Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат

Атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството
Обновена: 22 фев 2011 14:38 | 22 фев 2011 12:58,
181
Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат
Снимка: Reuters

Либийският лидер Муамар Кадафи е наредил да бъдат екзекутирани пилотите, отказали да изпълняват заповеди.

Това заяви пред телевизия „Ал Джазира“ подполковник от военновъздушните сили, преминал на страната на демонстрантите.

Според Касем Наджаа в редиците на офицерския корпус са извършени множество арести, след като военни минаха на страната на въстаниците.

Всички писти на летището в Бенгази са разрушени, съобщи Ройтерс, като цитира египетския министър на външните работи Ахмед Абул Гейт.

Самолетите не могат да кацат на аерогарата в града, който е под контрола на протестиращите срещу режима на Муамар Кадафи.

Елитни части на либийската армия и африкански наемници провеждат спецоперация в квартали на Триполи. Срещу населението се стреля с картечници, съобщи телевизия Ал Арабия, цитирана от ИТАР-ТАСС.

В понеделник бе съобщено за въздушни нападения над жилищни квартали в града. Синът на Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам, призна, че е имало бомбардировки, но те са били само на складове с боеприпаси и военни гарнизони, „поддържащи заговора“.

Той обаче отхвърли твърденията за въздушни удари по жилищни квартали и демонстранти.

Междувременно върховният комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай призова за международно разследване на нападенията срещу антиправителствените демонстранти в Либия и заяви, че атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството.

Още по темата
22 фев 2011 07:42
86

Тя призова за незабавно прекратяване на нарушаването на човешките права и осъди изпращането на армията срещу цивилни либийци.

„Повсеместните и системни атаки срещу цивилното население може да прераснат в престъпления срещу човечеството“, заяви Нави Пилай, цитирана от Ройтерс.

И Организацията ислямска конференция (ОИК) днес осъди остро употребата на сила срещу цивилни в Либия.

ОИК определи мерките на режима срещу демонстрантите като „хуманитарна катастрофа,
несъвместима с ислямските и човешките ценности“.

Организацията призова либийските власти незабавно да спрат насилието, съобщава ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
3
 
! Отговори
До № 113 преди 13 години
Това е твоят коментар отпреди 1 ден: "А ти сигурен ли си че медецинските сестри са невинни??? Какво правят бурканите със заразена плазма в гардеробите им в квартирите? Или петното което сложиха върху българите е малко."
177
2
 
4
 
! Отговори
972 преди 13 години
bez GDAFFI LYBIA E OBRE4ENA.A NAIVNIA LYBIISKI NAROD,6TE PROKLINA TEZI BEZUMNI DNI.GDAFFI IM DAVA VSI4KO BEZ DA RABOTJT.KAKVO ISKAT? DE DA MOJE6E I V BG DA E TAKA,AMA YOK.GLUPAVI LYBIICI.............KUSUMO...........................
176
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Кадафи, винаги съм мразил диктаторите, но режимите в арабските страни колкото и да са недемократични, предпазват страните си от крайните ислямистки партии, а целта на тези организирани бунтове са точно премахване на режимите и установяване на власт на крайния ислям. Всички тези бунтове са организирани от уахабитите точно с тази цел, а след като се установят ислямски правителства ще нападнат Израел и св. война ни е сигурна.
175
3
 
8
 
! Отговори
ринго преди 13 години
ала бала ....нашите самолети са кацнали да не би да са хариър пистите са си наред стига сте писали глупости без полковника ще стане като в Ирак без Садам но пък и има и плюс - малко да понамалее населението в световен мащаб това може и да е идеята на хитрите американчета и ***.дойдат ли на власт гъжвите с американските и британски петролни фирми е свършено.С Европа също - милиони араби ще се изсипят бягайки от терора .Запада ще го отнесе.
174
4
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
Този Кадафи е най-голямата грешка на природата, ако го нямаше светът щеше да е много по-добре.
173
3
 
4
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
до Истината. Истино ли, какъв си. Хората искат свобода. Не тоталитаритаризъм. Стига с тези конспиративни теории. Както казваше един зрител на професор Вучков " Пак много си се надрусал. Наркоман......."
172
8
 
10
 
! Отговори
Истина преди 13 години
За събитията в Либия, както и за всичко, което се случва напоследък в Арабския свят, има само един виновник - гадните евреи и техният ционистически режим наречен Израел. Прогледнете истината!!!
171
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега на африканците им предстои да разберат , какво нещо е демокрацията ! Обаче сценария въпреки , че е твърде познат от близката ни история все пак е ефективен ! Мисля , че повечето от нас могат да предвидят какво ще се случи през близките 20 г.
170
3
 
7
 
! Отговори
цар пешо преди 13 години
верно е, хората сме еднакви - но американците поне са прагматици а не фанатици като арабите.
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не виждам голяма разлика между американци и ислямисти ! Целите са едни и същи -пари , прим , прим , прим , прим .............пари !
168
2
 
5
 
! Отговори
лек анализ преди 13 години
Евро фондовете,на които се крепи 80% от слабата БГ икономика ще бъдат пренасочени към Африка и да си мислим,че тази криза няма да ни се отрази е доста наивно.Относно американците:повечето от падащите в момента диктатури бяха под техен контрол и осигуряваха спокойствие на техният стратегически партньор Израел.Не виждам как биха се облагодетелствували те от крайно ислямистките партии,които ще установят бърз контрол над региона.Друг печеливш е Китай,за чиито оръжия се открива пазар за сметка на US
167
1
 
11
 
! Отговори
лек анализ преди 13 години
Не американците ,а ислямистите ще изкярат най-много от хаоса,който ще настане в Сев.Африка след като паднат всички диктатори.Западна Европа(а и не само!)ще бъде залята от бежанци,които са и без това много.Това ще подбие много пазара на труда там,безработицата ще расте,което ще се отрази и на многото българи там,които традиционно работят на ниски нива,където ще е и основната криза.Това означава и по-малко пари влезли в България от емигрантите,а и от отслабващите ЕС икономики.
166
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хитрите американчета пак ще изкярят от цялата дандания в Африка ! След като всичко се обърка и се преобърне с краката на горе , янките веднага ще започнат да се правят на велики омиротворители , да пращатконтингинти , да си произвеждат и да си продават оръжието и военното оборудване и др.джунджурии , а ние пак ще надуваме саксофона!
165
1
 
8
 
! Отговори
Moxaмeд преди 13 години
150: "Арабите се разкъсват от десетилетия."Арабите се разкъсват от 13 вeka. Oт смъpтта на Moxaмeд.
164
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадаифа ще го обесят за топките (ако има такива) и то съвсем скоро...
163
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Без Кадафи, положението ще стане много тежко в Либия. Може да избива собствения си народ, но те така или иначе ще се избият помежду си след свалянето му. Либия е разделена на 3 клана, разположени в Триполи, Бенгази и (южната част... забравих му името на града). Щом го свалят, борбата за власт ще стане жестока. Може и да е диктатор, но тях (визирам Либийците), само такъв може да ги държи здраво. Живял съм там 10 години - знам какво е положението.
162
6
 
16
 
! Отговори
Exjoy до с. преди 13 години
Не вярвам в така наречените народни революции. Чаушеско го шътнаха службите под външен натиск.
161
6
 
22
 
! Отговори
с. до 161 преди 13 години
Що да е гнила!?Навремето румънците как бутнаха Чаушеску!?Беше страшилище!Секуритате,армия и не знам какво си и на финала свърши като куче опрян на стената!Народа като се вдигне нещата обикновено отиват на фитка!
160
3
 
14
 
! Отговори
с. до 162 преди 13 години
Ако си беше направил труда да прочетеш малко по-старите постове преди да започнеш да плюеш щеше да разбереш откъде започна въпросния разговор!Между другото и Либия се наричаше социалистическа джамахирия доколкото си спомням!Та в тая връзка май ти си тъпака!
159
14
 
9
 
! Отговори
Не мога да проумея преди 13 години
Е не мога да проумея, какво общо имат комунистите с проблема Либия?Явно, *** тук, са до такава степен изперкали, че не могат да различат черно от бяло!