Москва: САЩ да се извини за бомбите над Югославия!

Русия реагира на изказване на US посланика в Сърбия
16 сеп 2019 10:35,
186
Москва: САЩ да се извини за бомбите над Югославия!
Снимка: Reuters, архив

САЩ трябва да се извинят за бомбардировките на Югославия през 1999 година и да изплатят компенсации на роднините на загиналите и пострадалите, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в коментар за думите на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че бомбардировките трябва да се разглеждат в "по-широка перспектива", предаде ТАСС.

"А всъщност САЩ трябва първо да се извинят пред тези, които бомбардираха, да платят компенсации за убитите, както и ранените, загубили здравето си заради снарядите с обеднен уран. И чак след това, създавайки подобаващ, а не осколъчно-токсичен фундамент, да призовават "да се движим напред", написа тя във Facebook.

Преди това напускащият длъжността посланик на САЩ в Белград Кайл Скот заяви, че сърбите трябва да разглеждат събитията от 1999 година в "по-широка перспектива" и ги призова да подобрят отношенията си със САЩ, пише "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Руски командоси изтровиха с газ цивилни в Дубровка, убиха руски деца в Беслан"В Беслан Руснаците направиха нещо ГЛУПАВО - всички които имаха оръжие атакуваха несъгласувано на ЮРУШ ТЕРОРИСТИТЕ защото нямаше единоначалие, но определено Руснаци не са избивали деца.А за Дубровка Руснаците не мислеха че могат Чеченските терористи могат да направят толкова голям атентат - съответно нямаха запаси от антидот(имаха замо за командосите)Е Чечня 2001 постави точка на тези атентати.
90
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Руски командоси изтровиха с газ цивилни в Дубровка, убиха руски деца в Беслан"предистория16 септември 1999 г. - Волгодонск, Русия. Взривен жилищен блок. Загиват най-малко 6 души, 28 са ранени.8 август 2000 г. - Москва, Русия. Атентат в московското метро. Загиват 7 души, 64 са ранени.5 февруари 2001 г. - Москва, Русия. Експлозия на взривно устройство в една от най-натоварените московски метростанции "Белоруская". 9 души са ранени.Има и ОЩЕ
89
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Руски командоси изтровиха с газ цивилни в Дубровка, убиха руски деца в Беслан"Предистория19 март 1999 г. - Бомбен атентат на централния пазар във Владикавказ. Убити са 70 души , около 102-а са ранени.9 септември 1999 г. - Москва, Русия. Взривен 9-етажен жилищен блок на ул."Гурянова". Загиват 84 души.13 септември 1999 г. - Москва, Русия. 8-етажен жилищен блок на шосе Каширское е напълно разрушен от експлозия. От 120 регистрирани обитатели са спасени само 9 души.
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на Япония кога?Никога! Да са се предали на време и да се радват, че изобщо имат държава.
87
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До презТова важи и за нас. Ако бягаме стабилни политически и икономически през 90те години, ние шега е да сме начело на действията против злите сърби, уж за доброто и прочие, но всеки който е над 11 годишна възраст знае, че щяхме да сме там, за да завладеем максимално много територия, да отлабом държавата им и да го поставим на колене. Това е естествено поведение за всяка държава.
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яката логика:Армия бомбардира цивилни. За да им покажем, колко шошо е това, ние също ще бомбардираме цивилни.
85
5
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Нагла пикла! Сърбите изклаха 12000 цивилни албанци, 9000 босненци в Сребреница. Руски командоси изтровиха с газ цивилни в Дубровка, убиха руски деца в Беслан"ЕХ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ1. ЕС съд призна че Сръбските милиции на Радич(Не Сърбия) са виновни в убийствата на 6-8000 в Сребнерица(Милошевич посмъртно беше оправдан)2. НАТО бомбеше не само Сръбските милиции но и Сърбия БЕЗ МАНДАТ НА ООН3. САЩ ползваше "МРЪ СНИ" БОМБИ с Уран4. Хърватите 1995 направиха същото - операция БУРЯ
84
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагла пикла! Сърбите изклаха 12000 цивилни албанци, 9000 босненци в Сребреница. Руски командоси изтровиха с газ цивилни в Дубровка, убиха руски деца в Беслан
83
3
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
До БобиЗащото се мразят, действат от позицията на силата и не се извиняват на никого.
82
5
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Щерю"Тая има ли акъл - САЩ да се извини е все едно Израел да нарече палестинците братя..."А тогава защо на всякъде на запад се пищи(И в България също)РФ да се извини за еди какво си...Китай да се извини за еди що си ...Всички да си променят политиката както САЩ каже ...
81
8
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Тая има ли акъл - САЩ да се извини е все едно Израел да нарече палестинците братя...
80
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Русия да се извини на Украйна, която цял живот им пази фронта при войнаСърбите и Милошевич бяха предупредени година да спрат войната и клането. Нато няма за какво да се извиняваСърбия да се извини на Балканските държави, който окупираше с кръв."1. Сърбите и Милошевич(посмъртно) бяха оправдани от ЕС съд!2. НАТО нападна Сърбия без санкция на ООН!3. Да Югославия трябва да се извини!4. Украйна(САЩ влияние) сама скъса с РФ нали? УКРИ убиват Украинци несъгласни с новата власт в Ки
79
6
 
11
 
! Отговори
През преди 4 години
вековете може би най-яростни врагове са ни били сърбите. И сега ако имат възможност няма да се поколебаят да ни навредят с каквото могат. Уж братя, православни, а в Западните Покрайнини, който е с българско самосъзнание е подложен на репресии. Малко им беше!
78
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво правил САЩ в Сърбия? Ами какво правише Сърбия в Хърватия, Босна, Македония, Черна гора и др? Просто война и по силния победи, по слабия. Точка. Още един диктатор отиде в гроба.
77
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия да се извини на Украйна, която цял живот им пази фронта при война. Смешковци седнали да се занимават със САЩ. Вижте се на какво мязате вие. Сърбите и Милошевич бяха предупредени година да спрат войната и клането. Всички организации ги приканваха обаче диктатора, като всеки друг беше решил че е непобедим. Нато няма за какво да се извинява. Сърбия да се извини на Балканските държави, който окупираше с кръв.
76
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между сърбите и американския посланик у Београду се случва някакъв диалог и изведнъж Захарова се обажда като черна станция.
75
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия защо се меси в отношенията между Сърбия и САЩ?
74
17
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименКремъл да се извини:- за лагерите Гулаг и милионите избити руснаци- за окупацията на България- за убийствата в Унгария- за смазватето на чешката Пролет- за клането в Донбас- за хилядите избити сирийциСАЩ да се извини:- Милионите Индианци избити- За България, Чехия, Унгария, Източна Германия и Полша Чърчил и Рузвелт са също толкова ВИНОВНИ - те подписаха със Сталин Ялта- Клането в Донбас започна след САЩ МАЙДАН в Украйна- ИД се пръкна след ЦРУ намеса в Сирия и Ирак нали?
73
12
 
8
 
! Отговори
до 50 преди 4 години
До ДодоТе толкова си могат!Не разбират,че минусите нямат значение,значение имат само аргументите!Ама русофили,това е положението!
72
6
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Гошy 1. В Германия в момента има повече Американски и военни от Великобритания от колкото немски войници нали? Тръмп каза Ако Германия не даде 2% от БВП за военни и нато ще се изтегли от Германия - АЙДЕ ДЕ Меркел и за следващата година е на 1,5% от БВП военен бюджет.2. На изток от ЕФРАТ кой контролира територията на Сирия да те попитам, чия авиация извършва полети? САЩ нали и проксита. Северна Сирия се контролира от Кюрдите въоръжени от КОЙ - САЩ разбира се.