4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Концентрирате се върху собствените си емоции
11 май 2024 23:00, Михаела Лазарова
12
4 грешки в любовта, които неуверените хора правят
Снимка: Istock

Ако търсите любовта от дълго време, но не успявате да я намерите, може би е време да погледнете навътре към себе си. Вместо да обвинявате съдбата или обстоятелствата, неподходящите партньори, които срещате или ретроградния Меркурий, замислете се дали вие самите не грешите някъде.

Едно от най-трудните неща в любовта е да погледнеш към себе си, да осъзнаеш грешките си и погрешните си нагласи, и чак тогава да разбереш, че може би проблемът е не другаде, а в самия теб.

Понякога собствената ни неувереност може да се окаже главната причина да не успяваме да намерим истинската любов. Несигурността в себе си и собствените качества може да се окаже по-голяма пречка, отколкото предполагате.

Кои са грешките в любовта, които пречат на неуверените хора да я срещнат?

Търсите одобрение, вместо да си го давате сами

Неуверените хора имат нужда от постоянно валидиране от страна на другите. Те търсят одобрение, похвали, комплименти, признание. Ако се постараете да повишите самочувствието си, одобрението и валидацията от другите изобщо няма да са ви необходими. Ще знаете, че струвате повече, че заслужавате повече, ще повишите самочувствието си. Именно тогава ще успеете и да привлечете към себе си не само погледите, но и любовта, уважение, същинското одобрение на околните без това да е ваша самоцел.

Концентрирате се върху собствените си емоции

Неуверените хора имат навика да се вглеждат прекалено много във вътрешния си свят. Това им пречи да видят истински хората около себе си. Вместо да мислят само за емоциите и собствените си чувства, е важно да се научат да приемат другите с всичките им несъвършенства. Именно търсенето на перфектния партньор спира неуверените хора да се впуснат в отношения с хора, които смятат за недотам перфектни. Страхът, че ще отдадат любовта си на някого, който не е идеален според критериите им, пречи да се отпуснат в търсенето на любовта.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Т преди 1 седмица
Колкото повече общувам с дъската и роднините им толкова повече осъзнавам колко много нещастни хора има по света.
4
2
 
9
 
! Отговори
Точният момент преди 1 седмица
НЕЙНАТА най-голяма грешка в любовта е да не улучи точния момент, когато трябва да каже "да". НЕГОВАТА най-голяма грешка е да пропусне точния момент, когато трябва да престане да се държи като дете и да се сети що е това зрял мъж.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За да придобият превъзходство, лъжат партньора си. Дори да се крият, това ги подбужда да го нараняват. Поради което започват да се страхуват да не го изгубят. За да подтиснат страха трябва отново да натрупат самочувствие. Партньорът, дълго време и да не е забелязал, накрая разбира.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Просто Киро не мисли че има камера на парапета :)))
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма любов, важното е бройки да има.

Спонсорирани публикации