Окървавено дете ли? Асад вижда само манипулация!

Сирийският президент с лека ръка отрече детето да е било ранено
21 окт 2016 13:22,
134
Окървавено дете ли? Асад вижда само манипулация!
Снимка: кадър Youtube

Сирийският президент Башар Асад разгневи света с изказването си, че кадърът с окървавеното 5-годишно дете,  всъщност е манипулиран.

През август активисти от сирийските "Бели каски" разпространиха видеозапис на момченце, спасено от развалините след разрушителен въздушен удар в град Алепо. Кадрите обиколиха социалните медии, трогвайки потребителите.

Още по темата

Видеото с 5-годишния Омран Дакнееш стана един от многото символи на ситуацията в северносирийския град. Омран стои в линейка - безизразен, зашеметен, кротко чака спасителите му да тръгнат с линейката.

Пред телевизията SRF Башар Асад твърди, че кадрите са "манипулирани" и разпространени като "вирус" от "Белите каски" - около 3 000 души, които действат в контролираните от бунтовници райони на страната.

Според оценки на правозащитни организации, "Белите каски" са спасили повече от 40 000 души от ударите на режима на Асад, а после и от ударите на руснаците. Групировката получава финансиране от Великобритания и Холандия, припомня "Индипендънт".

"След интервюто потърсете в интернет, ще видите същата снимка, със същото дете и със сестра му. Те са спасявани два пъти всеки, в различни инциденти, като част от реклама на тези "Бели каски", заявява Асад.

Според него "Белите каски" чистят имиджа на фронта "Нусра".

В изявление на "Белите каски" в интернет сайта им се казва, че те не са верни на никоя политическа партия или групировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
8
 
! Отговори
тя преди 7 години
Това дете с перука ли е?
82
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я покажете снимките от Домът на Профсъюзите в Одеса, или да използвам американския термин "не си спомням, дали така беше, но вече не се е случвало"!
81
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 89Явно си много "осведомен"! Я ни дай някакви поне 10 имена на "опозоционери" на Асад - каква е тяхната визия, платформа за развитието на страната, каква смятат, че трябва да е външната им политика и т.н.?! Няма да можеш да посочиш и 1 /едно/ име, защото всичко е крайни ислямисти с изцъклени алаакбарски погледи - т.е. ИДИЛ!? И нямат дори нито един лидер сириец, а все чужденци! Същата "опоцзиция" са и в Ирак, но там нищо лошо за правителството! Пък ти си дрънкай глупости на воля!
80
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е, че има много невинни жертви, войната е гадост. Обаче, щом тези каски "работят" спокойно в районите на ИД не им е чиста работата, 100% са свързани с ислямистите. Достоверността на клиповете им е под върос. А докато рових в тубата да изгледам пак клипа попаднах на някакъв друг, ужасяващ, където един ислямист отряза главата на едно дете 9-10 годишно. Ясно е, че и двете страни дезинформират, но ислямистите изнасилват, избиват жени, деца, палят живи хора, режат глави, на тях ли да вярваме
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A линейката сирийска ли е или турска? Защото в турския филм от 20:00 по БТВ беше абсолютно същата! Ако е турска, холивуд пак са сгафили! В друг клип един теростист се хилеше с превръзка на главата в една болница и като камерата се фокусира върху него, умря от болка, също и репортерите които работят само през нощта, а през деня пуцат!
78
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 86До един тамРусия избива сирийците за да запази властта на Асад. Защото няма ли го Асад няма да има и руски баьи в Сирия. 80℅ от руските удари са срещу мирното население. Доказват го не само декларациите срещу руските варварски бомбардировки както на ЕС така и на ООН.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои хора са престъпно добри с фотошоп и други програми за обработка на снимки и клипове. За пример - снимката с фиша с надпис Ханко Брад.
76
2
 
16
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 84,Добре, то е ясно, че една лъжа, повторена 100 пъти има голям шанс да бъде приета за истина, камоли пък 1000! Кажи друго ти- с каква цел Асад и Русия избиват мирното население на Сирия? Това, че Асад е изверг и закусва с новородени бебенца сирийчета, вече го знаем! Кажи нещо ново!
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 84На всички българи ни е ясно, че единствено Асад и руснаците се борят да унищожат ислямския халифат - ИДИЛ, който се има за нещо, като наследник на Османската империя, на около 1000 км. е от границите ни и само трябва да се молим да не оцелее въпросният халифат, защото знаем историята ни какво е било тук 500 г.!? Хамерекнци и европейци само имитират борба срещу Идил от 4 г., а в деййствителност ги подкрепят срещу Асад, като ги наричат "опозиция"! Нещо неясно?
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да разлаем кучетата", 1997 г. Гледайте и си правете сметката.
73
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял свят е наясно, че Асад и Русия вършат военни престъпления в Сирия и избиват мирното население по предлог, че се борят с ислямистите. Жалки са напъните на руската пропаганда и русофилите да ги опровергае и оправдае.
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТКак е бизнеса с ибрикчийството? Май нещо замря а?
71
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛКО СА УБИТИТЕ В МОСУЛ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБИ И БЕЛИТЕ КАСКИ ПОМАГАТ ЛИ НА ОСТАНАЛИТЕ И КАК ТОЧНО ГИ СПАСЯВАТ.ВЕЧЕ ЗНАЕМ, ЧЕ АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ ИЗБИВАТ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ В ЙЕМЕН, ДОРИ КОГАТО ХОРАТА СА НА ПОГРЕБЕНИЕ. ЗА ЖАЛОСТ ТАМ НЯМА БЕЛИ КАСКИ И ТВ ЕКИПИ ОТ CNN
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе (обективните) *** ,защо не пуснете статия и инфоо за скандалното интервю на един от лидерите на Ал Нусра ,който пред немски журналисти съвсем откровено си призна,че почти всички джихадистки бойци в Алеппо са от други страни,а не от Сирия и,че прио тях има инструктори и спец части от Израел ,САЩ и Великобритания.
69
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма рускозверство или диващина която русофилите да дне оправдаят, одобрят и адмирират. Дори семействата им да загинат от руски бомби ще обвинят тях, че сами са се набутали под бомбите. И ще оневинят "братушките" си.
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След интервюто потърсете в интернет, ще видите същата снимка, със същото дете и със сестра му. Те са спасявани два пъти всеки, в различни инциденти, като част от реклама на тези "Бели каски"Това дете минава от студио в студио
67
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 61 Палячовци като теб само за минуси по форумите пишат ( пояснение минус е лошо не се напъвай дава се лесно ) Путин за 3 месеца направи това което американците за 3 години не можаха ( по скоро не искаха) По телевизията ("независимата") казаха за 500 убити и няколко хиляди ранени.%00 човека убити на война, пък и никой не казва мирно население ли е , терористи ли са , мирно население ползвано като щит ли ? Путин та Путин 3 месеца и измете резците, много ли те е ЯД ??
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а Б.Б кво вижда ...?? ПУТИН ..?
65
0
 
21
 
! Отговори
XYZ преди 7 години
Не само Асад а целия свят видя манипулациите само "късогледите и с черни очила" продажни журналисти вярват на измислиците на манипулаторите бели каски!
64
0
 
14
 
! Отговори
г преди 7 години
Гнус ме е от вас журналистите.Гнус и пак гнус .........