МВР на РСМ разследва случая с венците на гроба на Гоце Делчев

Петков се е обадил на Ковачевски, поискал е обяснения
9 фев 2022 14:13, Елка Василева
29
МВР на РСМ разследва случая с венците на гроба на Гоце Делчев
Снимка: архив, БГНЕС

Българският премиер Кирил Петков се е обадил на македонския си колега Димитър Ковачевски, от когото е поискал обяснение за свалените и скъсани ленти от венците, положени на гроба на Гоце Делчев от българската делегация при отбелязването на 150-годишнината от рождението му в Скопие, както и за счупеното стъкло на българския културен център „Иван Михайлов“ в Битоля.

Още по темата

Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония води разследване по случая със свалените и скъсани ленти от венците, положени от българската делегация на гроба на Гоце Делчев, информирал е Ковачевски българския си колега, съобщават македонските медии.

Петков се е интересувал и от случая в Битоля, където беше счупено стъклото на обект, стопанисван от секретаря на КЦ "Иван Михайлов".

"В Битоля, според съобщението на МВР, се оказа, че не става дума за политически инцидент, а за инцидент, мотивиран от лични причини, за които лицето, което го е извършило, вече е дало изявление", е казал Ковачевски.

Той посочи, че министерствата на външните работи на Република Македония и България отговарят за отворените политически въпроси и те ще имат среща на 10 и 11 февруари, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
9
 
! Отговори
да си знае преди 2 години
Такава държава РСМ.......няма.
4
4
 
18
 
! Отговори
rm преди 2 години
Ковачевски информирал, че се води разследване.И на мен така - в работния чат някой като ми пише, че има проблем - му казвам, че работя по въпроса и го пускам по пързалката, а аз се обръщам да си драпам макарата.
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за счупените прозорци в Битоля се указа пълна пародия. Жена му на собственика ги е счупила, защото зарязал детето им да отиде в Скопие. Даже го обявила на социялните мрежи.
2
2
 
10
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Господин Премиер,Време е да ударите с юмрук по масата и родоотстъпниците - македонисти да бъдат вкарани в правия път - ако не со кротце, то задължително с малко кютек!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахаха! Вярвай на Северномакедонците......