Рекорден снеговалеж в Сърбия блокира летището в Белград

Голяма част от полетите са отложени
12 дек 2021 18:32, Нели Христова
8
Рекорден снеговалеж в Сърбия блокира летището в Белград
Снимка: БГНЕС

Рекордно количество сняг, паднал в неделя в сръбската столица Белград, наруши работата на летището „Никола Тесла“. Според информациите полетите от Белград са спрени от 12:30 часа (13:30 българско време), предава TACC, цитирано от БТА.

По-голямата част от полетите до Белград също са отложени, след 13:00 часа (14:00 часа българско време) успя да кацне само самолетът на австрийската авиокомпания Austrian Airlines, който пътува от Виена. В социалните мрежи се появи информация за спиране на тока в сградата на летището.

В събота срещу неделя започна снежна виелица в Сърбия, която не е спряла и до момента. Според синоптиците в столичния район се очакват до 50 см сняг, което е абсолютен рекорд за страната. Обилният мокър сняг доведе до множество катастрофи, дървета и лампи падат върху пътното платно под тежестта му. Дърво падна върху автобус в Белград..

Повечето от автобусните линии в столицата са отменени. Автомобилните ентусиасти, които се осмеляват да излязат по пътищата, се движат по заснежените улици с минимална скорост. Снежни преспи блокираха пътнически влак по маршрута от Пожега за Лозница. За спасяването на пътниците е изпратен автобус.

Националната телевизия съобщи, че автобус с юношески отбор по волейбол се е преобърнал заради преспи по пътищата. В резултат на инцидента са пострадали петима души - четирима състезатели и треньор. Всички са хоспитализирани, няма опасност за живота им.

Властите в Белград съобщават, че цялата налична специална техника (над 100 единици) е активирана за почистване на улиците от снега. Основните градски магистрали могат да се поддържат в задоволително състояние, но движението е много затруднено по второстепенните пътища и тесните градски улици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
9
 
! Отговори
Глас от изток преди 2 години
От глобалното затопляне е тоя рекорден сняг. Само на ку хите *** може да ги обясняват тия глупости. Такава промивка на мозъци върви, че не е реално
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само на 200 км. Е Войводина. И от както се освободи от сърбите. Проблемите си ги решат сами. Стандарта на живота се вдигна. Земеделската продукция е в ЕС. Нямат китайска финансова зависимост, нямат руско влияние.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То за ходене в Белград се вие голяма опашка за билет.!¡!
2
2
 
6
 
! Отговори
перко преди 2 години
А, В СОФИЯ КОГА??? ?
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре и тук