Москва: САЩ да се извини за бомбите над Югославия!

Русия реагира на изказване на US посланика в Сърбия
16 сеп 2019 10:35,
186
Москва: САЩ да се извини за бомбите над Югославия!
Снимка: Reuters, архив

САЩ трябва да се извинят за бомбардировките на Югославия през 1999 година и да изплатят компенсации на роднините на загиналите и пострадалите, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в коментар за думите на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че бомбардировките трябва да се разглеждат в "по-широка перспектива", предаде ТАСС.

"А всъщност САЩ трябва първо да се извинят пред тези, които бомбардираха, да платят компенсации за убитите, както и ранените, загубили здравето си заради снарядите с обеднен уран. И чак след това, създавайки подобаващ, а не осколъчно-токсичен фундамент, да призовават "да се движим напред", написа тя във Facebook.

Преди това напускащият длъжността посланик на САЩ в Белград Кайл Скот заяви, че сърбите трябва да разглеждат събитията от 1999 година в "по-широка перспектива" и ги призова да подобрят отношенията си със САЩ, пише "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СAЩ сa въздух пoд нaлягaне нaпaдaт някoй, койтo нямa paкети с гoлям обсег. Пред имaщите рaкети дoри пред кoмунистите oт СК дето имaт две рaкети допoтопни треперят кaтo зaйци. Дългa им е 23 трилионa цялaтa икондмикa нa СAЩ се крепи нa петрoдoлaрa. Кaк джебa един дрон взриви Aрaмкo нищо чудно и кaмилaрите сaми дa сa гo взривили зa дa поскъпне петрoдoлaрa.
50
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се извинят и за АТОМНИТЕ БОМБИ пуснати на Хирушима и Нагазаки.
49
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кремъл да се извини:- за лагерите Гулаг и милионите избити руснаци- за окупацията на България - за убийствата в Унгария- за смазватето на чешката Пролет- за клането в Донбас- за хилядите избити сирийци - за окупацията и анексирането на Крим- ......!
48
1
 
13
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Малии, и ушaнкa вече е забранена дума тук.....
47
14
 
11
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Интересно, дали Петата колона русофили (разбирай българофоби) е толкова голяма и идва да цвъка минуси тук организирано, или е някоя самотна ***, дето сменя айпи адреси я с тор, я с айпи генератор и сама ги джаса... как мислите?
46
0
 
9
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
А интересно сърбите как са реагирали на това американско изказване? И дали са реагирали изобщо?
45
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световният терорист да се извини хмммм
44
7
 
14
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
САЩ си гледа интереса парите ,създава конфликти и войни и прибира парите,изгодата.Колко войни има в момента петролни и т.н.Дават съвети в техен интерес,борят се против Русия
43
10
 
15
 
! Отговори
Симеонов преди 4 години
Че САЩ са много лоши,знаем отдавна.А вие знаете ли че Сърбия разпали няколко войни след 1990 г.,нападаше всичките си съседи,извърши геноцид на няколко пъти?Знаете ли че жертва на сръбския шовинизъм станаха около 200 000 човешки същества.Знаете ли коя държава е най-злостния враг на България.Знаете ли кой ни е нападал в гръб на няколко пъти?Знаете ли кой подло и незаконно ни откраде Западните покрайнини през 1919 Та по-кротичко с квалификациите към САЩ и НАТО.Защото сърбите си го заслужават
42
19
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ако реципрочно и Русия започне да се извинява... - жужето трябва да си вземе дългосрочен отпуск...
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скорo 1 млрд дoлaрa = 100 лв.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДРЕЗДЕНЧе бомбардировката над Дрезден е брутално клане спор няма. Само с това за изтребителите дето разстрелвали жени и деца по хълмовете малко пресоляваш манджата:) Бомбардировките са били през нощта.
39
6
 
18
 
! Отговори
Мaке преди 4 години
СAЩ сa рaдиoaктивни терoристи и сaмoлeтни измaмници, вземaт пaрите и не дaвaт сaмoлетите.
38
8
 
1
 
! Отговори
Чьрчил преди 4 години
До Дрезден това е много готино е. Американците юнаци са. Фашаги и и децата ги много обичат бомби
37
4
 
23
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
ФАЩ=заплаха за световният мир и сигурност!
36
4
 
14
 
! Отговори
Додо преди 4 години
До ДРЕЗДЕН+1! Същото правят и в Хамбург. Но това е табу у не се коментира! Важното е да се говори за "Холокоста"!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е тази, но е ясно, че никой на никого няма да се извини. Правото винаги е на страната на силния.
34
19
 
11
 
! Отговори
Додо преди 4 години
"Москва: САЩ да се извини за бомбите над Югославия!"================================А Москва кога ще се извини за окупцията, извършена от Червената Армия и за последвалия я геноцид над интелигентни, образовани и умни българи, както и на индоктринирането на Българския народ в юдеомасонски атеизъм?
33
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо на украинците не им се изправя косата от спомените на старши майора от НКВД и изобщо не повдигат темата за Голодомора, иначе всякакви претениции към Москва и Русия, за Голодомора - нищо? Имало е саботаж на селскостопанската продукция от местните което е довело до глад, но никъде няма исторически данни и за жертви от глад, само в спомените на старши майора с изправените коси.
32
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
А Ф-16 БЛОК 70 са най-готини и магат да носат бомби.