Мицкоски: По-добре извън ЕС, ако българските искания са в преговорната рамка

Това щяло да означава българизация на РС Македония
17 юни 2022 09:10, Елка Василева
160
Мицкоски: По-добре извън ЕС, ако българските искания са в преговорната рамка
Снимка: архив, БГНЕС

"Нокаут за македонската дипломация" нарече евентуалното предложение на френското председателство, ако то означава включването на българските искания в преговорната рамка, председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в интервю за македонската телевизия Канал 5.

Още по темата
"Това е класически нокаут. За мен още по-голям нокаут е лицемерна политика. Защото днес чувам, че докато Република Северна Македония като страна кандидатка за членство в ЕС е изнудвана, чух позиция, че Украйна заслужава статут на кандидатка за членство. През 1999 г. (Република Северна) Македония беше добър домакин на стотици хиляди натовски войски, на северната ни граница се водеше война и тогава никой не ни каза, че можем да станем членове на НАТО. (Република Северна) Македония имаше вътрешен конфликт, тогава отново никой не ни каза, че от утре ставаме кандидат-членка за ЕС, а чакахме до 2005 година, а през 2008 г. отново бяхме изнудвани и трябваше да сменим името си.  Работихме, за да постигнем този статут на кандидат за членство в ЕС", каза Мицкоски.

Той повтори тезата си, че българските искания означават „българизация на Северна Македония или страната никога няма да стане част от ЕС”. По думите му, ако предложението е такова, той не  би искал страната да се присъединява към ЕС. „Какво прави дипломацията? Ако не знаят какво точно е предложението, какво правят? Казват, че ако двустранен проблем влезе в преговорната рамка, това щяло да бъде прецедент, а как Украйна ще бъде кандидат за ЕС, като е във война?”, попита Мицкоски и добави, че съжалява за това, което се случва в Украйна, но съжалява и за това, което става в Република Северна Македония: „22 години ни водят за носа.”

Мицкоски посочи, че няма комуникация с президента на Северна Македония Стево Пендаровски, но уточни, че искането за гаранции, че България няма да има повече искания, ако българите бъдат вписани в Конституцията, е нещо, което той е казал две седмици преди Пендаровски.

Председателят на опозиционната партия отново отправи призив на организирания от партията протест в събота с искане за предсрочни избори в страната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ам чи като ви водят 22 години за носа, де се врете да влизате уа. Гледай и сърбите да не поискат нещо от вас.
125
0
 
8
 
! Отговори
НДЗ преди 1 година
Г-н Мицкоски, ако с включването на българите в конституцията ви, смятате, че ще се извърши българизация, означава че, признавате, че македонците са българи..
124
1
 
2
 
! Отговори
Ли фкфм преди 1 година
И без туй никой не ви иска *** прости. Подлизурковци
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е по-добре извън ЕС, защо постоянно ни досаждате?
122
1
 
9
 
! Отговори
Голям праз преди 1 година
Мицкоски вие от както ви признахме се чудите как да се върнете при сърбите,понеже не очаквахте че някой ще ви признае още повече България.Аре не се напъвай много много ами си кажи на хората,че тая независимост е по грешка и да се приключва тоя фарс че ни писна от дивотиятя и оправданията ви
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извън бг ги чака пък потурчване по страшно и от 1390 г.
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е ребългаризация и влизане в бг докато влизане в ЕС не е добре както се видя и за бг.
119
5
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Перник: - Шо ке ручаме? - Пиуе със зеуе! Пазарджик: - Кво ше ядеме? - Пилъе със зелъе! Търново: - Какво ще ядем? - Пиле със зеле! Добрич: - Ко ши едем? - Пили със зели! Свищов -Кво жа ядем? -Пиле със зеле! Искаш съвет - попитай българин! Той ще ти каже: -Не знам брат, ти си знаеш. - От къде си? - От София. - Къде ще караш празниците? - На село....
118
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зор нямаме, стойте си извън ЕС....
117
6
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
- "Търпи народът наш, той има петстотингодишен стаж".... - "Откакто свят светува, все мазният отгоре плува" - "Докога в страната ни бащина ще владее тая страшна простащина?!" - "Хайде да не правиме четки, много прах ще се вдигне" - "Срещнали се на полянка прабългарин и славянка. Ц.у.н.и - г.у.н.и, в.а.д.и - т.у.р.и, народили чукундури. Хем е.б.л.и.в.и, хем крадливи, но най-вече завистливи"....
116
1
 
6
 
! Отговори
Уинстън ФОРУЕЛ 1974 преди 1 година
МИТРИДАТ ШЕСТИ обвинил римляните че са лъжци тъй като вълчето мляко е отровно за абсолютно всички човешки бебета и тръгнал да ги разгромява с противоотрова в околностите на Троя чрез война.............Митридат Шести за когото твърдят дори че е от хората на Александър Македонски самичък твърдял че е пряк наследник по роднинска линия на Великия Персийски Цар КИР ВЕЛИКИ на когото преписват създаването на Талмуда и Юдеизма ......Персиеца Афрам то ест фермера Аврам създал юдеизма
115
3
 
9
 
! Отговори
Гонзо преди 1 година
Ако искате, стойте си тогава извън ЕС, това са условията!!!
114
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато смятат българите за татари, а себе си за македонци нямат място в Европейския съюз. Защо говорят български? Александър Македонски е говорил гръцки!
113
3
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
"И ето ме важен, блестящ елегантен Богат, като истински Кнез, но знам аз, лъжец съм, крадец, спекулантин, безчестник, но винаги с чест" Хр. Смирненски
112
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Македония ще се разпадне след време когато албанците станат мнозинство. Явно македонизираните българи там това искат и ще си го получат ако продължават с ината. Ние не трябва да им помагаме повече след като те отказват да признаят корените си. Кой каквото си направи сам това е. Днешните политици там са едни слабаци които не виждат какво се задава, надуват се като пуяци без съдържание.
111
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво започване на преговори докато не изпълнят условията ни. Искат да отлагат за да не изпълнят условията. Щом искат сами да се наказват си е тяхна работа. Но ние кражби не трябва да допускаме. Получили са независимост наготово и не само че са неблагодарни ами и вървят срещу нас които първи им дадохме признание за независимост. Повече такива грешки не трябва да повтаряме. Не трябва да се правят подобни подаръци защото накрая се вижда как се отблагодаряват.
110
3
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Македония без ЕС я чака съдбата на Косово.Постепенно албанците ще я завладеят.Мицкоски пак да си помисли,дали не е по-добре Македония да приеме българските условия и да влезе в ЕС.
109
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Прекрасен здравен съвет, мили приятели! И при това в поетична форма. Приятели, Вие чували ли сте това здравословно стихче? Минавам по моста и гледам, какво? Момиченце малко пече си г-ъ-з-о. "Момиченце малко, не те ли е с-р-а-м?" А то ми отвръща" "Ела по насам."
108
2
 
13
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Дали ще има споразумение или не, македонците в кой съюз искат или не искат да бъдат, откъде идва натиск и т.н. е от без абсолютно никакво значение. Нашата цел е да защитим историята и българското в Македония. Ако утре Македония се откаже от ЕС, ние ще се откажем ли от нашите искания - език, история, паметници, правата на българите, реабилитиране на бг жертвите от юго режима....? И къде спахме 30 години, в които Гърция ги бе зачеркнала от картата на света и за тях тази държава не съществуваше.
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мицовски мечтае за нова Югославия и сръбски ботуш, затова толкова се страхува от връщането към корените!