Поне 39 цивилни жертви на ударите на Русия в Сирия

Загинали са 8 деца и 8 жени за четирите дни въздушни атаки
Обновена: 3 окт 2015 17:44 | 3 окт 2015 17:43, Камелия Цветанова
143
Поне 39 цивилни жертви на ударите на Русия в Сирия
Снимка: Reuters

Най-малко 39 цивилни, включително 8 деца и 8 жени, са били убити за четирите дни на руските въздушни удари в Сирия, съобщи днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от БТА.

Още по темата
Според шефа на организацията Рами Абдел Рахман убити са 14 бойци - 12 от "Ислямска държава" в околностите на град Ракка и двама бойци от свързания с Ал Каида Фронт "Ан Нусра".

Тези числа включват само случаите, в които информацията е била проверена и потвърдена, отбеляза ръководителят на Центъра, предаде Ройтерс.
 

По-рано днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че Русия е нанесла нови въздушни удари през изминалата нощ срещу позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" близо до Рака, крепостта на джихадистката организация в североизточната част на Сирия.

"Редица руски удари бяха нанесени срещу позиции на "Ислямска държава" западно от Рака и експлозиите отекваха чак до града", уточни директорът на СЦНПЧ Рами Абдел Рахман, без да посочва повече подробности за целите на ударите.

"Ислямска държава" контролира напълно провинция Рака, чийто едноименен административен център се възприема като "столицата" на джихадистката групировка. Рака е нейната главна крепост от 2013 година.

В четвъртък руската авиация за първи път насочи удари срещу провинция Рака, след като ден по-рано започна операциите си в Сирия, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: жертвиРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за американците това са нарича съпътстващи загубинезависимо дали е свадба или болница на лекари без границине виждам някой от таканаречената демократична общност да се е възмутилами мълчат като с катинари на устата
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
2
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено руснаците се включиха и всички почнаха да броят цивилните жертви, а загиналите цивилни вследствие на едногодишните американски бомбардировки са хиляди, ама там си мълчат медиите, защото шефа ще им дърпа ушите.
1
50
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големите терористи са руснаците начело с комплексираното джудже.