Стево Пендаровски лично се включи в кампанията срещу България

Президентът на РСМ заяви, че Иван Михайлов е сътрудник на фашисткия режим
17 апр 2022 18:32, Нели Христова
128
Стево Пендаровски лично се включи в кампанията срещу България
Снимка: БГНЕС

Северномакедонският президент Стево Пендаровски лично се включи в кампанията срещу България след откриването на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля, предаде репортер на БГНЕС от Скопие.

"Откриването на културни центрове навсякъде в демократичния свят води към сближаване на народите и техните култури, но да се именува културен обект на лице, което е доказан сътрудник на фашисткия режим от Втората световна война не обслужва тази благородна кауза", се казва в коментара на Пендаровски по повод вчерашната церемония в Битоля, на която присъстваха множество български политици от всички партии.

"Не оспорвам доброто намерение на премиера Петков, вчера обаче в състава на българската делегация бяха представители и на предишното управление в София, които бяха най-гласните противници на македонския път към Европа. С тяхното присъствие и изявления бяха минимизирани посланията за добросъседство и сътрудничество на българския премиер", каза още Пендаровски и добавя:

"През 2017 г. идеята да се сформира историческа комисия имаше за цел да се намери компромис за историческите събития и личности, които трябва да бъдат честване заедно и от македонския, и от българския народ. За съжаление, вчера в Битоля беше направен опит един доказан сътрудник на хитлеристкия нацистки режим да бъде представен като мост за сближаване между двете държави“.

"Убеден съм, че нито македонският, нито българският народ смятат, че личността и /не/делото на Иван Михайлов може да имат принос в тази посока", каза още Стево Пендаровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
16
 
! Отговори
era преди 2 години
Сега и от Ванче Михайлов започнаха да се разграничават, въпреки, че е бил 20 год ръководител на ВМРО. Що тия макета не вземат да си сменят имената на 80% от партиите, дето носят името ВМРО, където все носят идеята на българите във Вардарска Македония. Душици македонски мили кръвта вода не става. Бабите и дядовците ви се обръщат в гроба
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв туризъм там! Няма да стъпя при тези типове!
51
1
 
8
 
! Отговори
Комплекси са това преди 2 години
И при вас и и при нас 1944/5 червените б...ци си свършиха работата и избиваха българите.Разликата е само ,че вие си викате македонци,а нашите комунисти се мислят за българи!
50
3
 
5
 
! Отговори
Комплекси са това преди 2 години
Абе макета,не обръщайте внимание вече на нашите червени б...ци.И защо мислите ,че сме фашисти.Лъжете се,тук всичко е свързано с БКП.Тук други не виреят.Като при вас.Червени б...ци сте и в Скопие и София.Червени б..ци са и в Москва и Брюксел.
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македоноидите, които са куче на каишка на сръбския шовинизъм, никога няма да простят на Ванче Михайлов че прати на оня свят най-големия българомразец и великосръбски шовинист на всички времена крал Александър Караджорджевич. Така както от Белград са им поставили задача всяка година да чупят плочата на Мара Бунева, която застреля великосръбския фашизоиден садист Велимир Прелич, така те подскачат всеки път когато чуят името на Ванче. По реакцията на Пендоски можете да съдите на чий Бог се кланя.
48
2
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До ъъ: Знаем, нали за това ги спираме. И как си мислиш, че тази страна ще бъде приета щом руснаците могат да я командват дистанционно когато си пойскат.
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли,българите в РСМ скоро ще с в ЕС.Уви,българите в Република България ще сме извън ЕС и Нато.Някъде в Евразия!
46
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсим си белята.ЕС ще приеме РСМ така или иначе,решено е вече.С новата формлаа ще изпъждат и руски троянски коне.Сещате ли се!??
45
0
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
До С.Македония даде: Да не са нашите 50-сет танка,които им...подарихме преди 30-сет години,когато се обявиха за...държава.
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еничарите в Скопие никога няма да простят на Михайлов че избиваше сръбски окупатори, и пазеше българското население а знаем че най много българи в Скопие за избити именно от сърбите.
43
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами прав е,представете си Турция да кръсти някаквъв културен център на Сюлейман паша!
42
1
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
На Балканите няма как да има македонско население след като от Белазките(Пелазките - Гърците не произнасят буквата "Б" и я заменят на "П"), някакъв си Цар Дор, който имал близнаци за наследници на короната - Магнет и Македон я разделил на двамата по равно. Магнет наследил западната част, известна по неговото име като Тесалия, а Македон источната част/сегашна южна Тракия/ и започнали да я именуват на името на монарха. Сега кой Белазки(Българи) - Бели Хора са Макета единствено Магарето знае!
41
1
 
16
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
ЕС през крив макарон,за тия лъгъбътъта.
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5ко...Иван Михайлов е роден в област Македония ,бил е председател на ВМРО, истински българин! Борил се за правата и свободата на братята си в Македония срещу сръбските окупатори . Това че не бил комунист и е бил против коминтерна и македонизма не го прави фашист. Фашист го определят сърбите и еничарите в Македония които продадоха българските корени и своите предци.Така че само уважение за Михайлов истински българин.
39
8
 
5
 
! Отговори
С.Македония даде преди 2 години
Оръжие на Украйна! Вие - не !Що бе страхливци ?!
38
2
 
7
 
! Отговори
Омонимен преди 2 години
До БългаринКирчака ще издъни работата (бил готов за преговори - виж dnes.bg статията от днес) и, доколкото познавам българския народ...ще мине и ще замине. Някой ще лапне голяма хапка....за друго не знам...Казвам го с огромно огорчение :(
37
8
 
1
 
! Отговори
В Бугария преди 2 години
Има ли още *** ?! Май сте малцинство !
36
1
 
2
 
! Отговори
Мислимо преди 2 години
Да сме у НАТО тия дана......
35
11
 
4
 
! Отговори
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ преди 2 години
Член на НАТО и ЕС ! Много скоро !От вас НИЩО не зависи ! Нюню сте !Му ха, ха, ха, ха, ха ! Доволно друже !
34
2
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Някога Костов им даде 100 танка и 100 гаубици затова сега ни плюят.Абе защо няма още Българска Партия в Македония както има ДПС в България.Албанците имат Нашите нямат,този въпрос трябва да се пита от нмашите Политици най-накрая.