Стево Пендаровски лично се включи в кампанията срещу България

Президентът на РСМ заяви, че Иван Михайлов е сътрудник на фашисткия режим
17 апр 2022 18:32, Нели Христова
128
Стево Пендаровски лично се включи в кампанията срещу България
Снимка: БГНЕС

Северномакедонският президент Стево Пендаровски лично се включи в кампанията срещу България след откриването на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля, предаде репортер на БГНЕС от Скопие.

"Откриването на културни центрове навсякъде в демократичния свят води към сближаване на народите и техните култури, но да се именува културен обект на лице, което е доказан сътрудник на фашисткия режим от Втората световна война не обслужва тази благородна кауза", се казва в коментара на Пендаровски по повод вчерашната церемония в Битоля, на която присъстваха множество български политици от всички партии.

"Не оспорвам доброто намерение на премиера Петков, вчера обаче в състава на българската делегация бяха представители и на предишното управление в София, които бяха най-гласните противници на македонския път към Европа. С тяхното присъствие и изявления бяха минимизирани посланията за добросъседство и сътрудничество на българския премиер", каза още Пендаровски и добавя:

"През 2017 г. идеята да се сформира историческа комисия имаше за цел да се намери компромис за историческите събития и личности, които трябва да бъдат честване заедно и от македонския, и от българския народ. За съжаление, вчера в Битоля беше направен опит един доказан сътрудник на хитлеристкия нацистки режим да бъде представен като мост за сближаване между двете държави“.

"Убеден съм, че нито македонският, нито българският народ смятат, че личността и /не/делото на Иван Михайлов може да имат принос в тази посока", каза още Стево Пендаровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
10
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Българите са си българи. Александър Велики е използвал конницата им в походите си на исток. За награда за войнските им заслуги им отрежда територия където част от българите се заселват. Тази територия приема името Бактрия(Афганистан). След векове те се завръщат при корените си на Балканите, където сънародниците им са под римско робство. Езикът на древните македонци и на древните българи е един и съш и е близък до днешния Български и езика на Белазките(Пелазките) - Белите Ариани - Българи!
72
10
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Иван Михайлов е бил аналог на Степан Бандера. Единият е действал срещу Сръбската империя (Кралство Югославия), другият срещу Руската империя (СССР). И двамата са били националисти. И двамата са били обратното на русофили. Въобще в пантеона на българските националисти, русофили няма. А в пантеона на българските полезни идйоти ... там са само русолюбци, задунайци, съветофили, комунистически терористи...Радко Димитриев, Емил Марков, Цветко Радойнов, Бойко Борисов, Румен Радев...
71
6
 
17
 
! Отговори
Мара Бунева преди 2 години
Иван Михайлов е македонски българин, патриот, водач на ВМРО и легендарен защитник на поробения от сръбските окупатори български народ. И досега името му е надежда за всички онеправдани българи в този най-български край -- Македония! И също така всява ужас и стряска и насън всички българомразци, вкл. и днешните еничери-родоотстъпници. Само че лъжите и югокомунистическата пропаганда вече не вършат работа, дори и за пред заблудените ,,македонци". Ще познаете истината и истината ще ви освободи!
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя взема заплата в рубли.
69
5
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Великобългарска идея досега не е имало! Мегали идея се базира на измислена държава, която никога не е съществувала. Византия е термин за географска част от Римската империя. Душанова идея не знам какво е, но сърбите са се отцепили от България. При всички случай тази идея е сапунен мехур. Като се замисля май не само македонската идентичност се крепи от омразата към Българите. Румънците са били дебългаризирани съвсем наскоро, така че няма нищо по-нормално от това и Букурещ да е български град.
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинистите в македония и болшевиките в България налазиха форумите като по команда
67
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се отричат ,той е роден в Ново Село Щип в Македония.По скоро се срамуват с него,защото е нацист и има няколко присъди за доживотен затвор срещу него.Това е човек ,който е Хитлерист и лично се познава с Хитлер .Браво на нашите,откриха културен център с името на нацист в Македония.Ще бъде интересно как ще приемат това от САЩ ,ЕС и още по-интересно е Путин какво ще каже по въпроса.Стига да го питат.Нали избиваше нацисти в Украина.
66
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава и културен център с името Генарал Луков да откриете в Македония.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да влизат в югославия сърбомани и родоостъпници
64
2
 
9
 
! Отговори
Стефане преди 2 години
Колко пендаре искаш,за да се наречеш българин?Или си на евро!
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както сега търсещите хитлеро нацисти и отвръщащите им от тез нарочени от тях за противовес в реверанс са комунисти така и тогава за ония времена когато са били най-известни измежду всички как противоборстващи с развит антигонизъм един срещу други по същност и неприязън между тях са били от тези две създадени като за постоянно щом още ги търсят по условните названия поставени им от тях от предните им известни с променени в някои променени,но не по цели и по начин на постигане еднакви за комунисти
62
2
 
15
 
! Отговори
Тот преди 2 години
щ.Аз не виждам по-голямо зло от последствията на Титовския режим.Геноциден народ,който крие,а знае каква народност е ,заплашван и преследван от собствените си политици,управлявани/политически/ от друга държава.По-лошо и злобно от това няма.
61
1
 
18
 
! Отговори
Peter преди 2 години
Не знам защо им обръщаме внимание.Просто трябват да се отворят архивите на османската империя за периода и този на Сърбо-хърватско-словенското кралство/Югославия за да се види тази македонска нация колко е вековна и кога е измислена. Няма значения какво мисля аз, ти, Стево, Зоран и т.н. сръбски мекерета.Радващото е, че на албанците вече почва да им писва от македонските кауни и а не са решили а не са катурнали тази 'античка држава'.ИСТИНАТА ВИНАГИ Е САМО ЕДНА!
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комуниста Стево е като слон в стъкларски магазин, май не е чувал за дипломация, или точно обратното - с провокативни изказвания настройва македоняните против нас.До вчера се говореше, че Петков саботира българското решение, сега вече е ясно, че в Македония има много повече сили, които не искат Македония да влезе в ЕС.
59
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора,всичко е руска диверсия.Настройват ни чрез агентите си в Скопие и София.Целта е Москва да окупира пак .Балканите.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българо македонските отношения станаха професия и поминък за много некадърници от двете страни на границата!Най-тъпата шизофрения на Балканите.По-глупава тема в историята -НЯМА.
57
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетете малко за Иван Михайлов и ще видите ,че това което правят в момента с този културен център и името му е все едно в Израел,Германия да отвори културен център с името Хитлер.Не знам защо Петков не се поинтересува къде ходи и какво прави.А още по-абсурдно е човек от БСП да ходи и да открива с това име център.Та БСП(БКП) осъжда Михайлов на доживотен затвор.
56
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е фашист, а нацист.Объркват фашисти с нацисти.Общото понятие за всички през втората война на страната на Хитлер биват наричани фашисти.А Хитлер не е фашист ,а нацист.Да си нацист е по-лошо от фашист.Фашизма е вид управление на държавата,което няма общо със масовите убийства на нацистите на Хитлер.А Иван Михайлов,който е роден в едно село до Щип -днешна Македония,първо е комунист и за автономна Македония и след това променя позицията и става нацист и е за Македония да се присъедини към БГ.
55
0
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До С.Македония даде : Дала е един крив. Българската отбранителна индустрия работи на 3 смени денонощно и едва смогва. От къде украйна има съветски боеприпаси за да стрелят с тях срещу ордата, тоя въпрос не си ли го задаваш. В момента БГ е единствената която произвежда съветски амуниции, всички други минаха на западни натовски стандарти, с малки изключения. Зеленски поставя БГ в списъка със приятелски страни на Украйна наравно с Великобритания. Отговори си защо.
54
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно е прав.Иван Михайлов даже е осъден на доживотен затвор в България.Той е избран лично от Хитлер за да управлява Македония,ако Хитлер победи във втората световна война.