Гърция улеснява още повече достъпа до морето си

Половината плаж трябва да бъде безплатен
Обновена: 3 фев 2024 09:10 | 3 фев 2024 08:33, Петър Бойчев
21
Гърция улеснява още повече достъпа до морето си
Снимка БГНЕС

Гърция променя цялата система за отдаване на плаж на концесия, за да осигури справедлив достъп до морето на всички. Повече място това лято ще има за почиващите за безплатно ползване на плажа.

С промените в законодателството се ограничава допустимата площ за наемане на плаж и предлагане на чадъри под наем до 50% от плажната ивица. Останалото място е за свободен и безплатен достъп на всички до морето, съобщи БНР. Ако частен имот се намира между морския бряг и обществен път, то собственикът трябва да осигури преминаване през него. В противен случай го заплашва голяма глоба до 60 хиляди евро и принудително отваряне на връзка между морето и пътя.

За да се избегнат съмнения за корупция от страна на наематели и общински служители, то търговете за наемане на заведения и плаж с чадъри ще става електронно през специална комисия в Атина, като общината ще получава доходи от наема.

Всеки гражданин има право да провери дали е спазен закона по отношение на свободното място и чадърите под наем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Преди 200г. не е преди 2 месеца
Имало електричество а сега по 10 Хил.вата на дирек и като ревне дивака направо е дошло време за АК-47.
18
0
 
3
 
! Отговори
Хората като преди 2 месеца
Чуят врещенето на имама от КПП-РОСТЕНЕЦ на 4часа,нито може да спиш или да почиваш от крещене като Анадола а бизнесмените имат алергия от виене за това бягат в Гърция и у нас не се връщат 2 път.Нормално е.
17
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Кога и в България?..
16
0
 
16
 
! Отговори
Този Който преди 2 месеца
Следващото нещо, което трябва да коригират е да ограничат възможността на бг елементи да купуват имоти, особено колко брега. Стъпи ли български крак там в хотел или къща за гости и става същото като по нашето море. От доста време ходим по Северна Гърция лятото и всеки път се старая да се убедя, че мястото за настаняване няма нищо общо с каквито и да е българи. Нашето море окончателно съм го отписал 2021 година. На Тамбукту ще отида, но нашите мутраци 1 стотинка няма да видят от мен.
15
1
 
10
 
! Отговори
Харитон преди 2 месеца
Прекрасно им е морето,базите,обслужването.От 20 години наблюдавам ренесанса в Северна Гърция.Алчността и презастрояването ще ликвидират прекрасните плажове.Тасос вече не е същият.Лимнос е перла и дано остане нешлифован!
14
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Още повече българи ще изберат Гърция за почивката си.Родните черноморски мутраци ще има да чакат клиенти.
13
15
 
2
 
! Отговори
,:-*:‑X: преди 2 месеца
От тая грозна Гърция, сравнена с България, единственото хубаво нещо им е Бело море..Грозни мързеливи византийци, по хотелите работят предимно българи.....
12
5
 
1
 
! Отговори
До шприц преди 2 месеца
Украинци живеят в хотели , а държавата праща на рашастанските собственици , че иначе няма кой да им стъпи на копторите
11
2
 
15
 
! Отговори
Оня преди 2 месеца
Лошо за нашите пишман бизнесмени по бетономорието
10
3
 
27
 
! Отговори
Шприц преди 2 месеца
А у нас на кафявичко море е пълен газ с маз. То кой вече иска да почива в голяма чалгаджийница. Освен ако не украинците и то за безплатно.
9
5
 
7
 
! Отговори
От опит преди 2 месеца
В България на море не ходя от 2000-та година. В Гърция бях за последен път на море през 2015 година. Предпочитам да ходя на море в Испания и Италия, но ходя не само там. Най-различно е с тези платени чадъри даже и в една и съща държава.
8
3
 
27
 
! Отговори
браво преди 2 месеца
Последните няколко години правех по една седмица в Гърция и една седмица на нашето море. Смятам временно да приключа с нашето. Качеството на услугата, която се предлага, не съответства на цената. Нито на плажните заведения, нито по ресторантите, нито по хотелите.
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Драго-Добре ли сте?
6
8
 
26
 
! Отговори
Драго преди 2 месеца
И тази година съм с децата в Гърция на почивка. Харча около 2500 евро за седмица и съм доволен от почивката. Пробвал съм и на Черноморието, но не се получава, харча повече и се прибирам уморен от почивката.
5
7
 
28
 
! Отговори
= преди 2 месеца
Гърците са родени търговци, знаят как се прави туризъм. С удоволствие ходя два пъти по една седмица през лятото, а през другото време прескачам по за два , три дни. Отскоро обмислям да си купя жилище там.
4
4
 
37
 
! Отговори
до2 с големите букви преди 2 месеца
За България ли говориш? Защото в Гърция се спазва, колкото и да не ти се вярва. Затова всяка година над 1 млн. българи палят колите и са в Гърция на почивка.
3
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Таке се прави , евала на гърците , не че ще им отида на византийските плажове ама евала.
2
24
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТОВА ТАКА СЕ СПАЗВА, ЧЕ НЕ Е ИСТИНА :D ТИ ИМ КАЖИ НА ТИЯ С ЧАДЪРИТЕ, ЧЕ ПОЛОВИНАТА ПЛАЖ ТРЯБВА ДА Е СВОБОДЕН ДА ВИДИШ КАКЪВ БОЙ ЩЕ ЯДЕШ :D
1
4
 
41
 
! Отговори
Няма връзка преди 2 месеца
Созопол не можеш да слезнеш до морето