Ердоган: Ако е рекъл Аллах, до април ще монтираме С-400

Осем самолета вече са кацнали в Турция с част от ракетните комплекси
16 юли 2019 13:26,
158
Ердоган: Ако е рекъл Аллах, до април ще монтираме С-400
Снимка: Reuters

Руските зенитно-ракетни системи С-400 ще бъдат напълно разположени в Турция през април 2020 г., заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Какви ще са санкциите на САЩ към Турция заради С-400?

Русия вече започна доставките на компоненти от С-400 в Турция
, въпреки напрежението, което покупката на отбранителната система породи с партньорите на Анкара от НАТО, по-специално САЩ, които предупредиха страната, че ще отговорят със санкции, допълва БТА.

Говорейки на летище "Ататюрк" на третата годишнина от опита за преврат през 2016 г., Ердоган заяви вчера, че осем самолета вече са доставили части в Турция и още са на път.

"Ако е рекъл Аллах, те ще бъдат инсталирани по местата си до април 2020 г.", заяви президентът.

"С-400 са най-силната отбранителна система срещу онези, които искат да нападнат страната ни", изтъкна още Ердоган.

Представители на САЩ многократно предупредиха Турция,
че ако продължи с покупката на С-400, ще се сблъска с много реални и негативни последици, включително прекратяване на доставките на изтребители F-35 и на участието на Анкара в програмата за промишлено производство на тези бойни самолети, както и със санкции в рамките на закона за противодействие на противниците на Америка чрез санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е проблема с С-400 че чак санкции да се наложат? Представям си ако бяхме купили грипен, еврофайтър или МиГ
83
1
 
11
 
! Отговори
джо преди 4 години
Зозо , проблема не е , че ще купим ракетите после а това ,че цената им ще бъде по-висока, защото вече няма да се впишат в основния пакет.Това си е дребна търговска хитрост,на която се хващат беднюхите като нас. Затова по ни прилягаше Грипен, Сега ние си купихме "Як Баварец" а после ще констатираме, че нямаме пари за "зимни гуми".
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за обикновените турци.Тоя *** ще им унищожи що годе нормалната държава,създадена от Ататюрк с толкова жертви.Чобанина води овците на заколение,а те го следват и блеят от радост,мислеки се за вълци.Беееееее,бееееееееее.Следва пълно оскотяване на електората и създаване на Кюрдистан.Шебеци.
81
3
 
0
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
До аз-ътЛичи ти, че си фенче или фенка на другарите от БСП, щом п-резидента Радев бил един от най-добрите пилоти в Еропа, даже чух, че искали в новия римейк на ТОПГЪН да го поканят, но щял да кара Грипен там или СУ-57 А ГЕНЕРАЛ дЕСИ ще бъде помощник пилот :)---на кво съм и не съм фен, няма на всяка *** във форума да давам обяснения, бъркаш ме с жена си , на която ти даваш обяснения всяка вечер. Аз просто цитирам думите на шефовете на родната ни авиация.
80
11
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Турция щели да копират Ф-35 и С-400 Хахахахахахаааааааааааааааа.Всеки, който е виждал турска ловна пушка може да си направи изводите :))))))))))))))
79
7
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Според смешния руски форумен рев Ф-16 нямало да имат ракети Въздух-земя. Е те самолетите ще пристигнат 2023г. бря. До тогава може да си купим и 1000 бр. ако ни е кеф. Това да не е еднократна поръчка? Ама как да обясниш на прос човек:))))))))))))))
78
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак се изхвърля.Намат пари за ибрици,купуват С-400.Може да искат да ги копират,ама нямат потенциал за това,както и да произвеждат нещо свое,турско.Всичко им е кооперирано с други страни,демек от турците работата,а от другите технологията.Прехвалената им икономика не може да направи един техен отомобил,самолети ще правят-бухахаааа.Паляци недни.
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мемеед,мемеед,сякаш оф-ца блее
76
5
 
11
 
! Отговори
а ние ще преди 4 години
получим 8 рециклирани Американски бракми за скромните 2 милиарда долара...ама не се знае през кой април ще да е това
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътПърво президента го каза - един от най-добрите военни пилоти на ЕВРОПАКо каза ко?
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътЛичи ти, че си фенче или фенка на другарите от БСП, щом п-резидента Радев бил един от най-добрите пилоти в Еропа, даже чух, че искали в новия римейк на ТОПГЪН да го поканят, но щял да кара Грипен там или СУ-57 А ГЕНЕРАЛ дЕСИ ще бъде помощник пилот :)Когато сдлеката стане факт и купим самолеите без ракети, тогава давай интервюта, или викаш опрките от позитано са такива, а?
73
5
 
4
 
! Отговори
Муха-Мед преди 4 години
яко го раздава,Ер-доган
72
4
 
5
 
! Отговори
Мохамед преди 4 години
До Ошгелдин ЕминАллах рече, че след Ф16 ще имаме и танкове Ейбрамс.
71
11
 
8
 
! Отговори
RON JEREMY преди 4 години
Турция да се изгони от НАТО , И ДА ПРИЕМЕМ ИРАК , КЮРДЕСТАН И АРМЕНИЯ В НАТО .ГЪРЦИЯ ЩЕ ГРАНИЧИ С БРАТЯТА КЮРДИ И АРМЕНЦИ НА РЕКА ЕФРАТ .И С БРАТСКИ ИЗРАЕЛ НА ГОЛАНСКИТЕ ВАЗВИСЕНИЯ .СИРИЯ Е ИЗКУСТВЕНА ДЕРЗАВА -- ТАМ СА СТАРИТЕ ГРЪЦКИ ГРАДОВЕ - ЕПИФАНИЯ, АНТИОХИЯ, ЕДДЕССА, АПАМЕЯ, КАРРЕ , ТИР, СИДОН И ДРУГИ .
70
6
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Анонимен до 69Хайде ти се ограмоти и виж че нашите ф16 няма да имат ракети, те не са включени в покупката. Ние купуваме едни беззъби много скъпи самолети.---Не се хаби. Тия като тоя - разбират от всичко. От кисело зеле, през квантова физика - до военна авиация. Къв си ти че ще му спориш.
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 69 преди 4 години
Хайде ти се ограмоти и виж че нашите ф16 няма да имат ракети, те не са включени в покупката. Ние купуваме едни беззъби много скъпи самолети.
68
8
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Хайде да вземеш малко да се ограмотиш и да видиш какви видове ракети, могат да носят самолетите които ще си купим,--------------Аз не казвам , че НЕ МОГАТ ДА НОСЯТ бе смот*няк. Казвам че НЯМА да носят. Първо президента го каза - един от най-добрите военни пилоти на ЕВРОПА !!!! , после и самите генералчета-пуделчета на Бойкича с половина уста го измънкаха... Това дето Можели били да го носят - ЩЕ СЕ КУПУВА отделно.Ама вие ганьвците сте професионалисти, разбирате повече. Докато лепите плочки.
67
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътХайде да вземеш малко да се ограмотиш и да видиш какви видове ракети, могат да носят самолетите които ще си купим, бомби като менгемета обичат да хвърлят другарите от Москва, на които ти явно си фен. Всеки един модерен самолет има ракети за въздух-въздух, въздух-земя и умни бомби с насочване ( в това число и руските Мигове), интересно ако утре Ердоган се скара пак с Путин и вземе, че му "се развалят" c-400 какво ли ще ги прави, а?
66
5
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Само да спомена турците си купуват (в случая няма де) Ф-35, А не Ф-16 от Виетнамската Война. Нашето дори не е от Виетнамската Война. Щото във Виетнамската Война Ф-16 имаха ракети. Ние ще ги целим отгоре . С бомби. Като свършат бомбите можем да пускаме на бабите саксиите с цветя. Колкото едното ще има полза толкова и другото.
65
7
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Такъв, онакъв... онбашията си защитава държавата с възможно най-доброто ПВО на пазара (след С-500, което руснаците засега отказват да продават на други) и въобще му е през р..зания за САЩ.Ние от друга страна си купихме самолети, които хвърлят бомби. Другите имат ракети, сателитни насочване и други ми ти хай-тек неща. Ние имаме бомби. Които пускаме отгоре като менгемета. Те замеряме ги с разни неща враговете . АЗ КАТО КАЗВАМ, ЧЕ ПО СМЕШНА ДЪРЖАВА ОТ БЕГЕТО НЯМА...