"Ал Кайда" подкрепя бунта на сирийците срещу Асад

"Напред, лъвове на Сирия!", призова Зауахири
Обновена: 12 фев 2012 11:12 | 12 фев 2012 11:11, Елка Василева
218
"Ал Кайда" подкрепя бунта на сирийците срещу Асад
Айман ал Зауахири. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на терористичната мрежа “Ал Кайда” Айман ал Зауахири изрази подкрепа за бунта в Сирия срещу режима на Башар Асад, предаде Франс прес.

Подкрепата е изразена във видео, качено в джихадистки форуми, прехванато от американския център за наблюдение на ислямистките сайтове SITE.

Във видеото, озаглавено "Напред, лъвове на Сирия", Зауахири обвинява сирийския режим в престъпления срещу гражданите си и хвали онези, които се бунтуват срещу правителството.

Видеото е качено в мрежата в събота и продължава осем минути. В него Зауахири стои пред зелена завеса и насърчава сирийците да не се доверяват на западните или на арабските правителства, които искат да им наложат режим, подчинен сляпо на Запада.

Зауахири приканва мюсюлманите от Турция, Йордания и Ливан да подкрепят бунта и да свалят решима на Асад, който според него е антиислямски.

От началото на бунта срещу Башар Асад в Сирия са загинали над 6000 души, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
2
 
4
 
! Отговори
до 210 преди 12 години
Смешен си в наивността си. Къде са се опънали Турция на САЩ. Да чуваш вече за Флотилии на свободата, нямааа. Дръпнаха им повода. Не ги ли виждаш, че срещу Сирия са първа писта. Щото така ги инструктираха от САЩ. Не ги ли виждаш във Вашингтон, заедно с най-продажните и изпаднали араби, да замислят окупация на независима държава. В момента Турция е със свалени *** на пангара, а отзад е САЩ. Е това е реалността. Не че е хубава. Да не го видиш, трябва да си солидно ***. Държат ги с нещо.
173
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Да му мисли ЕС когато ислямистите от ''новите демокрации'' в северна Африка се обединят срещу него! Както е писано в Библията '' с твоите камъни по твоята глава'', но явно някои глави са изкуфели от алчност!
172
2
 
3
 
! Отговори
до 210 преди 12 години
мда, затова ли в Бг живеят толкова, турци, щото, виждате ли Турция била на светлинни години от нас?! все едно един милион българи да имат канадски паспорти и да продължават да живеят тук.
171
2
 
4
 
! Отговори
освободител преди 12 години
206 когато плюеш така значи и ти си в кюпа , ще ти кажа едно момче , сега сме 21 век и доколкото ми е известно по времето на Аспарух както казваш САЩ не са съществували , ако ме лъже памета ме поправи , що се отнася до Турция , еми това в момента е държава чиято външна политика спрямо нащо дупене е на светлинни години пред нас и не само , чест прави но турците че се опълчват срещу САЩ за разлика от наще предатели , и още нещо , провери ако обичаш на кое место е икономиката на Турция , истината!!
170
0
 
5
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
Ал Кайда и САЩ в името на свободата ,в името на демокрацията и благополучието на света , две терористични организации , една държава САЩ ЕДНА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ *** НА СВЕТА САЩ - РЪКА ЗА РЪКА , е тва е се казва любов от пръв поглед -бащата и отрочето ще спасяват светът ....... от свободата
169
0
 
7
 
! Отговори
KRUM преди 12 години
СЕГА ОСТАВА ДА НАПРАВЯТ ЕДИНЕН "ДЕМОКРАТИЧЕН"СЪЮЗ С "ПРОГРЕСИВНИТЕ"БУНТОВНИЦИ,АМЕРИКАНСКИТЕ "СВОБОДОЛЮБИВИ" РЕЙНДЖЪРИ И ОЩЕ НЯКОЯ ДРУГА ПАСМИНА И ...................СВЕТЪТ ЩЕ ЦЪФНЕ И ВЪРЖЕ!?
168
1
 
2
 
! Отговори
аса преди 12 години
До 95Левски го знаят - Там на Герена.
167
3
 
9
 
! Отговори
Русофоби=туркофили преди 12 години
Има една жестока истина в България напоследък: Всички русофоби са отявлени туркофили. Всеки американофил е туркофил. Лошото е, че даже и от така наречените националисти има туркофили. Направо е потресаващо. Боже, пази България от майкопродавци. Да бяхте попрочели историята ни преди Аспарух, неграмотни юроди. До 17 век, руските царе са потомци на Кубратовия син - Бат Баян. Първият им патриарх - Киприян е Българин. Киев е бил столица на Велика България. Неграмотна плюеща ***.
166
4
 
4
 
! Отговори
za 206 преди 12 години
искат си и трабантите си понеже ''баварците '' не стрували, нали бе смехурко :0 кой се отървал от блатото на соца , се обръща назад само да тури по една майна на партийните другари ....
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяко съвпадение на целите и методите на "световната демократична общност" и ислямския фундаментализъм е случайно
164
4
 
10
 
! Отговори
за 201 преди 12 години
Не те виждам да си мръднал много напред. Да не ми е лошо като ползвам руски газ и ток. И в Германия ги ползват и в Италия. И не се оплакват, натискат се за тях. Да не искаш да ползвам шистов газ. Или да купувам прескъп ток от АЕЦ, която американци ще построят тук. Купиха ТЕЦ Марица и ни съдраха кожите от гърба. Това им е целта. От руснаци такава гавра с нас, такова тровене с ГМО, с кола, макдоналдси и т.н. не сме видели от руснаци.
163
1
 
4
 
! Отговори
за 201 преди 12 години
Чехите са тарикати затова са напред,а *** са надупени и най-голямата им грижа е да си сложат вазелина..............скоро на терминала за втечнен газ в Полша ще пристигат танкери от САЩ и тогава нещата ще се променят за ужас на енергината мафия тук
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отборът на пингвините по хокей на трева и той бил против, къф е тоз шушляк?
161
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, русофилчето 199 - ти си изостанал. Ползваме руски ток и газ, защото е монопол!!!!!! Случайно да имаме друго алтернатива??? Примерно като в Чехия - веднага спяха руската тръба с газ и пуснаха норвежката. Само че при нас няма. "Другарите" ни вързаха като крепостни селяни с тогавашния Съветски съюз. Първо мисли, тогава пиши! Не си на партийно събрание.
160
6
 
16
 
! Отговори
za 191 преди 12 години
Много си изостанал. с около 20 години. Вече за САЩ заминават само аутсайдерите. А да те питам, ти като си пуснеш тока, ползваш ли ток от руска централа с руско гориво. Като с заридиш колата с гориво, дали случайно не е руско. А дали случайно газта ни е американска. А молчето, случайно да знаеш, че е строено с руско желязо. Да изреждам ли още. Елементарен пропагандатор.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те и амеркианците го подкрепят - от един отбор са
158
3
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Във всяка арабска страна в която САЩ и НАТО свалиха властта насилствено, сега управляват ислямисти ! Значи ЦРУ и Ал Кайда си имат нещо общо.
157
1
 
4
 
! Отговори
машшала преди 12 години
защо ограничавате достъп до мнения вааа ейй, пакта влезе ли в сила , свободааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа..................................................................................................
156
1
 
2
 
! Отговори
до 162 преди 12 години
Ти не си само ***. Ти си най- обикновен ,страхлив дри..ю
155
11
 
10
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
всички плюят САЩ но НИКОЙ от тези не отива да живее в ссср и републиките, не купува тяхното уиски, не гледа техни филми, не ползва техни телефони, не гледа на техни телевизори, не ползва техни компютри...а и ако искате сравнения с това къде са били американци от една страна и готините ссср-ци сравнете западна и източна германия, северна и южна корея. или вижте колко е останал от нефта на украйна и тогава коментирайте на сссср-ските си компютри