Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!

Това е битка за Сърбия, отсече президентът
Обновена: 27 мар 2019 10:50 | 27 мар 2019 10:50,
289
Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!
Снимка: Reuters, архив

Александър Вучич обясни в интервю снощи, че Сърбия се бори с още четири страни за привличане на фабрика на германския автомобилостроител Volkswagen. Другите страни, които също могат да привлекат инвестицията са България, Румъния, Турция и Украйна.

"Знам колко се бори Бойко /Борисов/, Ердоган, /Ливиу/ Драгня, всички сме приятели, но това е бой, борба за Сърбия. В този ден, ако това се случи, ще си сваля очилата, ще се разплача и ще кажа - свърших си работата", каза Вучич.

Идването на Volkswagen би променило всичко в Сърбия, каза Вучич и напомни, че това е най-голямата автомобилна компания в света и само фабриката в Европа има 18 000 работници, пише БТА.

Още по темата

"Имат неофициален министър на външните работи, който е във връзка с всички най-важни хора в Германия. Всички тях ги молих да ни осигурят контакти", продължава Вучич.

Той добави, че се бори за идването на още една компания, но не иска да каже нищо за това.

На въпрос на журналиста колко преки чуждестранни инвестиции са влезли в Сърбия и от кои страни, Вучич отговори, че най-много са дошли от три страни от ЕС - Германия, Италия и Австрия.

"Русия изпреварва САЩ по инвестиции, но 13 на сто от търговския ни обмен е със страна от ЕС - Германия. Той нараства с всяка година и отива на над пет милиарда евро", каза Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам за този който ме уреди да работя евтино на господарите.Явно сега работиш безплатно.
149
0
 
7
 
! Отговори
търговец преди 5 години
До СчетиОбщувам с много собственици на фирми. Не познавам такъв, който да дава прилични заплати редовно и да има проблеми с работната ръка. Под прилични имам предвид реално договорените преди назначаване. Проблем имат мошенниците-шанаджии, които лъжат за размера на заплатата от една страна и от друга все си измислят оправдания за забавяния, често стигащи до безкрайност...
148
11
 
9
 
! Отговори
Сърбоман преди 5 години
И да тичате срещу Сърбия не можете да я стигнете. Сърбин на първо място слага интереса на държавата ако ще цел свет да е срещу него. Немците знаят това. Завода ще бъде построен в Сърбия, разбира се. Немците знаят, че каквото и да стане българите ще им лижат подметките, докато Сърбия може да влезе в Западната сфера на влияние само срещу много сериозни инвестиции.
147
1
 
3
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Ако наште хора, на които ние с данъците си плащаме заплатите, успеят да докарат завода в България, ще гласувам за тях (а и не само аз), ако за пореден път се провалят и не направят каквото трябва и за което им се плаща, никой няма да ги погледне на изборите. Неслучайно информацията за тази предстояща или не инвестиция се покрива и никой не знае за нея, а всички се занимават с някакви апартаменти в някакъв блок.
146
1
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
Орбан, сърбите и Ердоган привличат инвестиции, а ние сме брюкселски трепетлики. Ограничените демокрации са по- добри за бизнес и немците го доказват със страшна сила.
145
7
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Румъния ще бие звънеца.Сърбия и Турция са извън ЕС.При нас няма да дойдат.Какво толкова сте се затюхкали за тези заводи за коли.Те са едни от най автоматизираните.Там ще работят 2000 души.Голяма работа
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ве-вай си закрива завида в украйна.Не стоят добре по обноски в този вид.Ако ще ни разиграват,по добре да правим,нещо капещо но с бъдеще.Умо-рихме се да сме ***.Можем и сами и натам политиците да бутат.Инакпазар на долни богров и до там
143
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
навремето така нашите загубиха новия завод на щайер,отвориха го в Словения, 4 000 работника на 3 000 Е заплати -преди 1 година стана белята, , ако и сега пропуснат фолксфаген- голям резил ще е ,,,само с модерна индустрия,можем да тръгнем напред като страна,,,иначе хора няма да останат в страната ни,,,,
142
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И понеже нашият душа дава да го погалят по главата познайте какво ще стане!
141
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Сърбия и България не са подходящи за пройзводство по простата причина, че няма хора. Второ няма среда нито политическа нито финансова. Има колективи крадливи. Турция няма да получи повече финансови витамини от ЕС. В Македония , Косово, Черна гора е по подходящо.
140
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шопе WV не правят завод за може аз или ти да си купим "евтини"коли,на тях им трябва по ниска себестойност на продукта и съответно по голяма печалба от него.
139
3
 
4
 
! Отговори
Хм.. преди 5 години
Според мен, ако VW отиде в Сърбия, това е нещо, заради което Бойко сам трябва да си подаде оставката... Колкото до немците..не ги рабирам...готови са да инвестират във видимо нестабилна държава - имат проблеми с Косово и са на прага на конфликт, отделно има неспиращи протести срещу Вучич, които се разрастват, а той няма да си тръгне доброволно...
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българина нова кола не може да си купи, както беше преди 1989 годинаИмаш много повече избор - ако искаш, взимаш втора ръка, ако искаш - събираш пари за нова, или теглиш кредит, ако ти се занимава. Освен това, не е нужно да се ориентираш само според това, което продава Мототехника.
137
4
 
9
 
! Отговори
Счети преди 5 години
Аз пък смятам, че кадрови ресурс има. Появата на такъв голям играч на нашия пазар ще раздвижи пазара на труда и много кадърни специалисти ще поискат да си сменят настоящата работа. Да не говорим, че ако се избере България и докато се реализира проекта, ще има време да излезе цял нов кадър обучени специалисти от висши училища включително и такива завършили в Германия примерно. Те нека да изберат България, а варианти има всякакви !
136
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СофиянецТи и сега можеш да си купиш нова лада, но нещо май не ти харесва!
135
11
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
То хубаво VW ще прави завод някъде, може и в България, но българина нова кола не може да си купи, както беше преди 1989 година. Аз през 1986 година си направих вноска за Лада като неориентиран, защото за Лада се чакаше доста, но бързо се ориентирах, че за останалите модели не се чака много и след като си преместих вноската за друга кола, след 1 месец ми излезе номера и си купих кола. Тук някакви пишат за партийни секретари, за марсианци и т.н., но или не са живяли тогава или просто лъжат.
134
4
 
8
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Вучич явно залага на куц кон - гримирано с ботокс жиже на кокили. И у нас е фрашкано с ***-рублофили, но поне се опитват да го прикриват.Германците са решили да рискуват и да инвестират в държава заблатена от руски империализъм. Въпроса е, чие блато ще имат капацитет да пресушат. А, дано е нашето ! Ама надали...има и други кандидати...
133
4
 
13
 
! Отговори
ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ преди 5 години
в затвора. С конфискация на апартаментите. То не бяха оди за ЕРДОГАН какъв приятел бил, пък ТУРСКИ поток взе 600 МЛН ЕВРО транзитни такси за ЮЖЕН ПОТОК. Сега не смее да пръ.дне за да каже искал ли е разрешение за тази фикс идея БАЛКАНСКИ ХЪБ. Или се ослушва като гърмян заяк дали няма конгреса да го вкара в някаквъв списък. И дали тази сага с АПРТАМЕНТИТЕ не са му я спретнали от щаба на ТРЪМП загдето се дупеше на КЛИНТЪНИЦА. Надупване на всеки, който е наредил на ТИКВАТА нещо
132
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не казвате за Цецо? Що така бе?
131
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
34654567,Имам предвид, че евентуален избор на България би бил алогичен от гледна точка на факторите, които визираш - работна ръка, инфраструктура и т.н. Тоест, ако ни изберат - значи нещо извън икономическата логика е надделяло.