Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ

Той помоли за помощ Гърция
13 май 2021 20:55, Нели Христова
185
Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев поиска помощ от Гърция за намиране на решение на проблемите с България, съобщава македонският сайт Алсат, цитиран от БТА.

Заев е в Атина за участие в Делфийския икономически форум. Според северномакедонският премиер "въпросът е измислен" от България. "Не мога да ви обясня какъв е проблемът сега, защото проблемът е смешен и несъществуващ", заяви Заев, цитиран от Алсат. Той все пак изразил оптимизъм за разговорите със София, обяснявайки, че процесът е забавен поради изборите в България.

Същевременно вторият министър на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис съобщи, че Атина не е съгласна с евентуално разделяне на Скопие и Тирана по пътя им към ЕС.

Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън също призова България да вдигне ветото за началото на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. На форум на Атлантическия клуб той припомни, че евроатлантическата перспектива на региона е била един от факторите за урегулирането на кризите на Балканите.

"Когато България правеше стъпките за НАТО и ЕС, хората в региона мечтаеха за членство, защото го смятаха за най-доброто решение, за край на насилието в региона. Затова призовавам България също да вдигне ветото за членство на Република Северна Македония. Никакви исторически различия не би трябвало да са над нуждата, над императива за обединение на Западните Балкани и ЕС", каза Робъртсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нелепото твoрение "македонска държава и език" е чисто комyнистическо. България е приела закон против комyнизма - няма как да ги допуснем!
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев знае много добре, къде е проблемът, но се прави на умряла лисица. След като не успя, да накара Брюксел, да окаже натиск върху България, сега отиде, да се слага и ласкае гърците, настройване ги срещу България. За това интриганство, получава "билет", за 30 години в чакалнята. А Гърция, ако си помисли, да "посредничи" по въпроса за кражба на български език и история, ще смятаме, че се намесва във вътрешните работи на България. Този проблем може да се реши, само с диалог, между България и РСМ.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се каква им е "играта" на големите та толкова настояват за членство на РСМ....има нещо намислено....
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно,На гръците клекна, макар македонците на Александър, да са основните носители на Елинизма, а с БГ се заиграва.Тука не е въпрос на история, а на политика. Дърпат му конците някъде в ингилизко, около отворено общество, та чак в Вардарско му пушат ушите.Троянски кон на ЕС се заформят макетата. Бял ден от това няма да видят. А преразпределението *** на вратата на ЕС. И пак ще има победители и победени.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците наистина си мислят, че ще стане на тяхната и само ходят да плачат на тоя и на ония да им ходатайства. Наистина си мислят че в ЕС е каквото е било в Совецкий Союз, ама нещо са се объркАли!
9
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Е не е несъществуващ той съществува от 1945г.
8
24
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Нееее, не е прав Заев!Бърка, много бърка!Всъщност, тотално греши!Проблемът между България и Македония е много сериозен и напълно реален!И той е създаден от агент Иван на Шесто Главно управление на ДС, по-известен като Красимир Каракачанов.Разбира се, под вещото ръководство и управление на руското ФСБ и ГРУ, и диригентската палка лично на Негово Императорско Величество Владимир Путин!!!
7
5
 
16
 
! Отговори
Някой преди 2 години
А в случай че настоящото правителство на БСП вдигне забраната за приемане и преговори на т.нар. РСМ ще потвърди коминтернъвското решение за измислена македонска нация и прякото наследство на БКП. Ще е срам за Живкович и господин президента, в частност.
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зайко ако знаеше че ги наричат "скапани" българи щеше да се покрие некаде :)) Точно от гърците поискал помощ :)) Малко ли сме воювали с тех и сме им набивали канчетата :)
5
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, след като се посмяхте, сега сериозно, 30 години вето, докато не престанете да крадете българска история и език, и разпространявате езика на омразата
4
27
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ УНИЩОЖИ ВСИЧКО ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ !!!ПОЗОР СИ ТИКВО !!!
3
11
 
1
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Няма такава държава, но има такъв народ.И?Какво?
2
4
 
35
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Вето казах
1
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ"Точно като македонската история и език преди 1945-та.