Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!

Това е битка за Сърбия, отсече президентът
Обновена: 27 мар 2019 10:50 | 27 мар 2019 10:50,
289
Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!
Снимка: Reuters, архив

Александър Вучич обясни в интервю снощи, че Сърбия се бори с още четири страни за привличане на фабрика на германския автомобилостроител Volkswagen. Другите страни, които също могат да привлекат инвестицията са България, Румъния, Турция и Украйна.

"Знам колко се бори Бойко /Борисов/, Ердоган, /Ливиу/ Драгня, всички сме приятели, но това е бой, борба за Сърбия. В този ден, ако това се случи, ще си сваля очилата, ще се разплача и ще кажа - свърших си работата", каза Вучич.

Идването на Volkswagen би променило всичко в Сърбия, каза Вучич и напомни, че това е най-голямата автомобилна компания в света и само фабриката в Европа има 18 000 работници, пише БТА.

Още по темата

"Имат неофициален министър на външните работи, който е във връзка с всички най-важни хора в Германия. Всички тях ги молих да ни осигурят контакти", продължава Вучич.

Той добави, че се бори за идването на още една компания, но не иска да каже нищо за това.

На въпрос на журналиста колко преки чуждестранни инвестиции са влезли в Сърбия и от кои страни, Вучич отговори, че най-много са дошли от три страни от ЕС - Германия, Италия и Австрия.

"Русия изпреварва САЩ по инвестиции, но 13 на сто от търговския ни обмен е със страна от ЕС - Германия. Той нараства с всяка година и отива на над пет милиарда евро", каза Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 235Ми защо България им плаща билетите на бедните руснаци да идват на черноморието вместо да ги дадат тези пари на българските пенсионери които ровят от глад в кофите за огризки от храна. Защо членката на ЕС и НАТО България финансирал за почивка руснаци, при положение че официално обяви Русия за заплаха за България, а не се грижи за гладуващите българи?Нали ти обясних вече.Вярно си много глупав.Не помниш и 1 час.
209
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименA как е в Челябинск, как е в Челябинск.Много отдавна не си забавен, друже. Измисли нещо ново.Съжалявам приятелю, за хора които не могат да намерят забавление другаде освен да клечат във интернет - толкова. Налага се да се задоволиш с това, искаш - не искаш.
208
2
 
3
 
! Отговори
гого преди 5 години
пънете се за големи фабрики но няма кой да бачка в тях. Точно фолксваген бяха в Добрич , е огледаха терен чудесен, морето близо , летище Варна, магистрала. И на въпроса за работна ръка, вдичко зацикли, хъката мъката и чао, хората искат бг работници а не имагинерни от вън.
207
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми защо България им плаща билетите на бедните руснаци да идват на черноморието вместо да ги дадат тези пари на българските пенсионери които ровят от глад в кофите за огризки от храна. Защо членката на ЕС и НАТО България финансирал за почивка руснаци, при положение че официално обяви Русия за заплаха за България, а не се грижи за гладуващите българи?
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A как е в Челябинск, как е в Челябинск.Много отдавна не си забавен, друже. Измисли нещо ново.
205
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако не бяха зле живеещите руснаци да идват на черномориетоЩом им плащат билетите, смятай колко са богати. Освен това руснаците намаляват, а някак посещаемостта на Черноморието се увеличава. Явно, колкото повече ги няма, толкова по-добре.
204
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A как е в Челябинск, как е в Челябинск. Хайде някой колега форумец който пътува по проекти в Челябинск и общуващ с високите нива на средната класа в Челябинск да ни разкаже как са заплатите и цените в Челябинск?
203
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е решено, заводът ще бъде в Сърбия, това го обяви официално и Фолксваген и немските медии.
202
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само човек, който е ходил за месеци в Москва и не е общувал с местните хора от всякакви класи (ниска класа- таксиджии, сервитьори), средна- интелектуален труд, може да се изказва от личен опит. Да не говорим колко данни има в интернет. Долу са споменали за Moscow Independent. Да не говорим колко калкулатори за Life Cost има и т.н.. Абсурдно е да се говорят разни небивалици от факта как средната заплата в Москва е 5000$. Ами не. Не е. 3 пъти по-малко е според руски и европейски сайтове.
201
1
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Г-н Вучич, първо ЕС и НАТО, после 18 000 работни места.
200
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, разбрахме колко зле живеят в Москва, ако не бяха зле живеещите руснаци да идват на черноморието много българи щяха да гладуват.
199
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един приятел дилър на Уол Стрийт се върна гледа сега на село 400 козички. Един друг приядел управител на финансова къща в Лондонското сити също се прибра в родното си градче отвори ферма и гледа 800 прасенца и 300 теленца. Хората се връщат в родните си градчета, България се развива в ЕС и НАТО.
198
2
 
8
 
! Отговори
До 226 преди 5 години
Даже малко си преувеличил в полза на Москва. Да, по данни на НСИ средната заплата в София е 1600лв., но реално е доста повече заради парите под масата. В Москва е около 1300-1400$. А това са мизерни пари за Москва. 5000$ там са все едно 1000лв. за София, че даже по-малко. Изключително скъп град, изключително нисък PLI Индекс, както си и отбелязал. А като цяло средната заплата в Русия е смешна. По-добре да не я коментираме.
197
3
 
7
 
! Отговори
сталин преди 5 години
До Анонимен 224Но в България има много комунисти-партизани и ще оберат мандрата и ще подпалят Фолксвагена.
196
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 215А бе. Защо 3 милиона българи мият улиците в Германия и в ЕС за мизерно заплащане, след като България отвяра нови мощности и производства и се развива, и не си дойдат в родните си градчета в които живеят да прават маркучи за високо налягане, бои, мебели, метални конструкции?Както ти казах, правят го.Имаме вече и пекарна и мандра.Пекарната я отвориха хора, които се върнаха от САЩ.Мандрата има собствено стадо с 1000 овце.
195
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 221В завода на Ауди в Инголщад за норматив се поставяше предното осветление за 7 минути. Работниците бяха по бързи и прецизни от роботи. Кой ще прави това в България? Ромите, които чакат на инвалидни пенсии и ходят да гласуват под строй за ГЕРБ ли?Не, бабичките, които гласуват за БСП-то ще сглобяват Фолксвагени.Доволен ли си?
194
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 217Аз това за стругарите го дадох за пример. Много ясно че модерното автомобилостроене се извършва основно от индустриални роботи, за които обаче трябват програмисти и други високо калифицирани кадри, каквито в България отдавна нямаНе е вярно, че няма такива кадри, абсолютно не е вярно.Има и им се плаща добре!И не пиши, че отдавна няма, защото отдавна нямаше, а сега има.Работя във фирма, която преди няколко години беше без конкуренция по заплати, сега много фирми ни изпреварват
193
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен гербер 198Да не говорим, че въпреки роботизацията на производството, си остава огромен обем работа, като монтиране на табло, седалки, елементи от задвижването, което се прави на ръка. В завода на Ауди в Инголщад за норматив се поставяше предното осветление за 7 минути. Работниците бяха по бързи и прецизни от роботи. Кой ще прави това в България? Ромите, които чакат на инвалидни пенсии и ходят да гласуват под строй за ГЕРБ ли?
192
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Солиден уоркъджияБря,бря казах на струга че владея SW...*** той не рачи да ми направи детайла.....Марш оттука ,*** меринджейска...Само отношението ти към по- високата позицията издава, че си червеноработник без образование.И не, не съм мениджър, а в момента съм на позицията, която оперира с металорежещи машини.Също така мога да работя и с т.нар.3D принтери, а ти ще си останеш един обикновен необразован и неспособен да се адаптира в новите тенденции мрънкалник.
191
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
215,"отвяра", "прават"...Опиташ ли се да напишеш нещо извън копи-пейста, си личи, че си максимум с основно образование.