Ковачевски обвини България, че се отнася с РСМ като Русия към Украйна

Острото му изказване е в коментар на думи на Йотова
Обновена: 18 май 2023 07:26 | 18 май 2023 07:10, Камелия Цветанова
262
Ковачевски обвини България, че се отнася с РСМ като Русия към Украйна
Снимка: БГНЕС

Дискурсът, използван от България към Северна Македония, за съжаление е много подобен на дискурса, използван от Руската федерация към Украйна, каза премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на четвъртата среща на върха на Съвета на Европа в Рейкявик. Изявлението му беше излъчено на живо в интернет канала на правителството на Република Северна Македония.

Още по темата

Според Ковачевски, обвиненията, изказани на срещата „от страна на представителя на България, са напълно неоснователни и идват от държава, която не зачита решенията на Европейския съд за правата на човека и стандартите на Съвета на Европа в областта на правата на човека”.

Северна Македония е международно призната като функционално модерно мултиетническо общество, в което се зачитат всички права, и всички доклади потвърждават това, каза Ковачевски, според когото е недопустимо да се злоупотребява с подобни обвинения за политически цели, особено в този решаващ за бъдещето на Европа период.

В свое изявление на форума вицепрезидентът на България Илияна Йотова заяви, че „в Република Северна Македония има черни списъци на българи, които не се допускат на територията на страната, а най-опасната тенденция е широко разпространеният език на омразата към съседна държава, член на Съвета на Европа и на Европейския съюз“. /БТА, Маринела Величкова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: МакедонияКовачевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Единствената възможност на комунистите в София и Скопие е да разпалят война между държавите си.Така ще прикрият отново следите си.За това работят тъпоумни и болни мозъци като Пламен Павлов, Николов,Овчаров,Джамбазки и естествено Радев .И всичко , за да продължи олигархичният проклет модел на БКП.
5
13
 
43
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 11 месеца
Приликите на Македония с Украйна са огромни. И украинците говорят езика на народа, който мразят. И македонците ненавиждат народа който им е дал език на който да говорят и пишат. И едните супер наагли. И другите супер наагли. И единия малък брат готов да убие по големия си брат стига да може. И другия готов на същото. Ненавист и омраза. С това са изпълнени сърцата им.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кои бЕха тези?
3
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много си прав македонци=украинци.Измислени държави,с измислена история.Същите сте като тях,мислите си ,че земята се върти около вас.Аз обаче предлагам,да им направим пълен игнор на тези .
2
3
 
23
 
! Отговори
силно замислЕна преди 11 месеца
Абе тоз Ковачевски от Ковачевци ли е?!
1
4
 
25
 
! Отговори
За съжаление преди 11 месеца
Не е точно така, а би трябвало!