Стрелецът от Белград бил отличник, тормозен от другите ученици

Бил е преместен в друг клас заради тормоза
4 май 2023 09:40, Стела Стоянова
156
Стрелецът от Белград бил отличник, тормозен от другите ученици
Снимка БГНЕС

Момчето, което застреля 8 деца и охранител в Белград, е било отличник. Преместено е в друг клас, защото е било тормозено от децата". Това коментира журналистът Николай Кръстев в предаването "Денят започва" по БНТ по повод стрелбата в сръбско училище в сряда.

"Момчето е имало предварителен план по кого да стреля, имал е и скици на училището. Знаел е коя е най-близката класна стая“, каза Кръстев.

"Той не може да носи съдебна отговорност за това, което е извършил. Родителите му също са задържани", добави журналистът.

Още по темата

"Сърбия е комплексна държава. В медиите постоянно се говори, че младите трябва да решават по нов начин проблемите, натрупани в миналото. Това влияе на младите. Може да видите как млади хора отново са решени да воюват за Косово, говори се против Европейския съюз", каза още Кръстев.

"За първи път има подобен случай в сръбската нова история. Вчера министърът на образованието в Сърбия обвини западните ценности. Може да чуете обяснения, че лошият Запад е виновен за всичко лошо, което ни заобикаля", обясни той.

Сръбски медии пишат, че Коста Кечманович е  планирал стрелбата отдавна, но е стрелял на следващия ден, след като изкарал по-ниска оценка по биология. Бил е амбициозен да бъде първи по успех. Стрелбата пък усвоил от баща си, който го водел на стрелбището и го научил да борави с пистолета. Родителите са лекари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: стрелецБелград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Някой млакни чи ща бия ...
141
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 11 месеца
Затова не исках да съдя и майката която закла двете си деца. Отчаяност и безсилие водещи до лудост. Никой не я е чул, разбрал и живеем в мъжки свят в който те могат да се налагат по всякакъв начин, а за майка която обича и децата и са светът това да и вземеш децата е свръх лудост и инстинкт....жалко, че после ако има проблясъци..... След всичко което съм виждала и виждам и съм принудена да мълча и безсилие и беззаконие те мога да съдя такива хора както го правят някой с лекота....
140
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 11 месеца
Политиците така и не разбраха, че тяхната глупост и простотия и закони и войни ще рефлектира върху децата. Налагат едни и убиват по някакъв начин други. Всичко си има последствия. Всяко действие има равно по големина противодействие и т.н..... Законите в света са гнили колкото политиците и законите им и мафията им навързана като свински черва. Това е началото не забравяйте и медийни най-мощното зло оръжие в света.... Хората по лесно учат лошото....
139
0
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир до 143 преди 11 месеца
Филма 100-те.Пратиха 100 деца от космоса на земята и още птрвата серия се скараха и се изтрепаха кой да командва групата.Накрая се разделиха на отделни лагери щото бе може да има само един да командва.И другите искат
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 131. Може би описвате романа "Повелителят на мухите" ако не греша в превода ("Lord of the Flies").
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тормозът е сериозно нещо на което не се обръща никакво внимание, в казармата правехме планове с още двама да убием един дето ни тормозеше, да убием, не да пребием, добре че не се случи, когато го причакваме дойде с компания
136
3
 
1
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 11 месеца
га н ьо, разбира от всичко и знае всичко
135
0
 
3
 
! Отговори
пет преди 11 месеца
Препоръчвам на всички да изгледат следните филми. Става дума за сериала The Outer Limits и по-специално сезон 4 епизод 16, който се казва Final Exam, както и сезон 7епизод 16, който се казва Abduction. Засягат точно тези болезнени теми в обществото.
134
4
 
33
 
! Отговори
Балкани преди 11 месеца
Ако е бил тормозен в училище,значи е време другите психарчета да разберат, че на подиграваното дете може накрая да му избият чевиите.У нас тормозителите си остават в същото училище, а тормозеното дете трябва да се премести.Справедливост по български, вероятно и по балкански.Отделно е свръхпренатегнатото положение с материала в училище, което води до свръхпсихическо натоварване.Баща му бил лекар.Защо му е на лекар оръжие? Вероятно също насилник, който е тормозел детето за високи оценки.
133
3
 
2
 
! Отговори
цецо пинъса преди 11 месеца
аз се разболях психически от тормоз
132
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И историчката го е тормозила. А охранителя?
131
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бях на 6-7 години, пред бакалията на село, имаше едно момче даун и го бяха оставили да чака там, докато напазаруват. А в детската градина децата постоянно се подиграваха и тормозеха по-свитите. И аз спрях и му се изкикотих на това момче. Баба ми не очакваше, за момент се вкамени, после ме дръпна настрана и ме направи на салата. Само с думи ме накара да потъна в земята от срам. Никога повече след това не съм правил такова нещо.
130
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имал двойка по история. Та историята в Сърбия знае е ли се как е писана . Като се сещам за нашата по време на социализма.
129
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До131. И така не е. Не съм бил силен бой, но не се и страхувах . А се биех срещу всеки бандит или го парирах. Винаги правдата е възтържествувала. А срещу тези убийства на децата. Този родител и синът му ще си го върнат по същия начин. С оръжие . Така е в Сърбия четиридесет години социализъм
128
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сърбия не е с запада култура четиридесет години . Дори не е Словения, Хърватия или Войводина . Тя е по близо да Русия въпреки че не са с граница . В ученика са намерени и коктейл ***
127
0
 
21
 
! Отговори
НАДЯВАЙТЕ СЕ преди 11 месеца
Вината е на първо масто в съда и съдебната система с техните закони и порядки ! Както там така и тук . В казармата беше същото , но все пак само някои имаха респект от това че нарочения притежава едно нещо което все пак възпираше някои по-силни момчета . А тези силни които не се съобразяваха какво може да им се случи . . . в някои случаи нямаха време да съжаляват . . . но нещата масово се потулваха . Така става и до сега и в училищата и извън тях . Потулване и подтискане докато . . .
126
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съфорумягите явно не са чували за експеримента с група деца оставени сами на себе си. Веднага се появява злоба, завист, неприязън , напъни за господство,жестокост и т.н. все хубави неща. Семейното възпитание е на първо място за изграждане на долу-горе читав индивид.
125
0
 
54
 
! Отговори
. преди 11 месеца
Тормозът в училище е сериозен проблем, за който не се прави достатъчно , не е нито нещо ново , нито нещо срещу което не може да се вземат мерки, много е лесно , изключване от училище, глоби на родителите и дори затвор за малолетни за по-сериозните случаи , това не е безобидно, миналата седмица в испанската преса писаха за младо момиче, което се е самоубило заради виртуален тормоз от съученици , трябват строги мерки срещу такова поведение, училището е да учиш за света, не за избиване на комплекси
124
0
 
7
 
! Отговори
решение преди 11 месеца
До До Решение!Не си права. Има го написано и с 'у' и с 'о' . Следователно не се брои. Но, като искат хората да мрът в даскалото, могат да го правят свободно. Живеем в свободни времена. Едно време в даскало си мечтаехме за тази свобода сега. Уителите биеха с пръчки и не можеше да ги затреляш.
123
10
 
8
 
! Отговори
. преди 11 месеца
13 души в едно село за една сутрин пак в Сърбия. Сега тези , които защитават убиеца, че е тормозен , трябва да си перко за да извършиш такова нещо , този трябва да влезе в затвора веднага след като навърши 18 години, дотогава трябва да е затворен в друго заведение за малолетни престъпници, този е опасен за обществото, това са 9 души убити , охранителя какво му е направил !? От друга страна за тормоза в училище говорим все едно е нещо нормално, трябва да се вземат сериозни мерки срещу това.