Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ

Той помоли за помощ Гърция
13 май 2021 20:55, Нели Христова
185
Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев поиска помощ от Гърция за намиране на решение на проблемите с България, съобщава македонският сайт Алсат, цитиран от БТА.

Заев е в Атина за участие в Делфийския икономически форум. Според северномакедонският премиер "въпросът е измислен" от България. "Не мога да ви обясня какъв е проблемът сега, защото проблемът е смешен и несъществуващ", заяви Заев, цитиран от Алсат. Той все пак изразил оптимизъм за разговорите със София, обяснявайки, че процесът е забавен поради изборите в България.

Същевременно вторият министър на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис съобщи, че Атина не е съгласна с евентуално разделяне на Скопие и Тирана по пътя им към ЕС.

Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън също призова България да вдигне ветото за началото на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. На форум на Атлантическия клуб той припомни, че евроатлантическата перспектива на региона е била един от факторите за урегулирането на кризите на Балканите.

"Когато България правеше стъпките за НАТО и ЕС, хората в региона мечтаеха за членство, защото го смятаха за най-доброто решение, за край на насилието в региона. Затова призовавам България също да вдигне ветото за членство на Република Северна Македония. Никакви исторически различия не би трябвало да са над нуждата, над императива за обединение на Западните Балкани и ЕС", каза Робъртсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами скопският Заю Баю за българите е смешен и несъществуващ.
33
7
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Когато Боко дойде пак на...власт след 20(двадесет)години,тогава ще падне...ембаргото на България към РСМ и Боко ще стане...герой.До тогаз,ще...чакат.
32
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 14Забравих да уточня, че предишният ми коментар е адресиран до номер 14.Тоест, не се дължи на некадърност провала на българската външна политика. Дължи се на агенти на руското разузнаване, които за съжаление не можем да изгоним!Защото са български граждани.За огромно съжаление...
31
2
 
18
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Обичам, когато някакви другари почнат да ни назидават как трябва да си плюем на достойнството и всичкото де що сме българи в името на някаква измислена висша цел- някакъв си императив Западните Балкани да влезели в ЕС. Навремето едни други сругари ни назидаваха същото.. Не, другари, вашите цели не ни интересуват.
30
2
 
27
 
! Отговори
анаЛизатор преди 2 години
Омръзна ми да ни занимават с болните от психиатрията до Вардара.Нахиленият Зайо Байо е измамно приветлив и плъзгав катПЛУЖЕК.А агресивният тон и враждебното отношение на официалните власти в РСМ и пейзаните македонисти е знак, че те все още не са си написали домашното за България.
29
2
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
Първо държа да отбележа: сложих ти плюсче.Второ, нещата според мен са много по-сложни отколкото си ги представяш.Аз тук виждам шпионски игри.Хибридна война. Виж, в момента се старая да съм максимално откровен, и детектор на лъжата не би разкрил повече!Накратко: Не е просто некадърност.Целенасочена акция срещу България от руските тайни служби е скандала между двете балкански държави (през погледа на Путин), за да не допусне Русия силен съюз на Балканския Полуостров!
28
1
 
18
 
! Отговори
ода за Мъкедония преди 2 години
Зайо Байо мЪкедонски, гордоизтъпани се насред мегдано,и ду пето му пак нас рано,цъка-цъка луди коментари,много труд за малко пари.Нейде там в Скопский ДИСНИЛЕНД,антични историчари каканижат псалми жални,че албанец пак ги гази изодзади.Пискат, врякат, и реват,за Еуропска уния пищят.
27
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Заю...Заю... Винаги съм симпатизирал на хората в така наречената северна македония, но вие прехвърлихте всичките граници на толерантност от Българска страна...Оправяйте се с шиптърите и продължавайте да плюете по нас... Важте братя и сестри...
26
1
 
19
 
! Отговори
Скопски историчар преди 2 години
И Шо ке праим сеги?Свърши гипса за Скопския ДИСНИЛЕНД...Гърците ни смениха името на държавата и байряко...Българите ни отсвириха за ИНТЕНЗИТЕТОи язъйко...а сърбите ни се подхихилкват от страни и ни викат че сме будали...Само албанците ни се радват и точат лиги заЗАДНИЦИТЕ ни...Ехь,Луно, Луно, земьо македонска! Пак ли ке се тепаме за тебе!.Кен лииии, тулибулибу дауч ююююю...
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е северномакедонците да вземат червеното хапче...
24
2
 
14
 
! Отговори
ВМРО-комита преди 2 години
Ако сега стане от гроба Ванче Михайлов що ли ке стане в РСМ? Определено ще е интересно!ША фърчат косми и гаще до небесата...и набързо ще почнат да декламират на висок глас:"Аз съм българче,обичам нашите планини зелени....БЪЛГАРИН да се наричам, първа радост е за мен!"
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мЪЪкедонски неволиВината си е у нас, не требваше да избързваме с признаването на държавицата им, да ги бехме оставили на сърбите, имат либоф взаимна :)) Те сърбите не че щяха да ги нападнат, имат вкоренен страх от нас, ама станалото станало :))
22
2
 
12
 
! Отговори
Езоп ги възпя преди 2 години
Кацнало северно маке на трънка,па започнало на българо-сръбски да дрънка.В студио гледа го нежно сръбска мушица,с примряла коминтерновска душица.Дрън,дрън,дрън...Бръм,бръм,бръм...античен паметник той сътвори нерукотворньй.Ах,велик,велик е античния северномакедонски плазмодий....!!!!!!
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18 Сърбия, подстрекавана от Русия, със заем от Австрия, е тази, която заби на в гърба на България, като я нападна през 1885, с цел, да я унищожи, като държава. Но, младата българска армия, напусната умишлено от руските генерали и офицери, "войната на капитаните", изминава само за три дена разстоянието от турската граница, където е била, очаквайки бой с турците, и се хвърля срещу сърбите със страшния вик "На нож!". Българите разбиват сръбската армия и я обръщат в позорен бяг, чак до Белград.
20
2
 
27
 
! Отговори
ВЕТО до дупка! преди 2 години
Такива са те макетата - двуличници.Псуват ни,а през това време напират за българско граждансво и пращат децата си да учат тук и си търсят българки.Изобщо не трябва да ги взимаме на сериозно каквото и да кажат. Пълен игнор.
19
2
 
33
 
! Отговори
None преди 2 години
Позицята на България е едиснствената смислена позиция.... Гърция не им позовли да се наричат Македонци... и ние няма да им позволим да си присвоятват историята ни... Те горките не могат да вземат решение... Македонци ли са славияни ли са... защото истината е че отхвърляки общата ни история са нищо ... Робартсън може да призовава за каквото си иска.... Ако България отстъпи от позицята си аз се отказвам от Българското си гражданство.
18
2
 
11
 
! Отговори
Наблюдател от ООН преди 2 години
Мънкидонците са брутални интересчии,така че не е задължително да има връзка между това,какво мислят,какво говорят и какво правят,а още по-малко има връзка с истината ,и с историята.Ке ми дадеш паре, ке се престорам на маймун.
17
3
 
28
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 2 години
"Само две неща са безкрайни - вселената и македонската глупост, като за първото не съм сигурен."
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Чудя се каква им е "играта" на големите та толкова настояват за членство на РСМ....има нещо намислено...."Единственото смислено е проекта за канал, дето китайците искат да го копаят - от Е-гeйско море до р. Дунав, през териториите Гърция-Северна-Сърбия. С цел да се заобиколи Босфора.
15
2
 
9
 
! Отговори
химн на мЪЪъкедония преди 2 години
Край Вардарооо...шум се вдига,марсианци ронът сълзи и пъшкат скубейки косите си...ето Самуил пристига и гальовно воеводи си зовееее...Съберете се воеводи Зайо Байо ке ви води към Еуропската уния...Гоце Делчев с пищова си изпуца,рече и отсече:БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН!