Мъжете от Близкия изток си присаждат мустаци

Причината – да изглеждат по-мъжествени и силни
Обновена: 4 дек 2012 09:55 | 3 дек 2012 22:36,
50
Мъжете от Близкия изток си присаждат мустаци
Първият временен президент на Ирак след Саддам Хюсеин - Гази ал Яуар Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За повечето мъже борбата с космите по лицето с бръснач е доста неприятна процедура. Но пък мъжете от Близкия Изток не смятат така. Те търсят иновативни начини за постигане на по-космат мустак.  И явно този начин е открит – с помощта на импланти за мустаци, пише английският вестник „Дейли мейл“.

Иновативната процедура изглежда е много популярна сред мъжете от арабския свят, където мустаците са символ на мъдростта и зрелостта.

"Пациенти от Близкия Изток се стичат при мен, за да се подложат на процедурата за по-големи мустаци“, казва пластичният хирург Селахатин Тулунай, който работи в Турция.

Той добавя още, че изпълнява процедурата около 50 до 60 пъти месечно.

Сложната процедура включва хирургическа намеса, при която се взимат снопчета косми от области, където има по-плътен растеж, и ги имплантира в областта на горната устна.

„Някои мъже, които все още са твърде млади, мислят, че да изглеждаш по-зрял и мъдър, е задължение! Те смятат, че изглеждат по-престижно“, допълва д-р Тулунай.

Операцията се извършва с местна упойка и струва около $7 хиляди. Преди процедурата пациентът не трябва да е бръснал мустака си поне 15 дни. Трансплантацията се очаква да даде резултат едва 6 месеца след самата процедура.

Пред CNN пластичният хирург Тулунай обяснява, че знаменитости като турския певец и актьор Ибрахим Татлъсес често действат като „модел на подражание“ за тези, които искат да се подложат на процедурата.

Лекарят също разкрива, че е извършвал процедурата и върху политици, които са искали по-гъсти мустаци, за да изградят по-внушаващ имидж.

Мустаците са често срещано явление в най-високите съсловия в Близкия Изток, а политиците виждат в буйния мустак повече мощ, мъдрост и благородство.

Всички лидери на Ирак, както и Саддам Хюсеин, са носили мустаци. Сегашните високопоставени политици в Близкия Изток като сирийския президент Башар Асад и турският премиер Реджеп Тайип Ердоган рядко се появяват в обществото без добре поддържан мустак.

Известно е също, че мустаците символизират чест в арабския свят. Има няколко разпространени истории за хора, които са обръсвали мустаците на враговете си с цел да ги опозорят, пише още „Дейли мейл“.

Един от бившите високопоставени помощници на Саддам Хюсеин, Иззат Ибрахим ал-Дури, веднъж изревал на кувейтски политик: „Да бъдат проклети мустаците ти!“ по време на извънредна среща на върха на ислямските държави.

Пластичният хирург Пиер Буана, който работи в Париж, споделя също, че бизнесът му е в разцвета си в последните пет години.

„Повечето от пациентите ми идват от Иран, Турция, Ливан и Обединените арабски емирства“, казва още д-р Буана.

Повечето пациенти са между 30 и 50-годишна възраст, като той добавя: "Оставам с впечатлението, че повече и повече мъже искат да акцентират върху мъжествеността си. И затова искат буен и добре оформен мустак“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: мустациблизкия изток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е,че нямат ли си естествени?Много чудно.
31
1
 
2
 
! Отговори
Бин Ладен преди 11 години
А донори са им "красивите" и добре окосмени жени, предполагам :D :D :D
30
0
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
"хубава работа" АМА..............
29
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Бях три години в арабска страна.Познавам ги добре.Жените - не, защото ги крият като оная си работа, в платнените си ***. Началник ми бе арабин с някакво образование (горе-долу знеше английски език), имаше три жени, по-млади от него (едната сирийка с 20 години).Били страшно хубави! Може. Но той приличаше като мексикански кактус - грозен, мръсен и пъпчив като Ясер Арафат (женен за англичанка?!?).Това обаче не му пречеше да мирише на най-скъпите фр. парфюми, които от време навреме ги опърдяваше.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хирургическа намеса, при която се взимат снопчета косми от области, където има по-плътен растеж, и ги имплантира в областта на горната устна.===============дали ги вземат от пубиса на ханъмите им. те затова ли си вземат по 4 жени,да има достатъчно материал
27
5
 
11
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
Ако си чист човек и се къпеш, колкото и косми да имаш, няма да пречат на хигиената. А ако си ***, дори целия да се обръснеш, като Ам Гъл да станеш, ще си миришеш на пор.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те по принцип са много окосмени, в това отношение са по-близко до *** от нас. И схващанията им за мъжественост също са по-близки до ***, отколкото до цивилизования човек.
25
1
 
2
 
! Отговори
do 34 преди 11 години
sega myjete sme se nau4ili prosto na higiena
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
wzimat im kosmi ot gyza i im gi zalepqt na ustata, 4 da si znaqt mqstoto.
23
7
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Хахх, и това ти е разбирането за мъжественост... Мустаците са изключително отблъскващи и непривлекателни,тия араби са чалнати. А косматите подмишници са върха на отвращението.
22
7
 
13
 
! Отговори
някой преди 11 години
Няма нищо странно. И нашите дядовци в миналото са носили мустаци. Вижте само Панайот Хитов или Георги Раковски. Ами македонските четници? Въобще тогава мъжествеността се е ценяла. Сега сме се изпед*растили и се обезкосмяваме навсякъде. Хеле пък младото поколение - подмишници, крака, ръце, че и г*з даже. Абе пед*лчета!
21
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Поначало всички подобни опити са израз на осъзнато или не чувство за малоценност при мъжете. Много му се иска да е мъжкар, ама малко п. ка си пада и си пуска мустак или тежкарската стъпя. Смешници, но им се връзват ***. Хеле пък ако са болшинство, както е обикновено, ела та гледай. Всъщност и мустаката жена е москвич в гаража. Извод: п.тьото и жените-без мустаци,за да не отвращават.
20
0
 
14
 
! Отговори
шесс преди 11 години
Вземат от *** и турят на устата - яко!
19
0
 
8
 
! Отговори
666 преди 11 години
Чух готин коментар за мъж с мустаци - Все едно е лапнал поганец!
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попринцип мостаци ,брада ,плешиво са си признаци на зрялост.В свят в които всичко материално е толкова лесно достъпно хората показват мъжественоста си по друг начин.А понеже ви е смешно и тук е било доста престижно допреди има няма 100 години да имаш голям и гъст мустак ,още е на почит при мъжете с униформа.Ако жената не бе капризна да съм и аз
17
0
 
20
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Навсякъде по света простотията избива - тези с мустаци, в България - Гоуф и Адибас...
16
2
 
9
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
*** :)
15
4
 
33
 
! Отговори
lol преди 11 години
Културни особености на ***, фесове, *** и камилари.
14
2
 
8
 
! Отговори
Lusi преди 11 години
Otvratitelni arabiiiii,elate gi vijte v belgia kakvi sa mirizlivi i nagli...mozaci da si prisadiat....
13
0
 
6
 
! Отговори
Миролюба Б. преди 11 години
Хууигани. А аз тоукова ги хауесвах, а те какъи неща пуиават. Позоу. Безобуазие.