Стрелецът от Белград бил отличник, тормозен от другите ученици

Бил е преместен в друг клас заради тормоза
4 май 2023 09:40, Стела Стоянова
156
Стрелецът от Белград бил отличник, тормозен от другите ученици
Снимка БГНЕС

Момчето, което застреля 8 деца и охранител в Белград, е било отличник. Преместено е в друг клас, защото е било тормозено от децата". Това коментира журналистът Николай Кръстев в предаването "Денят започва" по БНТ по повод стрелбата в сръбско училище в сряда.

"Момчето е имало предварителен план по кого да стреля, имал е и скици на училището. Знаел е коя е най-близката класна стая“, каза Кръстев.

"Той не може да носи съдебна отговорност за това, което е извършил. Родителите му също са задържани", добави журналистът.

Още по темата

"Сърбия е комплексна държава. В медиите постоянно се говори, че младите трябва да решават по нов начин проблемите, натрупани в миналото. Това влияе на младите. Може да видите как млади хора отново са решени да воюват за Косово, говори се против Европейския съюз", каза още Кръстев.

"За първи път има подобен случай в сръбската нова история. Вчера министърът на образованието в Сърбия обвини западните ценности. Може да чуете обяснения, че лошият Запад е виновен за всичко лошо, което ни заобикаля", обясни той.

Сръбски медии пишат, че Коста Кечманович е  планирал стрелбата отдавна, но е стрелял на следващия ден, след като изкарал по-ниска оценка по биология. Бил е амбициозен да бъде първи по успех. Стрелбата пък усвоил от баща си, който го водел на стрелбището и го научил да борави с пистолета. Родителите са лекари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: стрелецБелград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
5
 
8
 
! Отговори
. преди 1 година
Този модел , че го е видял от американските ненормалници е 100% , но не можем да обвиним само тях и обсесията им за убийтукства, нито интернет , нито игри , ако помните тук също се е случвало по време на комунизма масово убийство в Студентски град в общежитията. Оттам нататък Сърбия трябва да приеме , че Косово е загубено и да разоръжи населението си , отделен въпрос е , че оръжие се държи в сейф, бащата е за затвор , забрана на носенето на оръжие , това не е първи случай , един беше осветкал 13
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо с тола си усещам как форумягите си фантазират как ако са биле те на място на застреляните щели да се справят щото са огромни герои и са си играли с ножки в училище
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Решение!Аха. И ще иска тежковъоръжена охрана и Очилището оградено с танкове бронетранспортьори и някой друг гранатометчик. А може и с огнехвъргачки или реактивни минометни системи.
119
3
 
7
 
! Отговори
До Решение! преди 1 година
До решениеОчевидно не си ходил много на училище, след като пишеш Очилище. Очевидно е, че си бил затвора и режима ти харесва.Но това са деца! В Училището , а не Очилището се учан деца!
118
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 122. Навсякъде има и е имало тормоз, но той е резултат от семейното възпитание. Достатъчно е един невъзпитан екземпляр да има с авторитет и той повежда вкупом слабите психически и духовно и те прекопирват поведението му и не съзнават какв вършат.
117
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 119. Е не си ги стрелял нали ? Колко е необходимо да си слаб, че да си купиш оръжие и да ги загърмиш ?
116
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест момчето въпреки, че е умно е и психично болно но в стремежа за обществена грдост не са му обърнали внимание.
115
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами и аз бях отличник, тормозен от съучениците си. Никой от тия дето ме тормозеха не прокопса, нито завърши, нито успя в живота. Комплексирани неудачници, липса на контрол в клас, ето докъде води. Тормозят децата, които искат да успеят и по-слабите не издържат.
114
2
 
4
 
! Отговори
От 117 преди 1 година
Но единици пушеха в целия випуск, нито един не се дрогираше и никой не е идвал пиян на училище. Момичетата се държаха също прилично (за разлика от година по-късно)
113
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В 7ми клас 1/3 от момчетата от класа ми носехме ножки, през 90-те много популярни бяха пеперудките. Състезавахме се в междучасията, кой по-добре може да я върти и кой на по-дълбоко, ще я забие в дървения паркет. Най-голямата драма беше когато чугунената дръжка на пеперудката се счупеше. Понякога и остриетата се изкривяваха, но това беше поправимо. Най-големия фал стана от едни 20 стотинки, направили 3 шева на устната на съученик след рикошет в стената. Пиратки купувахме от чистачката.
112
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоз пък психноболния - ще превръщаме училищата в затвори със срог тъмничарски режим - аре бегай бе, нали затова има психолози, уители, родители - някой да разработи тая система малко, да си мръдне пръста, не да си затварт всички очите че се тормозят децата и после да се чудим що така станало
111
10
 
5
 
! Отговори
решение преди 1 година
Орахата трябва да носи военна жилетка с броня. Трябва скенер със стъклена бронирана кабинка на входа. Хванат ли те, че носиш оръжие в училище незаконно, веднага ти пускат газ в кабинката и ти спират кислорода. Навсякъде в очилището трябва камери за следене на поведението на учениците, като в затвор. Не е толкова скъпо. Сега ще хварчт оставки
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 106 - Споко, в един момент и на Стефчо може да му падне пердето и да "направи" нещо - на някои им отнема няколко години тормоз, други устояват на тормоза докато завършат и всеки поеме по пътя си, но не на всеки му издържат нервите
109
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми правилно, кво ще го тормозят. Те пък да се сещат, че всичко си има граници и да внимават. Точно по американски - имаш свобода, но имаш и оръжие, с което да я защитаваш. Така границите във взаимоотношенията стават по-ясни и цари взаимно уважение. Получили са добър урок по американски образец.
108
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж западните ценности виновни, а такъв случай в България е имало баш през комунизма.
107
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детето няма да лежи, бил р на 13. Но как ще продължи след това е въпроса. На свобода тотално перде и психо готов да те отрепе защото не го кефиш или си го погледнал лошо.
106
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 110Сърбите са си мало умни, какво повече да пишем за тех :)))
105
0
 
1
 
! Отговори
бухата преди 1 година
До Анонимен 108Ще направи утре взима машината и почва да стриже на ред.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 106 Охранителят е загинал в този случай.
103
7
 
5
 
! Отговори
ьаьаьа преди 1 година
Сега ще забранят всички видео игри и тик ток в Сърбия.А тука колко много оръжие имат разни тъпaци. Можа да стане голяма касапница. Най-добре е да стане, като в Тексас, като те стрелят стреляш и ти. Тогава няма да им мине през ума да стават такива неща.