Стреляха по македонски кмет, шофьорът му се бори за живота си

Инцидентът се случва два дни преди началото на предизборната кампания
1 апр 2024 21:00, Нели Христова
14
Стреляха по македонски кмет, шофьорът му се бори за живота си
Снимка: БГНЕС

Стрелба по кмета на община Арачиново в Северна Македония. Шофьорът на кмета е тежко ранен. Извършителите са неизвестни.

Те са стреляли от движеща се кола. Целта на стелбата е била кметът, но той се е отървал невредим. В момента полицейски хеликоптер издирва извършителите. Всички входове и изходи от общината са напълно блокирани.

"Доведен е един човек на около 30 години. Има огнестрелна рана в гръдния кош, необходима е спешна операция“, каза пред македонските медии Нексат Якупи, директор на Клиниката по гръдна хирургия.

Пред болницата са се събрали близки на ранените и полиция. Инцидентът се случва два дни преди началото на предизборната кампания. Община Арачиново се намира на 10 километра от Скопие и е населена предимно с етнически албанци, пише bTV.

 В териториите, за които се смята, че са рискови ще има засилено полицейско присъствие по време на парламентарните и президентските избори, съобщи министърът на вътрешните работи Панче Тошковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Балкани
Eдна от новите кметици на Турция е родена в България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
браво бе преди 3 седмици
Най-накрая почнахте да се усещате,че от макетата полза хич,ама още малко ви трябва!
12
1
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 3 седмици
Става въпрос за Северна Македония или за източна Албания
11
0
 
1
 
! Отговори
Стар СеДеСар преди 3 седмици
Абе така като се позамисля,изглежда че Ж.Желев трябва да му вдигнем един хубав паметник,па макар и късно.Много хубаво ги отцепи тия дето първо не се признават за българи,второ: половината им население са тъмноруси,*** и пъпчиви/*** кръв/,и най вече мразят Запада,но обичат гурбета.Това е теритрийка изпълнена със противоречия.Многопрости-алчни хора там,и мегаломани.Сите де ги зная са все ,,Болшой Тетър".То коли,телевизори,къщи,всичко трябва да им е ,,най-велико".Като Александър Български.
10
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
Ако макетата бяха присъединени към България,сега щяхме и албанци да ни висят на шията.Не,благодаря.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Разбира се две българки в Словакия също ми се лепнаха да сме ходили на среща, едва ли не сами ми се натресоха хаха. Защото видели, че никой словак няма да омаят (повечето от словачките са красиви), та да си хванат българин поне хаха. Големи смешки бяха.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сигурно и там си имат мутри, те действат така. При нас колко мутри си отидоха по сходен начин и убийците все не се откриваха.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като живеех в Братислава се запознах с една Северномакедонка. Демек претопена българка. Красива, но горката толкова куха, само ставаше за оная работа, че като говори и чак срам те хваща. Та тя такива глупости ръсеше на събиранията ни, че не един-двама се споглеждаха. Мен ме хвана срам, че сме "рода" така да се каже. Те и македонките от пиринско са такива - кухи, но дашни. Жена може би от Търново е най-добре.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Веднага приемане на укрите и макетата в ЕС! Ама веднага! По всички преговорни глави европейци! Ама отвсякъде! Мачкайте и отблъсквайте грузинците докато им докарате и там Майдан! Както направихте 2013 с Украйна! Докато докарате на власт там "правилните"хора! Как още не са им поставили условие за освобождаването за лечение в Зап.Европа на"тежко болния" Саакашвили от затвора не знам? Някой помним от къде тръгна разрива между ЕС и Украйна на Яникович. Но за това се мълчи.
5
4
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 4 седмици
Пак ли Путин е виновен?
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами ако са били хора на костадинов?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А тука кога ? Васко тока сам си вдигна заплатата а лъжеше че ще се откажа от заплата . Щом е лъгал на изборите трябва да се отстрани .
2
0
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 4 седмици
Не е нашата Украйна защото 50% са албанци. Макетата са на запад с български пасош и обясняват на немците, англичаните и австралийците как са измислили кирилицата и как сме им взели територии.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е нашата Украйна , добре че сме се отървали по навреме от нея !