чак цена нямат...с кеф да им ги подариш на комшиитеосвен това повечето туроператори са рускии големия келепир не е за нашите а си остават най облагодетелствани руските ,някой виждалли ги е колко са невъзпитани как се пререждат и как тъпчат чиниите на олл инклузив без дори да изядат половината и т.н..ще изкарат 2 сезона при комшите и пак тук ще дойдат със сигурност атрактивни начини да се привличат у нас всякакви видове и националности туристи
23
5
 
37
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Нека, тъкмо да изпофалират мутрите ни! С един куршум - два заека, хем по-малко мужици у нас, хем да се хванат за палцете дебеловратите!
22
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските туристи не стават , поне тези които идват в България . Като нямаш кинти за една що годе качествена почивка седиш си на село , а не да обикаляш като шматка улиците и магазините в Сънито и да се правиш на интересен , пък с 2 рубли в джоба . И да се хвалиш на другите селяни после, бях на почивка в България . Е тва са руските туристи
21
3
 
26
 
! Отговори
язък преди 5 години
Правилна стъпка така се прави туризъм но тъжна за всички който обичат да почиват в Турция сега цените ще скочат още като се има предвид че сега на ранни записвания са по високи от миналата година с 20%......лошо.
20
32
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно западните туристи били те пенсионери или английските пояници на помощи правят оборот щото за нашият стандарт си имат кинти . не въшливите и дръгливи руски селяни дето не са виждали Москва през живота си а като ги питаш от къде са всеки вика МАСКВЕ
19
14
 
38
 
! Отговори
Baiui преди 5 години
Съвсем правилна стъпка за увеличаване на туристическия поток. А ние ще приемаме баби и дедовци англичани и разни *** и ще чакаме скок в туризма. Да ама нееее. Не можем вече да си върнем качествените туристи, които изгубихме. Къде заради баш хотелиери, къде заради самата държава, която не действа достатъчно.
18
17
 
21
 
! Отговори
Боли ме хуя преди 5 години
За Рушките туристиАз хотел нямамДа му мислят мутро- хотелиерите
17
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер , 95% процента от руските туристи в БГ за прошляци ,невъзпитани, нагли, и бедниникаква файда от тях
16
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И така нашето черноморие ще остане празно това лято. Супер се кефя, дебелите мастити по морето ще се молят някой да им посети бетонините оазиси ама не. От 10г не съм стъпвал на това огромно село което превърнаха нашето Черноморие, по скъпо е от Гърция, Турция дори Италия а нивото на обслужване е ужас. Много се кефя.
15
8
 
45
 
! Отговори
смях преди 5 години
Турците са хитреци,нападнати са от Европа и САЩ нямат избор,нормално е да хитруват за пари с РУСИЯ там е голям пазар на селско стопанство,което Турция изнася и печели ПАРИ.Бг.парламента бяга от руските пазари но не знае къде отива ОВЦАТА.Къде сме ние с гайдите и цървулите???ГРЕШКИ Борисов нема как да си с санкций против братята РУСИ.
14
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хА.хА.хАААААААААААА....Ердо да очаква целия състав на ГРУ и КГБ да разглеждат джамията "Св.София"....Водени от екскурзовода Мишкин....
13
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Качественото обслужване и привличане на клиенти НЕ е навеждане, а е генериране на печалба.Много сте горди и не се "навеждате", ама стоите със свалени га.щи пред чорбаджиите си цял живот. Страната я стъпкаха и унищожиха "господарите" ви, пък се мислите за много горди.
12
24
 
4
 
! Отговори
До до 10 преди 5 години
Питай *** къде съм бил
11
19
 
48
 
! Отговори
BULSLAV преди 5 години
До 2И какво ти пречат братята славяни - руснаците? Аз предпочитам те да населват България, отколкото турци и ***...
10
6
 
70
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Май не си пътувал извън БГ? В Турция има всякакъв клас хотели и курорти. Не е само за 'бедняци' както ги наричаш. По-далече от Поморие и на палатка на язовир Доспат видно не си ходил
9
79
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На "почивка" в туркия ходят само бедняците и неудачниците
8
6
 
43
 
! Отговори
АМИ НАШИТЕ Н.АДУПЕНИ преди 5 години
политици като си имат много началници и не смогват на кой по-рано да занесат кафенцето. И все чакат от Брюксел или САЩ да им разрешат или наредят...
7
7
 
70
 
! Отговори
... преди 5 години
Епа ко да ви кажа! Кой не е почивал в Турция не е наясно, че там разбират от туризъм няколо милиона пъти повече от колкото които и да е хотел тука в БГ! Башка, че нещата там по техните морета са в стотици питъ по-добре отколкото на "нашто" море! Та така!!!
6
52
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми нормално е, турците обичат да се навеждат
5
42
 
11
 
! Отговори
Не! преди 5 години
До 2 неTакова им е мисленето, където има руснаци - там е Русия. А по черноморието ни са мнозинство... Заплахата ов *** е реална....