Москва: САЩ да се извини за бомбите над Югославия!

Русия реагира на изказване на US посланика в Сърбия
16 сеп 2019 10:35,
186
Москва: САЩ да се извини за бомбите над Югославия!
Снимка: Reuters, архив

САЩ трябва да се извинят за бомбардировките на Югославия през 1999 година и да изплатят компенсации на роднините на загиналите и пострадалите, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в коментар за думите на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че бомбардировките трябва да се разглеждат в "по-широка перспектива", предаде ТАСС.

"А всъщност САЩ трябва първо да се извинят пред тези, които бомбардираха, да платят компенсации за убитите, както и ранените, загубили здравето си заради снарядите с обеднен уран. И чак след това, създавайки подобаващ, а не осколъчно-токсичен фундамент, да призовават "да се движим напред", написа тя във Facebook.

Преди това напускащият длъжността посланик на САЩ в Белград Кайл Скот заяви, че сърбите трябва да разглеждат събитията от 1999 година в "по-широка перспектива" и ги призова да подобрят отношенията си със САЩ, пише "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
10
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
Аз лично искам.Да си оберат чукалата от Европа.И да си се връщат в Америка! Нямат никаква работа в Европа!!!
70
6
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"А вие за Чернобил кога ще се извините,и кога ще платите за милионите потърпевши по целия свят.Жертвите от чернобил продължат,и ще продължат още десетки години."Изследване на Американските университети на Атола Бикини и другите острови когато 50 години на миналия век ВМС/ВВС САЩ правеше ядрени опити. И днес радиацията на сушата(за водата не са правени изследвания заради липса на пари) от 50 до 1000 пъти по-големи от нормалните излъчвания. В плодовете има Плутонии и Уран...
69
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на Япония кога?
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на Япония кога?
67
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А зад тези над България ? Кога ?
66
13
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Тази безцицестата първо да се извини на поляци, чехи, българи, румъци и всички страни от Централна и Източна Европа"Русия принципно осъди действията на СССР, Пое всички дългове на СССР и след това ги върна до цент нали? Премахна всички ГАРНИЗОНИ от Европа и бившите СССР републикиОкупационни войски на САЩ има ли в Германия? Япония? Ирак(и втората война отдавна свърши)? Афганистан? Остров Сан Диего? Залива Гуантанамо?В Сирия има ли Американски войски де юре и де факто незаконно?
65
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази първо да се извини на поляци, чехи, българи, румъци и всички страни от Централна и Източна Европа, както и бившите им Републики, изобщо страните от Варшавския Договор за базите (така наречените от колхoзниците ГАРНИЗОНИ) които Джуждарикленд държеше до 1993 година и съсипаха съдбите на стотици хиляди хора с наглото си и собственическо поведение. А също и за Чехия да се извинят агресорите...И за Украйна, Грузия и Афганистан и къде ли още не
64
7
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо Захариев пише във Фейсбук а не В Контакте ?
63
0
 
14
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До АнонименТогава живееше на кредити , като американците, само че не го знаеше тогава :))
62
8
 
3
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До ДодоПробвай с ВАТЕНКА ;)
61
18
 
14
 
! Отговори
хаха преди 4 години
И вие не сте цвете за мирисане ... Когато вие руснаците се извините на всички държави от централна и източна Европа за 45 години мракобесие и диктатура, тогава и американците ще се извинят... Всички сте една стока...
60
8
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
58Само Май Лаеш...
59
3
 
26
 
! Отговори
Илия - Варна преди 4 години
Мръсниците никога не се извиняват, наглостта е тяхната същност.
58
4
 
9
 
! Отговори
баси писанията преди 4 години
Няма да ни бъде!Просто няма начин!
57
2
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Па нема лошо и на горнобанчани да се извинят ! А и на гражданите на Хирошима и Нагазаки...
56
16
 
3
 
! Отговори
European trash преди 4 години
Европейците сме зaети със пиянствo и ьлкохолен туризъм, прaвене нa децa през некaчeствени китaйски презервaтиви и после дa aбoртирaме и дa хoдим нa гей-пaрaди. Моля не ни зaнимaвaйте със Русия и Китaй две умирaщи държaви нa прaгa нa нaционaлни кaтaстрoфи.
55
8
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
58Доста ти е развинтена фантазията... - това как ти хрумна... - източникът няма ли да посочиш...
54
4
 
23
 
! Отговори
... преди 4 години
Епа даже най-големите американофили требе да признаят, че краварите използвайки обогатен уран заразиха и изтрепаха и продължават да изтрепват дстотици хиляди сърби! Не ме разбирайте погрешно не харесвам кой знае колко сърбите, просто преди година само един италиаски военен осъди хамериканците, че са използвали такива оръжия и съда призна, че тези оръжия са нещо като геноцит не само за пряко засегнатите, но и за поколения след това! Та така!
53
17
 
7
 
! Отговори
Ех рушняците ? преди 4 години
Крадецът шика дръвре крадеца...
52
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когат русия се извини на грузия