Внасят молба за пълноправно членство на Палестина в ООН

Президентът Махмуд Абас е информирал генералния секретар Бан Ки Мун
19 сеп 2011 22:24, Елка Василева
12
Внасят молба за пълноправно членство на Палестина в ООН
Махмуд Абас и Бан Ки Мун. Снимка: Reuters

Палестинският президент Махмуд Абас ще внесе молба за пълноправно членство на палестинската държава в ООН в петък, 23 септември, предаде ДПА.

Той е информирал генералния секретар на ООН, съобщи говорителят на световната организация Мартин Несирки. По думите му срещата между Абас и Бан Ки Мун е била конструктивна.

Още по темата

Генералният секретар е уведомил президента Абас за намерението си да изпълни своя дълг съгласно устава на ООН и е потвърдил подкрепата си за решението чрез две държави, като наблегнал на желанието на международната общност двете страни в израелско-палестинския конфликт да намерят начин да възобновят преговорите в легитимна и балансирана рамка. Абас е потвърдил ангажимента си към търсене на решение чрез преговори.

По програма и Абас, и израелският премиер Бенямин Нетаняху ще говорят пред Общото събрание в петък, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
натурален БЪЛГАРИН преди 12 години
ПАЛЕСТИНА ТРЯБВА ДА Я ИМА,А ЕВРЕИТЕ НЕКА СПРАТ ДА МИСЛЯТ ЧЕ СА НАЙ ВАЖНИТЕ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК И В СВЕТОВЕН МАЩАБ, ПЪК И НАС БЪЛГАРИТЕ ДОСТА НИ ПОИЗЛЪГАХА РАЗНИ ЕВРЕЙСКИ ФИРМИ, МАФИОТИ И ОЛИГАРСИ ТАКА ЧЕ, НЕКА БЪДЕМ ОБЕКТИВНИ,НЕ ЗНАМ ПАЛЕСТИНЕЦ ДА Е ПОВЛИЯЛ НЕГАТИВНО НА БЪЛГАРИЯ
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога винаги, бе ***???? От 1300 години ПУКНАТ евреин нямаше там!!! Само заради Хитлер и с помощта на щатите беше създадена тази държава!!!
9
7
 
3
 
! Отговори
THE TRUTH преди 12 години
Българи, събудете се! Защо Израел да отстъпят, и просто така да съкратят границите си? Те са си ги извоювали през годините, и без това тази земя е принадлежала на израелци винаги! Вземете почетете малко история и после пишете, и без факти, не злословете! Губите си времето и това на другите. Когато има спор, трябва да има и факти!
8
4
 
5
 
! Отговори
Turkey преди 12 години
Евреино, много се вихрише ония път ама ще видиме този път! :)
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еврейте трябва да се кротнат най-после!!!Палестинския народ заслужава държава!!!
6
5
 
13
 
! Отговори
no jews преди 12 години
По измислена държава от Израел няма, когато тези хора имаха държава евреите обикаляха като мухи без глави из цял свят. Германците ги е.... яко в концентрационните лагери.
5
21
 
4
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Нямало е няма и няма да има такава измислена държава палестина!!!!!
4
5
 
16
 
! Отговори
Някъв от България преди 12 години
Абе изсраел кък беше създаден с резолюция на оон, а Палестина да не може?
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целият европейски народ се организира за подкрепа на Палестина,мисля че България също трябва да ги подкрепи.Евреите продължават да колонизират Палестина,и това трябва да спре
2
6
 
19
 
! Отговори
марсоход преди 12 години
терористите сме ние , тези хора до преди 50 години си пасяха козите и си имаха техен собствен свят аз не не знам през този век някоя арабска страна да е разрушила такава християнска, ние белите пускаме пропаганди , рекламираме секс , разврат , убийства , филмите, предаванията и всичко вече прелива от тях след това го показваме на тези хора и децата им както и на нашите и какво искате да направи козара като види това , нали се виждаме нас какво направихме като го видяхме -ужас и безумие
1
25
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Честито! Още една терористична държава.