Мицкоски с зарече: Няма да има конституционни промени под български диктат

Изборите през 2024 г. влязоха в политическата реторика в РМС
120
Мицкоски с зарече: Няма да има конституционни промени под български диктат
Снимка: БГНЕС

„Няма да има конституционни промени под български диктат нито сега, нито в бъдеще, когато ВМРО-ДПМНЕ ще направи правителство, ако не се променят обстоятелствата”, каза предсетателят на опозиционната партия  Християн Мицкоски, според когото това, че премиерът и председател на СДСМ Димитър Ковачевски да продължава да настоява да бъде осигурено мнозинство от две трети в парламента за промените в конституцията, е „политиканство”.

Мицкоски, който от няколко седмици стартира кампанията „Важно е! Промените зависят от вас”, обикаляйки населени места в страната с кметове на ВМРО-ДПМНЕ, днес беше в община Щип.  Премиерът Димитър Ковачевски от своя страна присъства на събор в манастира „Св. Димитър” в с. Селце, община Прилеп.

Още по темата

Президентските и парламентарните избори, които трябва да се проведат през следващата година, се превърнаха в една от водещите теми в страната, не само заради различните позиции по това дали те да бъдат проведени по едно и също време, но и в цялостната политическа лексика.

„Изминаха повече от 15 месеца (откакто стана ясно, че трябва да бъдат направени промени в конституцията), малко повече от 5 месеца има до кампанията за президентските избори, ще видим и за парламентарните. Оставаме фокусирани върху намерението си за исторически (изборен) резултат", каза днес Мицкоски, според когото на президентските избори кандидатът на опозицията ще поведе със сто хиляди гласа пред опонента си.

„Победата на СДСМ и европейския фронт на президентските избори догодина ще бъде първото поражение на антиевропейската концепция. Кандидатът на СДСМ ще спечели президентските избори. Защото гражданите не искат нова изолация, млади хора да напускат страната, не искат застой и несигурност. С победата ще гарантираме, че посоката на страната ще остане европейска. Победата на СДСМ и европейския фронт на парламентарните избори и формирането на новото проевропейско правителство от СДСМ ще бъде второто поражение на антиевропейските политици. Защото гражданите искат европейско бъдеще, по-високи заплати, по-добър стандарт на живот, искат младите хора да градят бъдещето си в европейска държава, у дома, в родината си. Това ще бъде победа за напреднала, богата, силна, европейска Македония”, каза на събитието, в което участва, Ковачевски.

Председателят на опозиционната партия Християн Мицкоски, който в последната седмица настояваше за лидерска среща, на която да бъдат определени датите за изборите, което Ковачевски отказа, потвърди, че приема разговорите да бъдат в рамките на работни групи в парламента и призова Ковачевски да определи участниците в работните групи.

 „От това, което видяхме досега, Ковачевски е доказан страхливец, бяга от избори, бяга от дебати, бяга от журналистически въпроси, непрекъснато бяга от нещо. Ако го е страх (от лидерска среща), нека определи хора, които са готови да седнат с хората от ВМРО-ДПМНЕ и да говорят, защото след няколко месеца имаме два ключови процеса за бъдещето на Македония, а именно президентските и парламентарните избора “, посочи Мицкоски.  

През следващата година в Северна Македония - март - април, трябва да се произведат президентски, а през май - юни - и парламентарни избори. Според опозицията двата избора трябва да се произведат заедно по финансови съображения. Според председателя на парламента Талат Джафери обаче единствената възможна дата да бъдат спазени изискванията на Избирателния кодекс и изборите да са на една и съща дата, е вторият кръг на президентските избори и парламентарните избори да бъде на 5 май, Великден./БТА, Маринела Величкова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: македонияРМСМицкоски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре, браво Мицоски! Държиш сърбо-македонците далеч от България!
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цар Борис ги е спасил в интерес на истината щот е бил на ти с Хитлер,а Хитлер със Сталин,а царя със Сталин не,защото Сталин с бомбардировка го принудил да участва във ВСВ на страната на оста докато Сталин и Хитлер поделят материалните природни ресурси на страните между тях по пътя им докато се срещнат с предаване на готови обекти като нефт,газ,уран,желязо,и от др. изкопаеми източници,ако не е бил той кой да ги е спасил,а те защо не са искали с царя на България,че да ги е спасил от Хитлер-Сталин.
98
10
 
7
 
! Отговори
До Хм преди 6 месеца
Сакаш ли да ти пратам една слика од цар Борис и другар му Хитлер како заедно се смеат. А дека Македониа има сама заслуга за неизиното ослободуване како и генерално учество во ВСВ сведочат и присуствста на делегати од В.Британиа , Америка и СССР на првото заседание на АСНОМ. Вашето учество на краиот е поради молбите на Димитров до Тито за барем малку да исперете раце . И тоа под Украинскиот Корпус на Црвената Армиа.
97
2
 
9
 
! Отговори
Хм? преди 6 месеца
До Учителот Миле Компир ти е главата! Кой освободи вашите земи от нацистите? Заравнихте повечето български войнишки гробища, за да кажете, че вашите и сръбските шумкари са прогонили немците! Да не забравяме, че подправяхте имената на паметниците на българските войници, като триехте "ов" и им добавяхте "ски" в края на фамилните имена!
96
0
 
15
 
! Отговори
... преди 6 месеца
"напреднала, богата, силна, европейска Македония"...само 5 думи и нито една истина...
95
2
 
8
 
! Отговори
Върл Левскар преди 6 месеца
На този му е нужен психиятър .
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
MИцкоски... сега е времето... Скоч и и на смешна България... Ще я оръфате с кокалите.. Евреинът кРадев днеска е на синагогска молитва!
93
1
 
19
 
! Отговори
Itso преди 6 месеца
Начи северомакедонците са изправени пред огромна дилема - да пътуват в Европа с български паспорти или да се признаят за българи и да пътуват със северомакедонски. За сега ще карат с българските паспорти.
92
0
 
15
 
! Отговори
Митю Пищова преди 6 месеца
Никой не се интерсува от вълненията на сърбомана Мицко Кръстич.Да оди да си слави Йован Бабунски и такива като него.Лика прилика са си.Пълна шизофрения владее в СМ.
91
3
 
14
 
! Отговори
татар окупатор преди 6 месеца
Альоууу....МиШковски...слагай наколенките и идвай в изповедалнята в София да се пречистиш....Подготви се да рецитираш"Аз съм българче,обичам нашите планини зелени....българин да се наричам,първа радост е за мен..."
90
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ноември в България ще се гласува на второ четене закона и всички кандидатствали и взели български паспорти ще бъдат в публичен регистър с имената им. Тогава да видим какво ще викат македонските политичари които са в тези списъци.
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да дадат срок до края на годината на всички макета с бугарски пасоши да се откажат от тях, ако смятат , че не са българи. 120 хиляди пасоши да бъдат върнати и да чакат 2030 година да влязат в ЕС за да могат да работят легално в Европа.
88
2
 
19
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 6 месеца
От много връткане накрая макеката ще се нанижат на албанския,никакви компромиси от наша страна!
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до Диана, май сглобката най вече са с предимство за махане
86
2
 
6
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
До Учителот Миле Съжалявам, но имаш съвсем грешна информация за ВСВ у нас, бай Миле! Ние сме били бомбардирани само в София и то един път или два пъти, не знам точно, но разрушенията са много малки и сме били бомбардирани само от англичаните! - те си имат стара слабост към нас, значи..Германците обаче са изнесли всичките ни пари от банките ни, направо са ни разорили..Руснаците не са създали нашата държава през ВСВ! Те са свалили редовното ни правителство дори и са качили комунистите на власт
85
8
 
7
 
! Отговори
Учителот Миле преди 6 месеца
До ДианаГоспожа Диана вие во ВСВ еден период бевте бомбардирани од сите страни учеснички , треба да и сте вечно благодарни на Маика ви Русиа што по втор пат ви направи држава . Да не беше татко ви Сталин сега Софиа ке беше поле насадено со компири (цит. Черчил)
84
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
До Учителот Миле Хайде, хайде, бай Миле...До кога ще увеличавате тези цифри? Ми засрамете се! Моят баща е бил командир в тази война и не може да не знае нещо подобно, а той определено не е чувал дори подобни неща от фронта...Истината, бай Миле! Вашите фашисти, колко хора изтребиха?...Ако нашата армия е убивала някой, то е било фашистите у вас! А може би вие си тъжите за фашистите?! Не можете да се примирите, че са били бити, значи, те трябва да управляват и сега, значи..Излагаш се, бай Миле!
83
7
 
1
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
До Анонимен85 Не трябва да слагаме Русия в сръбските мръсотии! Руснаците може и да са се подхлъзнали под натиска на демонстрираната у нас умраза към тях, но те не са от тези, които ще паднат в мрежите на някой, камо ли на сръбските ц.и.гани...По-добре да помислим какво правим ние за да има Русия такова отношение..Умразата ни към нея е прехвърляне на нашата вина върху Русия - Русия най-много е пострадала от това, което се е случило с нея, но ние сме виновни, че сме я следвали!
82
2
 
6
 
! Отговори
СеверноМакедоноид преди 6 месеца
северните са много зле
81
6
 
5
 
! Отговори
Учителот Миле преди 6 месеца
Од над 100 000 со земени блгарски пасоши само 3.504 Блгари што се изиасниле на последниот попис како такви од нив пак односно од тие 3.504 само околу 700 се изиасниле дека маичин иазик им е блгарскиот изаик . Сега ке го чекаме резултатот од албанскиот попис каде на последните 11 пописи не се иавил ниту еден Блгарин а Албаниа иа натеравте да признае блгарско малцинство. Ке биде смеа на векот ако па на попис резултатот биде ист . Ама хартиа трпи све , *** !?