Свалиха главния мюфтия в Северна Македония, ожени се за 50 г. по-млада

74-годишният Сулейман Реджепи обяви коронавируса за мъртъв
28 май 2020 16:05, Елка Василева
142
Свалиха главния мюфтия в Северна Македония, ожени се за 50 г. по-млада
Кадър: YouTube

Съветът на Ислямската религиозна общност /ИРО/ в Северна Македония прие единодушно решение за отстраняване на Сулейман Реджепи от длъжност на главата на ИРО. За временно изпълняващ длъжността до избора на нов религиозен лидер е определен гостиварският мюфтия Шачир Фетаху.

Официално причините за освобождаването на 74-годишния Сулейман Реджепи от поста не бяха съобщени. Известен с противоречивите си изявления и действия, засягащи не само общността, начело на която беше, след известно затишие Реджепи отново привлече вниманието в страната със съобщението, че след 4 години „в самота“ той отново се е оженил.

Сулейман Реджепи е сключил граждански брак с 50-години по-младата си избраница - 24-годишната Емина Йетиши. Тя е активистка на участващата в управлението албанска партия Демократичен съюз за интеграция. От първия си брак Йетиши има дъщеря.

В неделя пък на Рамазан Байрам Реджепи заяви, че „коронавирусът е мъртъв“.

„И да знаете, с COVID-19 е свършено, мога спокойно да кажа и да обявя, че днес умря. Господ е с нас и когато Господ е с нас, ние се чувстваме най-силните в света“, заяви Реджепи. Последва реакция на македонския здравен министър Венко Филипче, който предупреди, че в страната коронавирусът не е изкоренен и все още са необходими мерки за предотвратяване на разпространението на епидемията.

Преди решението за отстраняване на Реджепи във вторник със съобщение излезе Движението на мюсюлманите за реформи в Ислямската религиозна общност. В него се твърди, че Реджепи „узурпира поста, изпълнява задълженията си с насилие и трябва да си отиде не защото се е оженил за 50 години по-млада жена, а поради извършени престъпления и злоупотреби като глава на Ислямската религиозна общност“, пише сръбското издание „Новости“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми нищо лошо няма. Щом и двамата са съгласни - чудесно.Всичко останало са комплекси. И да, ковид вируса си отива. той не е бил това, за което ни гопредставят тук вече няколко месеца де. Всичко беше силно преекспонирано. Вероятно основно с цел смазване на икономическата конкуренция на по-слабите играчи и за цуцане на евросубсидии.
95
2
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Вярата си е вяра ама ..... си е .... :D
94
13
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
То много голям късмет - да не би на него да му става, е, на три месеца може, а тя ще си ляга с накакъв, дето ще вее телеса като знамена. Дори и в дрехи пак са смешни и изглеждат като нен.ормалници, тоест тя като геронтофил, а той като педофил. И Тръмп е смешен с Мелания!
93
3
 
19
 
! Отговори
КЪСМЕТ преди 3 години
БРАВО.НА ВСЕКИГО ТАКЪВ КЪСМЕТ
92
0
 
15
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
В случая е сделка, а при К. Рийвс е въпрос на вкус. За вкусовете не се спори. Всъщност приятелката му е мила и симпатична.
91
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
От една страна са смешни и нелепи, но от друга - сделка - тя за пари, той е ясно за какво, така че тяхна работа. същото се отнася и ако мъжът е по-млад, разлика няма. Напр. плюеха Киану Рийвс за вида на приятелката му, а истината е, че ще си ляга с която си иска......
90
2
 
17
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Мюфтийката защо е така разголена? Нашите мюфтийки и мюсюлманки са пакетиране като пингвини-да не се види косичка, шийка, гръд, глезен, петичка и т.н. органи!
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя мюфтия, бах ти и мераклия! Меракът при мъжете умирал 40 дена след смъртта. Така казват.
88
1
 
1
 
! Отговори
erikcho преди 3 години
От Теб зависи Успеха да ти е Приятел, uspeshen
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арабите и досега изписват цифрите по индийски,каквито са били оригиналите.И арабските и римските цифри всъщност са индийски.
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пак до българинътДоколкото си спомням,0(нулата) е изобретена в Индия 3 век пр.н.е. Индийските математици са първите. По-късно то се възприема и от арабските учени и преминава в Европа около 1200 г.Първоначално нулата е наричана цифра,идва от арабската дума صفر, şafira (празен), şifr(нула, нищо), което пък от своя страна е превод от санскрит на śūnya (शून्य) празен.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 90Ти от руснаците ли го научи това?
84
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите са излишни поради причината че Българския Народ е бил насила Християнизиран и Славянизиран през 866 г. от Византия , жалко че се крие всичйо това да не разберат бедните и глупави хорица
83
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на мюфтията.Който го може го може.Комплексарите да мълчат или нека говорят те друго не умеят.
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега ако се отрече от исляма и прегърне Християнството ще направи най-правилната стъпка през живота си
81
3
 
20
 
! Отговори
от завист преди 3 години
ОТ ЗАВИСТ!!!!тия дето са го свалили сигурно не са виждали 24 годишна в банята от 70те
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това момиче с всичкия си ли е?Не бих се оженил за 50 години по възрастна жена от мен за всичките пари на света.
79
0
 
10
 
! Отговори
и аз това виждам преди 3 години
Тя е млада, а той меко казано - не е.
78
1
 
29
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Съгласен съм. В арабските държави не останаха християни, защото правителства или терористични организации, ги избиха поетапно, а искат от нас, мюсолманите да ги приемем в Европа. Миналата година имаше статия как само в една държава са останали християни, като по голяма група хора сред мюсолмани, държавата е Ливан.
77
2
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Машааала