Ердоган: Ако е рекъл Аллах, до април ще монтираме С-400

Осем самолета вече са кацнали в Турция с част от ракетните комплекси
16 юли 2019 13:26,
158
Ердоган: Ако е рекъл Аллах, до април ще монтираме С-400
Снимка: Reuters

Руските зенитно-ракетни системи С-400 ще бъдат напълно разположени в Турция през април 2020 г., заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Какви ще са санкциите на САЩ към Турция заради С-400?

Русия вече започна доставките на компоненти от С-400 в Турция
, въпреки напрежението, което покупката на отбранителната система породи с партньорите на Анкара от НАТО, по-специално САЩ, които предупредиха страната, че ще отговорят със санкции, допълва БТА.

Говорейки на летище "Ататюрк" на третата годишнина от опита за преврат през 2016 г., Ердоган заяви вчера, че осем самолета вече са доставили части в Турция и още са на път.

"Ако е рекъл Аллах, те ще бъдат инсталирани по местата си до април 2020 г.", заяви президентът.

"С-400 са най-силната отбранителна система срещу онези, които искат да нападнат страната ни", изтъкна още Ердоган.

Представители на САЩ многократно предупредиха Турция,
че ако продължи с покупката на С-400, ще се сблъска с много реални и негативни последици, включително прекратяване на доставките на изтребители F-35 и на участието на Анкара в програмата за промишлено производство на тези бойни самолети, както и със санкции в рамките на закона за противодействие на противниците на Америка чрез санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен до 61 преди 4 години
Прав си кръвта вода не става все пак пра, пра, пра баба ти е била Българка преди да дойдат криводзурлестите османци по Българските свещенни земи. А ти си никой нали знаеш нито турчин нито Българин. Не ти си мишка църкаща по държавата където си се родил, и по собствения си народ.
63
4
 
6
 
! Отговори
ае преди 4 години
Не е нужно да си експерт,за да знаеш,че стелт технологията не се създава за 2-3 години и са нужни десетки милиарди за да напредне достатъчно и да се произвежда.Не е като турците да изтъпанят шперплатов макет и да викат,2023 ще имаме наш самолет 5то поколение.Ама *** обяснявай на неискащия да разбере.Затова са толкова скъпи самолетите,защото са вложени много милиарди за за разработване и години за отстраняване на проблеми по тях,докато почнат да се произвеждат.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГ се произвежда всичко. Други въпроси?
61
7
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
До Боби/// / В бг какво се произвежда/ нещо с / MADE in BULGARIA / ima li ИЗОБЩО
60
6
 
7
 
! Отговори
СУ 34 преди 4 години
Гледам как си вървите с 40 % инфлация .
59
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се казва в една древна китайска поговорка - буллгаракът си ***, турчина си върви!Та с какво ви ядосаха пак турците, драги ми криводдзурлати амджъкаазлии български? Че Ердоан варди интересите на турската държава и турския народ? Това ли ви дразни, амджъкаазлии неочесани, хе??
58
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Krom"Колкото поде серийно Атай - лежат на германския Леопард. А недей. Тази наука е динамична. Ако Америка и Европа ги резнат от към технологии, ще виснат бързо и успешно"Танка Алтай се прави в комбина с Южна Корея. А защо проекта увисна - банално няма ДВИГАТЕЛ и кой мислиш ги отряза? Ти го каза разчитат на Леопарди. Немците ги отрязаха(а защо - имат си търкания с европа). А иначе Турция произвежда всякаква бронетехника без сръхтежките Танкове.
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е едно прокси на Европа,за да държи ордите извън нея.Ако не си върши работата,ще бъде разбита на няколко части,които ще се избиват помежду си.Голяма грешка е било да и се остави да контролира Босфора и Дарданелите.
56
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Боби - да, точно така. Колкото поде серийно Атай - лежат на германския Леопард. А недей. Тази наука е динамична. Ако Америка и Европа ги резнат от към технологии, ще виснат бързо и успешно. В което обаче се съмнявам, щото Ердоган размахва успешно картата "Южен Фланг на НАТО". А би следвало да са наясно, че рано или късно ще ги прецака.
55
5
 
4
 
! Отговори
Терор има преди 4 години
АЛЛАХ в момента е в Истамбул и се чуди как да спаси Европа и Азия от Исляма..Черни масови убиици ползват тн Джамии за тежко недопустимо трайно нелечимо увреждане на градове и села..Ползват тежко терористична черна техника вкл звукова и инфразукова..подават експерти от екипа около него..Да се спре облъчването с високоговорители от ДЖАМИИИТЕ НЕ Е РАЗРЕШЕНО ОПАСНО Е
54
6
 
5
 
! Отговори
Ошгелдин Емин преди 4 години
Ако е рекъл Аллах 2023г. ще имаме още осем нови Ф-16.
53
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ае"В 2023 ще чакаме и турското чудо-истребител 5то поколение.Абе алоу,това не са шалвари и баклава бре.Раята даже и вярва,чак мечтаят и да го продават на други страни.Е как да не им се смее човек?"ЕХ ЕКСПЕРТЕТурция, колкото и да не ми се иска да го призная притежава множество компетенции. Турция произвежда примерно собствени крилати ракети, ЗРК сресен и малък обсег, С Китай далекобойни РСЗО.Много вероятно да се справи и със СТЕЛТ самолет, но с вносен двигател - ахилесова пета на проекта!
52
6
 
3
 
! Отговори
ае преди 4 години
В 2023 ще чакаме и турското чудо-истребител 5то поколение.Абе алоу,това не са шалвари и баклава бре.Раята даже и вярва,чак мечтаят и да го продават на други страни.Е как да не им се смее човек?
51
5
 
7
 
! Отговори
При нема, действайте преди 4 години
А с какво ще се разплащат? Домати, лук и чесън и по турските пазари няма вече....
50
13
 
6
 
! Отговори
Ириней Георгиус преди 4 години
Турските Крадливи Ислямски Навлеци ще си изпатят от ГЪРЦИЯ И САЩ .А РОССИЯ Е СЪС ГЪРЦИЯ , И ЩЕ ИМА РАКЕТИ ПО АНКАРА .НЯМА ДА ИМА ДУПКА КЪДЕТО ДА СЕ СКРИЯТ ТУРЦОЛАЦИТЕ , КОГАТО ГРЪЦКАТА АРМИЯ ВИ ПОДГОНИ ИЗ АНАДОЛА. КАКТО ПРЕЗ 1919-1922 Г. --- КОГАТО НА 15 МАЙ 1919 Г. ДЕБАРКИРА АРМИЯТА НИ В ГРЪЦКИЯ СВЕЩЕН ГРАД СМИРНА .
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееее щом Алах иска С400 ко да прайм ся...
48
8
 
5
 
! Отговори
ае преди 4 години
Ердоган е диктатор и не е нищо друго ,освен самозабравил се ***.Прехвалената турска икономика има износ от 160 млрд.долара.За 80 млн. страна това не е нищо.Възхваляващите го са просто комплексирани човечета,които се навлажняват,само като чуят колко е велика Турция и не виждат другото,То е ,че това е колос с глинени крака поддържан от Европа и Америка,за да контролира по някакъв начин козое..те,а те си внушават ,че са велики и непобедими.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аллах точно това иска-повече бомби1
46
3
 
10
 
! Отговори
Ядрена война преди 4 години
САЩ тикат света към неконтролируемо ядрено въоръжаване. С400 е единствения гарант, против всякакви летящи обекти. Ф16 са нападателни самолети и не стават за отбрана. Ф16 е за да може Тръмп да си чеши арогантността с наще пари.
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка вече не е фактор и никой не се сьобразява с нея освен разни бананови дьржави.Асад им праща пламенен привет Мадуро сьщо Ким и той си прави гаргара Иран сьщо сега Ердо им го нацепи.Гудбай Америка.