Вучич за санкциите срещу Русия: Да отменим Чайковски, но какво ще учат децата?

Той се закани да построи повече магистрали от Тито, Милошевич и Тадич
17 яну 2023 16:30, Нели Христова
141
Вучич за санкциите срещу Русия: Да отменим Чайковски, но какво ще учат децата?
Снимка: БГНЕС

Белград едва ли ще подкрепи западните санкции срещу Русия, заяви сръбският президент Александър Вучич по TV Happy.

"След изборите (парламентарните избори на 3 април в Сърбия - бел. ред.) настъпи обрат, всички започнаха да подкрепят санкциите, а Вучич "води безотговорна политика", защото не иска да налага санкции на Русия. Преживяхме повече от 100 дни и не съм сигурен, че ще ги наложим", посочи сръбският президент.

Той припомни как самият Белград е търпял международните санкции и е понесъл щетите от тях през 90-те години.

"Какво да правим - да отменим Чайковски в театъра и в училищата, Достоевски, но какво ще научат децата, ако не го четат? Трябва ли да събаряме паметници?", запита Вучич.

По-рано сръбският лидер заяви, че ще подкрепи ограничения срещу Русия, само ако Сърбия се окаже с "Дамоклев меч" над главата, но засега не вижда такава опасност. До средата на 2024 г. в Сърбия ще бъдат построени повече пътища, отколкото по времето на Тито, Милошевич и Тадич взети заедно, заяви още президентът.

По думите му от 1990 г. до 2021 г. не е построен нито един километър нова железница.

"По времето на DOS (Демократичната опозиция на Сърбия) те реконструираха само железопътната линия с обща дължина 31 километра в Срем. Нула километра нова", каза президентът.

Сочейки картата в студиото, Вучич посочи, че до 2012 г. са построени 596 километра, което, добави той, е общо за Тито, Милошевич и DOS. Оттогава, отбеляза той, са построени още 381 километра, а до края на годината "ще стигнем 530".

"До средата на следващата година ще изпреварим общо изграденото до 2012 г.", подчерта той.

Както добави президентът, в момента се строят 502,7 километра, а други 964 километра се планират да бъдат реконструирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
3
 
! Отговори
i'm преди 1 година
Абе тая библейска глупост на западните папагали, да отричат и забраняват руски класици заради някаква политически интереси, може да бъде плод само на *** и празнограв колос на "мисълта".
62
4
 
10
 
! Отговори
Пустиняка преди 1 година
Бе тоа маркуч верно си слага червило и руж
61
23
 
9
 
! Отговори
Народеее???? преди 1 година
Сърбия е в пъти по добро място за живеене от България! Защото не са неблагодарници, като нас българите и си уважават Русия и бързо са разбрали,че без нея са загубени ! При нас ще става все по тежко ще обедняване повече и ще измираме бързо,защото нашите бесни европриятели това искат за нас! Господ да пази България!
60
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
БОТЕВА ПЕЕ ПО-ДОБРЕ, не само от мен, но дори и от ЛЕПАТА БРЕНАТА. От Сърбията. А пък тях ги бомбандираха тези от НАТО. А не от Русия. Честита да им Новатна 2023 г. На тях и на българските политици.
59
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Вучич не случайно му викат Малкия Путин
58
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вучич за санкциите срещу Русия: Да отменим Чайковски, но какво ще учат децата?"__________Кончита Вурст. По-европейско от това няма.
57
7
 
11
 
! Отговори
Х-мен преди 1 година
Чайковеца и Достоевски са вечни,защото ,Не се гаси туй,що не гасне.
56
4
 
8
 
! Отговори
Чалга преди 1 година
Е.п.а Лепа Брена б.р.е! Вие и без това само това слушате!!!
55
4
 
8
 
! Отговори
toti преди 1 година
МНого остроумно от еди н министър ,,смехулко'',да сравнява велики музиканти,художници или писатели ,които са ТВОРИЛИ ,А НЕ РУШИЛИ ,но те затуй и Сърбите ще си остснат извън Европейския съюз,въпреки желание на много от младите хора в страната !!!
54
9
 
14
 
! Отговори
До Вучич преди 1 година
Вучич, не се прави на тарикат. Не пускай ефтини фишеци. Чайковски и Достоевски не са проблем за никого. Санкциите са против престъпника путин и обкръжаващата го мафия.
53
3
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами няма нужда да отменяме Чайковски, но може да отхвърлим пропагандата и демагогията от времето на титова Югославия и СеСеСерето, скалъпената история която се приписа на нашите братя македонци от сръПските и *** мекерета, великосръПския шовинизъм с който сърбия властваше над Хърватия, Словения, Босна, Черна гора и Македония, като при разпадането на Югославия осея балканите с масови гробове...сърбия и путинова раша са гнойните циреи на Европа и светът, и това трябва да го пише в учебниците
52
10
 
14
 
! Отговори
Помните преди 1 година
Който отменя Чайковски,ще слуша "Вагнер"
51
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, в общи линии сърбите са *** парчета, прецаквали са ни брутално в исторически план, но поне не се навеждат на американските смешници, които хвърлят атомни бомби по хората и после са най-големите големите хуманисти.
50
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че не такива като Чайковски разпалват войни с масово убийство на граждани, ами такива като твоя шеф Милошевич и твоя ментор Путин.
49
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашият Радев преди войната само това му беше в устата - да отпаднат санкциите за Русия, защо сега се отдели от другите слуги на Путин а именно Унгария и Сърбия?
48
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите винаги са били по-добре от нас.Войма водиха,като пътувах от Скопие през Ниш ,до България .Влезнах в Драгоман ,и се намерих в третия свят.
47
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На запад вече няма култура. Само извращения. И не се раждат талантливи деца, всички талантливи гениални деца са в Русия и Китай.
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия не може да стигне Войводина нито финансово нито политически и културни. Войводина няма и армия ,но нея интересува и не се страхува от сърбите
45
8
 
19
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Чайковски е роден и творил в царска Русия, а не в комунистическата к0чина, но този с дебелите джуки от къде да знае
44
7
 
11
 
! Отговори
до Васил 57... преди 1 година
Да, бил съм. Живеят в панелки 10 пъти по-грозни от тези в Люлин и взимат по-малки заплатки от Косово. Много ''развита'' русофислка д*пка са.