Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!

Това е битка за Сърбия, отсече президентът
Обновена: 27 мар 2019 10:50 | 27 мар 2019 10:50,
289
Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!
Снимка: Reuters, архив

Александър Вучич обясни в интервю снощи, че Сърбия се бори с още четири страни за привличане на фабрика на германския автомобилостроител Volkswagen. Другите страни, които също могат да привлекат инвестицията са България, Румъния, Турция и Украйна.

"Знам колко се бори Бойко /Борисов/, Ердоган, /Ливиу/ Драгня, всички сме приятели, но това е бой, борба за Сърбия. В този ден, ако това се случи, ще си сваля очилата, ще се разплача и ще кажа - свърших си работата", каза Вучич.

Идването на Volkswagen би променило всичко в Сърбия, каза Вучич и напомни, че това е най-голямата автомобилна компания в света и само фабриката в Европа има 18 000 работници, пише БТА.

Още по темата

"Имат неофициален министър на външните работи, който е във връзка с всички най-важни хора в Германия. Всички тях ги молих да ни осигурят контакти", продължава Вучич.

Той добави, че се бори за идването на още една компания, но не иска да каже нищо за това.

На въпрос на журналиста колко преки чуждестранни инвестиции са влезли в Сърбия и от кои страни, Вучич отговори, че най-много са дошли от три страни от ЕС - Германия, Италия и Австрия.

"Русия изпреварва САЩ по инвестиции, но 13 на сто от търговския ни обмен е със страна от ЕС - Германия. Той нараства с всяка година и отива на над пет милиарда евро", каза Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен гербер 198Аз това за стругарите го дадох за пример. Много ясно че модерното автомобилостроене се извършва основно от индустриални роботи, за които обаче трябват програмисти и други високо калифицирани кадри, каквито в България отдавна няма. Висшето ни образование от 15-тина години насам е в тотален колапс. Качеството трагедия. Талантливите учат на запад със стипендии. Дори да има едно-две кадърни момчета от ТУ-Габрово, те едва ли ще останат да бачкат за 700-800 лв. във VW България
189
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя уродлив комунист тука с неговите 3 милиона миещи улици в Германия е като разваюлен грамофон.Кой за каквото е учил.Който е *** като селски комунист - мие улици.А ако заплащането в германия е мизерно, какво да кажем за Русия, куба и Венецуела.
188
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНапротив, българите си отварят собствени производствени мощности и се развиват.В градчето, в което живея се правят маркучи за високо налягане, бои, мебели, метални конструкции.---А бе. Защо 3 милиона българи мият улиците в Германия и в ЕС за мизерно заплащане, след като България отвяра нови мощности и производства и се развива, и не си дойдат в родните си градчета в които живеят да прават маркучи за високо налягане, бои, мебели, метални конструкции?
187
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха руските туристи с ниските заплати много българи щяха да мият улиците или да просят в Германия.
186
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Москва в Клемъл. Средната заплата е 5000$. Това у без бонуси.
185
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Москва:СЗП - 81840 рубли (2200 лева)МРОТ - 18781 рубли (500 лева)Само дето една "двушка" (двустайна квартира) е 65-75000 рубли (1740-2000 лева)
184
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Без коментарСредна заплата в Москва - 2780 евроСредна заплата в София - 437 евро.Нито в Москва средната заплата е толкова висока, нито в София е толкова ниска.Абе вие позитанските кадри хептен за балами ни взехте, но ние не сме като оня по-долу, който все пише, че не знае.
183
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше 1992г. Договор за вауве имаше. И на следващата година три дни преди да се реже лентата в Ловеч. С правителство ДПС. ВЗРИВ В ЗАВОДА ОТКАЗА вауве да продължи да инвестира. ОТИДЕ В ПОЛША. Изгореха 1.5 DM в България.
182
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 208А защо комуниста Борисов иска да плаща с вашите пари почивката на руснаците, защо просто не спре визите за руснаци и руснаците няма да идват изобщо в България и няма нужда комуниста Борисов да им плаща от вашите заплати почивката.Защото ако много се опъва може да преяде с рукола както много генерали, министри, депутати, министърпредседатели и дори царе преди него отказали да плащат данък Русия.
181
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗащото шефа й, комуниста Борисов се подмазва и обеща с нашите пари да плаща почивката на богатите руснаци,А защо комуниста Борисов иска да плаща с вашите пари почивката на руснаците, защо просто не спре визите за руснаци и руснаците няма да идват изобщо в България и няма нужда комуниста Борисов да им плаща от вашите заплати почивката.
180
11
 
10
 
! Отговори
Без коментар преди 5 години
Средна заплата в Москва - 2780 евроСредна заплата в София - 437 евро.
179
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за 600 евроВиж сега, ясно ми е, че в родната ти Русия за 600 евро хората чудеса правят, но поне чети статиите в този сайт, така или иначе висиш тук по цял ден - в България 600 евро получава продавачка в магазин за дрехи в мола. За тези пари хората отчитат дейност, а не работят.
178
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 193Защо българската министърка на туризма ходи в Москва да се моли за руски туристи?Защото шефа й, комуниста Борисов се подмазва и обеща с нашите пари да плаща почивката на богатите руснаци, на които им пречи силния лев, с който за да се сдобият трябва да дадат 38 рубли.Питай ме още нещо да ти обясня, че се вижда, че много работи не знаеш.
177
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 201Като отворят фабрики(те) в Сърбия ще ходим там да работим! Те и сега сръбските заплати са по високи!В завода на Фиат в Сърбия 2017г вдигнаха заплатите на 700лв, а 2018г сръбския министърпредседател обяви, че има план как да настигнат средната работна заплата в България.
176
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВБългария безработните стават за охранители, администратори нещо подобно . Което не се изисква отговорност и умения. И да Работиш с колективна отковолност.
175
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 196Българите са прости и не могат да си отворят собсвени заводи, добре че са нашите по старши парнтьори от ЕС да отварят заводи да работим за 800 евро заплати!Напротив, българите си отварят собствени производствени мощности и се развиват.В градчето, в което живея се правят маркучи за високо налягане, бои, мебели, метални конструкции.Чисто български фирми с местни собственици.Някои изпълняват дори заявки от Германия.
174
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като отворят фабрики(те) в Сърбия ще ходим там да работим! Те и сега сръбските заплати са по високи!
173
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакай ти 1300 евро да ти плаща Фолксваген, при тая мизерия в България българите и за 600 евро ще се избият да работят.
172
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Всичко що е читаво отдавна е в чужбина. В момента дори най-обикновени стругари не могат да се намерят, а навремето беше с лопата да ги ринешВече най-обикновените стругари, никой няма да ги търси.Достатъчни са две момчета завършили ТУ София или Габрово със специалност машиностроене, които да владеят *** CAD Mechanikal, Inventor, Proingeneer или Solidworks и ще вършат работата на на не една ами на няколко лопати обикновени стругари и ще взимат хубави заплати.А такива ИМА !
171
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам за магоьника от аз или от мозАма да пиеш бояр от обед знаеш :)