Поне 39 цивилни жертви на ударите на Русия в Сирия

Загинали са 8 деца и 8 жени за четирите дни въздушни атаки
Обновена: 3 окт 2015 17:44 | 3 окт 2015 17:43, Камелия Цветанова
143
Поне 39 цивилни жертви на ударите на Русия в Сирия
Снимка: Reuters

Най-малко 39 цивилни, включително 8 деца и 8 жени, са били убити за четирите дни на руските въздушни удари в Сирия, съобщи днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от БТА.

Още по темата
Според шефа на организацията Рами Абдел Рахман убити са 14 бойци - 12 от "Ислямска държава" в околностите на град Ракка и двама бойци от свързания с Ал Каида Фронт "Ан Нусра".

Тези числа включват само случаите, в които информацията е била проверена и потвърдена, отбеляза ръководителят на Центъра, предаде Ройтерс.
 

По-рано днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че Русия е нанесла нови въздушни удари през изминалата нощ срещу позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" близо до Рака, крепостта на джихадистката организация в североизточната част на Сирия.

"Редица руски удари бяха нанесени срещу позиции на "Ислямска държава" западно от Рака и експлозиите отекваха чак до града", уточни директорът на СЦНПЧ Рами Абдел Рахман, без да посочва повече подробности за целите на ударите.

"Ислямска държава" контролира напълно провинция Рака, чийто едноименен административен център се възприема като "столицата" на джихадистката групировка. Рака е нейната главна крепост от 2013 година.

В четвъртък руската авиация за първи път насочи удари срещу провинция Рака, след като ден по-рано започна операциите си в Сирия, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: жертвиРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Аз пък мислех до сега, че жертвите са 39,5.........За 0,5 се смята кучето на портиера.Между другото....всеки човек докато се къпе е цивилен, нъл така? Значи ако улучиш обществена баня, жертвите са само цивилни.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и все пак
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи когато САЩ бомбардират болница и убият 9 лекари и ранят още 28, това са "съпътстващи щети при бомбардировки". Америка даже не се споменава в заглавието, а статията е някъде там изгубена в потока новини. А при ударите на Русия видиш ли, има 39 цивилни жертви, статията е забучена на главната страница. Смешни сте, "журналисти".
21
2
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
А за това защо не пишете? Сливи ли имате в устата ?САЩ бомбардираха болница в Афганистан: девет лекари са убити, 30 изчезнахаВ болница, управлявана от Лекари без граница, съобщи говорител на НАТО, цитиран от Reuters.То ако не бше управлявана от Лекари без граница и Ройтерс щяха да мълчат.
20
12
 
5
 
! Отговори
този път Барак е пра преди 8 години
Президентът на САЩ предупреди Русия, че едностранните ѝ военни действия в подкрепа на Башар ал Асад са "рецепта за катастрофа", с която рискува " Русия да затъне в сирийското блато".КОМЕНТАРА ПРОСТО Е ИЗЛИШЕН!
19
3
 
13
 
! Отговори
Смях преди 8 години
Какво представлява "Сирийският център за наблюдение на правата на човека " един човек ПЕРСОНАЛ на хранилка към ЦРУ >>>>>> ТРИЙТЕ това е истината !
18
16
 
6
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До това е края на жужетВладимир Владимирович Путин,известен като импотентното джудже играе ва-банк. Миналия месец въведе купонна система в Русия,страната официално навлезе в рецесия,общественото недоволство на гладните руснаци към джуджето се покачва неимоверно. Джуджака е свършен ако петрола близките седмици не се покачи поне на 60$ за барел. Опита като бомбардира петролните находища контролирани от опозицията в Сирия,но не муи мина номера. САЩ и Саудитците пуснаха на пазара от запасите си.
17
15
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До АнонименЕдна *** по-долу определя мисията за успешна... - 12 убити терористи и 39 цивилни жертви... - аферим, ашколсун, машалла, евалла, чоджум...
16
1
 
19
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Дали да не напишете колко са цивилните жертви в Югославия, Либия, Ирак...
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жени и деца нямат място в командни центрове на ИД, освен ако не се обучават за камикадзе.
14
20
 
6
 
! Отговори
това е края на жужет преди 8 години
Сирия ще бъде лобното място зa недъгaвото и недоносено джудже *** когото ще обеси собствения му нaрод. Скоро им въведе купоннa системa и пред дилемaтa дa почнaт дa мрaт от глaд влезе в Сирия дa покaчи цените нa петролa. Вярно сутринтa бaрелa скочи с 3% но следобяд Сaудитскa Aрaбия,СAЩ и Кaтaр пуснaхa 200 хил.бaрелa от зaпaсите си и го смъкнaхa с 7 %. *** пaк го нaлaпa.
13
13
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До до СРАНДЖАТАЗнам бе таварисшч, вярвам ти... - както е тръгнало наистина ще изпълнят задачата си... - да не оставят жив сириец и да направят есенна оран на нивите на Асад...
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според шефа на организацията Рами Абдел Рахман убити са 14 бойци - 12 от "Ислямска държава" в околностите на град Ракка и двама бойци от свързания с Ал Каида Фронт "Ан Нусра"."Тоест мисията е успешна.
11
2
 
23
 
! Отговори
Американски пилот преди 8 години
Пък ние х'американците направихме 7000 въздушни удара. Всички бомби в г*за на терористите вкарахме. Една невинна мравка не сме утрепали!
10
1
 
21
 
! Отговори
до СРАНДЖАТА преди 8 години
Броят на избитите цивилни от американските ВВС за една година в Сирия се измерва в хиляди загинали, така че не се обаждай американски ибрико. Просто гледай как руснаците ще се справят за нула време със задачата, която янките не могат да свършат от повече от година.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая бройка около 40 цивилни вървеше преди ударите, първия, втория, третия и сега четвъртия ден от ударите. Някаква константна величина независимо дали руснаците нанасят или не удари.
8
2
 
13
 
! Отговори
9689 преди 8 години
Простотии,на кого служите.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според шефа на организацията Рами Абдел Рахман убити са 14 бойци - 12 от "Ислямска държава" в околностите на град Ракка и двама бойци от свързания с Ал Каида Фронт "Ан Нусра"."Брей, как така покрай цялата жалка плява в тая статия се е прокраднало едно изречение, че руските ВВС са изпълнили мисията си успешно? Веднага изтрийте това и напшишете, че руснаците са изпили кръвта на всички цивилни и са им изяли дроба.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След мънинку пак да ни напишете за цивилните жертви и прословутата брояща ги Обсерватория
5
30
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Малииииииии, само от едно нападение - 39 цивилни жертви... - ако тия алкохолици останат там една година - със Сирия е свършено...