Мицкоски: Българизирате се и ставате член на ЕС, или никога няма да сте в него

ВМРО-ДПМНЕ: Ако българските искания влязат в преговорната рамка, е капитулация
Обновена: 10 юни 2022 16:00 | 10 юни 2022 15:56, Анисия Иванова
213
Мицкоски: Българизирате се и ставате член на ЕС, или никога няма да сте в него
Снимка: БГНЕС

„Вече съм го казвал, но ще го повторя: ако българските искания влязат в преговорната рамка, това ще означава капитулация за дипломацията на (Република Северна) Македония. Това означава: или се асимилирате и българизирате и ставате член на ЕС, или никога няма да станете част от ЕС. Ако има гласуване в парламента, ние ще гласуваме против", казва в интервю председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, съобщават от пресцентъра на опозиционната партия в Република Северна Македония.

Още по темата

По думите на Мицкоски, за да бъде обсъдено вписването на българите в конституцията на страната България трябва да даде гаранции, че това ще бъде последното й искане, че тя не само няма да пречи на Северна Македония до влизането й в ЕС и ще бъде и най-големият поддръжник за това, но и трябва да бъде отменена гласуваната през 2019 г. в българския парламент резолюция.

Мицкоски е посочил, че както при влизането на Република Северна Македония в НАТО България е заявила, че няма отворени въпроси, така трябва да го заяви и сега, както и „че няма да бъде тълкувана историята, нито какъв народ сме били, нито да бъде оспорван езикът”, пише в съобщението.

Трите искания, които вчера обяви българският премиер Кирил Петков, са по-радикални от тези на Каракачанов, обяви на пресконференция Мицкоски. По думите му трите искания на България - Декларацията на българския парламент, "която е ултра-асимилаторска и хегемонистична”, след това вписването на българите в Конституцията и накрая изпълнението на Договора за добросъседство, са неприемливи.

„Не знам кой нормален човек в (Република Северна ) Македония ще приеме това. Не знам дали има такъв човек. И дори тези, които напълно отсъстват, когато става дума за национални интереси, не могат да го приемат. Това, което виждам сега, е опит на Петков да закрепи коалицията в България с ултра-радикален национализъм. Вижда се, че човекът политически се лута - от либерал, който вижда европейската ни перспектива, за какъвто ни се представяше, сега използва ултра-националистически искания. Няма да го приемем“, каза Мицкоски.

Той отново заяви, че ВМРО-ДПМНЕ няма да подкрепи нищо преди да получи гаранции за отмяна на резолюцията от ноември 2019 г.  и документ, че между двете държави няма отворени въпроси, „за да има база за обсъждане на всичко останало”. „До тогава не виждам въобще защо преговаряме”, посочи Мицкоски. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
До Жио! Не знам дали сме последна дупка, но сигурно вие ще сте първата дупка,която ще бъде запълнена! Като никой не ни пита ,водете си преговорите ! Какъв ви е проблемът! Ние не бързаме за никъде!
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Мара БуневаКое да си платиме бе торко хахаха блгарчетата се последна дупка и никои ама никои не ги пита за ништо, голтарите на балканот".... Е-е-ех, Жио, Жио! Па като сме последна дупка и голтари, що тражите от нас. Що не одите да сакате що ви требе от тия що ви учат да сте таквиз опаки, бе?!
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жио Виж какво, ние няма да бързаме и ще исчакаме 10 г. и тогава ще ви кажеме какво сме решили. Турция чака от Гърция 70 г. Ако желаете направете каквото мислите, ако нем ще разберете след 10 г. Дотогава може да вземете малко помощи за да пишете македонски съчинения.
122
12
 
2
 
! Отговори
Жио преди 1 година
Баш не заболе за ЕУ, ако треба да е со вас не ни сакаме да влеземе, до 1945 општа историа ама на магарето стапо, можете да си ги славете аспарух и тангра колку сакате чедааааа со окупатори и фашисти немам општа историа, фала многу и точка
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подозирам че скоро пак ще и сменят името на тази държава - на Северна Албания!! Родоотстъпници друго не заслужават. Бабите и дядовците им е въртят в гробовете като гледат в какви плазмодии са се превърнали северомаскарите!
120
1
 
7
 
! Отговори
Нико преди 1 година
*** наглите селяци.Всеки ден медиите им бълват омраза към съседа си.Учебниците им децата им учат че сме фашисти и убийци .На улиците им висят табели с антибългарски текстове. Представят автентични наши царе и революционери за техни .Въпреки че на всички езици в Нета. Във Википедия и други Енциклопедии може да се прочете че са българи.Да питат германеца Шолц или макрон Щеше ли да пуснат подобен техен съсед в ЕС ??? Нещастници !!
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
122 България призна реалността, РСМ да признае миналото. До 1945 имаме обща итторелия, няма да се съгласим, да ни я откраднете! След тази година, се наречете и марсианци, България ви призна първа измислената държава през 1992.
118
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минковски дето се срамувам от произхода си, да не се надява, България да се македонизира, за да влезе РСМ в ЕС. Не България иска да влезе в ЕС, а РСМ. Не се забелязват усилия в тази насока от Дисниленд 2014, само палежи на български знамена, на Българския културен център в Битоля и груби нарушения на правата, на българите в Македония. Вето.
117
1
 
14
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
До Жио: Да си платите за това, че се отрекохте от род и кръв и станахте сръбски мекерета!Да напомням ли за клетниците, които се продадоха и след ВСВ станаха югославяни-македонци,насилваха собствените си братя и сестри,заличаваха с еничерска злоба всичко българско,за да не им напомня за тяхното падение:Георги Пулев,Кръстю Мисирков,Георги Димитров,Лазар Колишев,Благой Конев и други македонисти,родоотстъпници и предатели на род и Отечество Слуги на Титовци и Темповци,доказани масови убийци!
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Съгласете се на бг версията и после при преговорите ще има наблюдение колко спазвате. Ако не спазвате следва санции както Русия.
115
17
 
1
 
! Отговори
Жио преди 1 година
До Мара БуневаКое да си платиме бе торко хахаха блгарчетата се последна дупка и никои ама никои не ги пита за ништо, голтарите на балканот
114
1
 
21
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
Недраги македонисти, сърбомани, юготитовисти и пр. антибългарски еничери, дойде времето да си платите! За лъжите, насилията, предателствата срещу собствения си български народ! Някой си Мицкоски казал нещо, в което има малко истина: не асимилация, а РЕбългаризация -- това е единственият път. А относно историята, някак превратно я разбират тези клетници: фактите наистина могат да се тълкуват, но не могат да се променят; Самуил е български цар, Георги Делчев е българин, Екзархията е българска!
113
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са много интересни, от тях не се иска нищо повече, освен да признаят историческата истина и да се спре с омразата срещу нас. Е, когато държавата ти е изградена на основата на всичко антибългарско и историческата истина е, че до 45-та година там живеят българи, проблемът става огромен, но... Това е положението.
112
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 117 .Пиши на разбираем човешки език.
111
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5-ко, историата ви е НА-важна за вас. Целата ваша политика и авен живот е изградена врз историата, бидеи нема на што друго да се потпрете. И додека зборуваш за крив макарон, тешко е да се види патот до Европа.Айде, спи спокойно.
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Чешка и Словачка ще сложат вето и ако ние кажем че са немци а не са чехи и словаци. Така и те ще се почувстват.
109
0
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Такива лъжци и Коминтерновски пропагандатори нямат място в ЕС! Представям си какво Л**на ще натворят срещу нас, ако ги допуснем в Брюксел! Цялата тази антибългарска риторика ще я пренесат там! По-добре да си спретнат един поход ..."По стъпките на Тито", да обикалят Европа и да си говорят ,колкото си искат! Кики Кривата уста и тях ще ги излъже!
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Като не е битна исторята приемете бг версията. И влизате. Това ще покаже, че може да ви имаме доверие в бъдеще.
107
3
 
20
 
! Отговори
era преди 1 година
боли ме какво иска и не иска да пиеме тоя. Ползват напата история, всичките им национални герой са били българи, говорят на български дуалект със сръбски вметки, но отричар всичко българско. Промити мозъци.
106
3
 
13
 
! Отговори
Умен преди 1 година
Пускаме тия сърбофили в ЕС и ние излизаме. Ще си живеем чудно без зелените глупости на брюкселските зелки!