Омран: Едно дете, един кадър, хиляди емоции!

Той е ранен след въздушен удар в Алепо, но чака кротко да му помогнат
18 авг 2016 13:00,
138
Омран: Едно дете, един кадър, хиляди емоции!
Снимка: YouTube

Ужасът и трагедията на войната в Сирия бе уловен в един единствен кадър с ранено дете.

Видео с зашеметено и изтощено дете, с покрито с прах и кръв личице, седнало на оранжев стол в линейка, обобщава целия ужас, който преживява раздирания от война северносирийски град.

Според лекар от Алепо момченцето е на пет години и се казва Омран Дакнееш. Погледът на Омран е замаян, но той не плаче, а чака тихо и кротичко спасителите му да тръгнат с линейката.

Той било откаран в болница "М10" снощи след въздушен удар срещу контролирания от бунтовниците квартал Катерджи. Детето било с рана на главата, но без мозъчни травми и по-късно било изписано.

Видеозапис на момченцето бе разпространен от сирийската опозиция. Видеото обиколи социалните медии, трогвайки потребителите, предаде Асошиейтед прес.

Лекарите в Алепо използват кодови имена на болниците, които казват, че са подложени на системни въздушни удари от страна на правителствените сили.

"Опасяваме се, че силите за сигурност може да проникнат в мрежата на болниците и да атакуват линейки, докато те прехвърлят пациенти от една болница в друга", обясни медикът, погрижил се за петгодишния Омран.

Активисти на опозицията съобщиха, че при удара са загинали осем души, пет от които деца.

Кадрите с Омран на оранжевия стол напомнят снимката на сирийчето Айлян Кюрди, чието телце беше намерено на турския бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това дете на столчето е съвсем различно от това което го носят , погледнете че първото е с голяма коса , явно филмите в холивуд добре печелят
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това са последиците от американската демокрация по целия свят а такива снимки са хиляди а може би и милиони
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ruski samoleti sa bombardirali
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ко да напрайм ся? Пак ли ще ревем или ще отмине за ден два?
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никое детенце не заслужава такава жестокост! Разплаках се.
6
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето си стои в държавата и се моли да оцелее, докато хиляди "мъже" дошли от ****** се тълпят в Европа да лешперят на социални помощи.
5
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това даже не е човек, а кукла! Стига с тази гьобелсова пропаганда!
4
28
 
13
 
! Отговори
Едикойси преди 7 години
Със сигурност руснаците са бомбардирали. Мръсния гаден Путин и неговите генерали. А също е възможно самия Путин да е пилотирал самолета.Трагедията е огромна.От една страна САЩ искат да свалят Башар защото руснаците имат пристанища на средиземно море, както и влияние в региона. Искат да минат техните газопроводи през Сирия. От друга страна руснаците искат да си запазят влиянието там и не искат да отхлабят газовата хватка.Накрая губят обикновените хорица...живота си понякога. :(
3
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толерастка пропаганда на пълни обороти.Я дайте някоя снимка на обезглавените и изнасилените от опзицията, че поне да се знае защо са въздушните удари.
2
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли театърът с Айлян?Гледахме го вече тоя филм.Да не се окаже по-късно,че братчедите му са го гръмнали по роднински или техните са забравили някой газов котлон.Щото татенцето на Айлян отдавна си живурка на дебела социална помощ в Канада и май ще отваря дюнери.
1
16
 
27
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Не ни пука!!! Правете ги каквото искате само да са далеч оттук!