Омран: Едно дете, един кадър, хиляди емоции!

Той е ранен след въздушен удар в Алепо, но чака кротко да му помогнат
18 авг 2016 13:00,
138
Омран: Едно дете, един кадър, хиляди емоции!
Снимка: YouTube

Ужасът и трагедията на войната в Сирия бе уловен в един единствен кадър с ранено дете.

Видео с зашеметено и изтощено дете, с покрито с прах и кръв личице, седнало на оранжев стол в линейка, обобщава целия ужас, който преживява раздирания от война северносирийски град.

Според лекар от Алепо момченцето е на пет години и се казва Омран Дакнееш. Погледът на Омран е замаян, но той не плаче, а чака тихо и кротичко спасителите му да тръгнат с линейката.

Той било откаран в болница "М10" снощи след въздушен удар срещу контролирания от бунтовниците квартал Катерджи. Детето било с рана на главата, но без мозъчни травми и по-късно било изписано.

Видеозапис на момченцето бе разпространен от сирийската опозиция. Видеото обиколи социалните медии, трогвайки потребителите, предаде Асошиейтед прес.

Лекарите в Алепо използват кодови имена на болниците, които казват, че са подложени на системни въздушни удари от страна на правителствените сили.

"Опасяваме се, че силите за сигурност може да проникнат в мрежата на болниците и да атакуват линейки, докато те прехвърлят пациенти от една болница в друга", обясни медикът, погрижил се за петгодишния Омран.

Активисти на опозицията съобщиха, че при удара са загинали осем души, пет от които деца.

Кадрите с Омран на оранжевия стол напомнят снимката на сирийчето Айлян Кюрди, чието телце беше намерено на турския бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
2
 
! Отговори
Смолата преди 7 години
Пълна подкрепа за Башар Асад мачкай мюсюлманите,
90
2
 
3
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Германците имат нужния опит и могат да го обменят с другите Европейски държави. Веднага по немския почин да почне строителството на ония заведения на които отгоре пише: ТРУДА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН
89
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е нагласено видео. Много нескопосано. Дори гримът е като на филм, кръвта не се стича така а детето с разбита глава от която е шуртяло кръв (кой знае как е спряла без превръзка) седи спокойно и чака. Да не говорим, че никой лекар няма да остави така едно дете, и накрая - някак си е много чисто в тази болница и хич няма народ - само това дете.
88
3
 
17
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Стига сте се опитвали да ни натрапвате вина за нещо за което не сме виновни. Млади прави избягаха от сирия разни *** вместо да се бият за свободата си и покрай тях половината пустиня се изнесе към европа. Като искаш мир си го спечели чрез война.
87
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма руско зверство, което българския русофил да не оправдае и одобри.
86
2
 
15
 
! Отговори
експерт преди 7 години
жалката манипулация на умерените джихадисти няма как да мине толкова лесно.....
85
3
 
7
 
! Отговори
двуличници преди 7 години
Двуличната, китната опозиция предизвика войната и всички гадости, които води със себе си и накрая пускат сърцераздирателни снимки. Вместо това да вземат много хунаво да се загледат и най-важното да се замислят.... ***
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като видя подобни снимки все се сещам за епизод от един американски филм-"Wag the Dog"сцената с албанското момиче и котката и
83
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре, стига! Това, с децата, не върви вече. Измислете нещо друго!
82
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някаква вина ли ни насаждат? Белият човек и християнин трябва да е виновен, защото е образован, живее в мир, гледа си семейството и работи. Белият човек и християнин е длъжен да създаде на всички "бежанци" добри условия за живот, които те да консумират, защото им се полагат свише! Да бе!
81
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SSкой е казал че детето се е намирало в зона на бойни действия? може да си е било някъде на съвсем безопасно място, те краварите много обичат да бомбандират такива
80
5
 
25
 
! Отговори
SS преди 7 години
Ама какво правят тези деца там дето падат бомби? Къде са родителите му, че не го извеждат от там, може да иде при Асад или при турците, но те го държат там да го бомбандират и да го снимат за провокация на съжаление на хора от определени държави.
79
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е мир наложен от Русия!!!
78
21
 
6
 
! Отговори
ЯНУКУ.ВИЧ преди 7 години
НЕ САМО ДА ВИ ТРИЕ :DТУК ТРЯБВА ДА Е ЗАБРАНЕНО НА ПУТИНОФИЛИТЕ ДА ПИШАТ ИЗОБЩО :DХОДЕТЕ ПИШЕТЕ ДРУГАДЕ МАРШ :D
77
3
 
5
 
! Отговори
Разбиращ преди 7 години
Индивида който ползва капса тъй като явно има проблем със очите и не само :)До скоро се подвизаваше като най върлия фен на АТАКА но явно финансирането секна и си намери нови ГОСПОДАРИ.
76
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До МНЕААА И НЕ СМЕЙ ДА ОТВАРЯШ ТЕМАТА ЗА УКРАЙНА, ЧЕ ТАМ КОЛКО МОГА ДА ТЕ Е.А НЕ Е ИСТИНА :DЯНУКОВИЧ ОТКАЗА ПУБЛИЧНО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕС И ДА ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ ПО-ВЪПРОСА И ЖАЛКО, ЧЕ НЕ ГО УБИХА ЗА ТОВА, ЧЕ ПОЧНА ДА СТРЕЛЯ ПО-ХОРАТА!ИЗВОДА Е: ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ ЗА РУСИЯ И РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ !!!!!!!!
75
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До МНЕДА ДА ЕЙ СА, ЧЕ ТИ ПОВЕРВАТ!!!!АСАД ПУБЛИЧНО ОТКАЗА ДА ИМА МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ НА ИЗБОРИТЕ ПА КВО ОСТАВА ЗА ДРУГО!!!ДОКАТО САМ БЕШЕ ОКУПИРАЛ ИРАК ИМАШЕ РЕД ТАМ !!!В ЛИБИЯ НЯМА РЕД ЗАЩОТО САЩ НЕ ГИ ОКУПИРА :DА КОЛКО СА ИЗМРЕЛИ СЛЕД КАТО САЩ НАПУСНА ИРАК НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!!!! :D
74
1
 
29
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Малко инфо тези кадри са от 4 дена !!! Но ми е интересно защо нашите демократични медии не публикуваха кадрите със отрязаната глава на 11 годишно дете... Може би защото престъплението беше извършено от ДЕМОКРАТИЧНАТА опозиция финасирана от САЩ...Също така ми е интересно защо не се споменават ежедневните обстрели със ГАЗОВИ БУТИЛКИ пълни със експлозиви... И защо нчма еин кадър от Донецк или Горловка който са атакувани по няколко пъти на ден от "демократичните" националисти Украйнци ????
73
14
 
4
 
! Отговори
МНЕ преди 7 години
До мдаВОЛЯТА НА НАРОДА ПРЕДИ ВСИЧКО :D НАРОДА ПОИСКА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ В СИРИЯ НО БАШАР КОСМАТ И *** ОТКАЗАХА!!!ДЕЙСТВИЯТА НА САЩ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛИБИЯ И ИРАК БЯХА НАПЪЛНО ПРАВИЛНИ!!
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИЕ НЕ СИМПАТИЗИРАМЕ НА "БЕЖАНЦИТЕ" ЧИСТИ НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ!!!НИЕ СИМПАТИЗИРАМЕ НА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА ПО РОДИНИТЕ СИ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ СИ! ТОВА ДЕТЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е НА БУНТОВНИЦИТЕ ИЛИ Е НА РЕЖИМА ***-БАШАР АСАД СИ Е НЕВИННА ЖЕРТВА!