Бунтовници не позволяват на бежанци да напускат Алепо

Подкрепяните от Русия правителствени сили засилват обстрела
23 ное 2016 12:37, Елка Василева
26
Бунтовници не позволяват на бежанци да напускат Алепо
Снимка: архив, Reuters

Бунтовници не позволяват на десетки семейства да напуснат Източно Алепо, докато подкрепяните от Русия правителствени сили засилват обстрела си на обсадените квартали, по данни на Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитиран от Асошиейтед прес.

Подобни твърдения са трудни за проверяване и често се изкривяват поради пропагандната си стойност, отбелязва АП. Сирийски и руски медии твърдят, че бунтовниците използват оставащите в Източно Алепо 275 000 мирни жители за човешки щит. Опозиционните медии от своя страна искат да покажат, че мирните граждани никога няма да приемат да се върнат под управлението на правителството, отбелязва АП.

Наземни сили на сирийското правителство са навлезли снощи в Източно Алепо, съобщи още Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от ДПА. По данни на правозащитната организация хеликоптери на правителството са хвърлили и отровен газ над обсадените райони.

"Режимът на Башар Асад превзе близо една трета от ключовия квартал Масакин Ханано", заяви Рами Абдел Рахман, директор на Сирийския център за наблюдение на човешките права. "Това е ключова и важна стъпка за сирийската армия", добави той. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: СирияАлепо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сащ ,саудитска арабия и катар са виновни за сирийската война.тези държави трябва да си приберат наемниците за да настъпи мир
20
1
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
по наблюдение на човешките права оон поседните години от тази воина не ги интересуваше.след като руската воиска започна да бомби веднага запад в един глас скочиха против русия защо загиват мирни граждани.аз ви отговарям за да могат да си продадат оръжието си и лека полека европа да се ислямизира..от терорист стана бутовник.в украйна от бутовник стана терорист нащи демократични журналисти пишат по поръчка на сащ за плащачите с долари.а не истината
19
10
 
4
 
! Отговори
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ преди 7 години
РЕЖИМЪТ НА АСАД ! ТОВА МНОГО ЯСНО ПОКАЗВА СИТУАЦИЯТА В СИРИЯ И ОЩЕ ПО-ЯСНО ПОКАЗВА КОГО ПОДКРЕПЯ РУСИЯ !
18
9
 
5
 
! Отговори
Путин Акбар преди 7 години
Ами да! Защо искат да бягат като "братушите" ги освобождават :D Руските бомби - най мирните бомби!
17
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 7 години
До Анонимен 16Ей *** до сега да са го изтрили от лицето на земята ако са искали.
16
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пустият му Халеп не пада и не пада. Няма ли кой да им каже на тия бунтовници, че срещу тях воюва най-силната войска в галактиката? Стига са я правили за смях!!!
15
1
 
18
 
! Отговори
На 20 ноември преди 7 години
На 20 ноември, датския кораб Karina Danica е разтоварил българско оръжие в пристанище Джедда в Саудитска Арабия. Част от оръжието е произведено във ВМЗ (Вазовския машиностроителен завод). Оръжието е поръчано и заплатено от Саудитска арабия и е предназначено за "умерената опозиция" в Сирия. Демек за джихадистите от ИДИЛ, "Джебхат ан-Нусра" и "Ахрар аш-Шам" в Алеппо.
14
4
 
26
 
! Отговори
G преди 7 години
Първо, така наречениете независими медии: думата "режим" е заемане на позиция и създава нагласа за сталинизъм. В случая, редно е да казвате "правиелство" или "държавно управление".Второ, когато Русия бомбардира, западните медии и политици сте много загрижени за цивилните. Оревахте света как трябвало да има хуманитарна пауза. А когато така наречениете "бунтовници", финансирани от запада не пускат мирното населени да се спаси, за това санкции няма! Журналисти!Бъдете независими и обективни!
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Режимът на Бойко Борисов падна.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ООН трябва да осъди умерените бунтовници и Идил в военни престъпления срещо човечеството
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тези бежанци в Алепо да не са избягали от Салдитска Арабия
10
1
 
18
 
! Отговори
PD преди 7 години
Още малко остана. САА и приятели вече са в Източно Халепо.
9
6
 
2
 
! Отговори
Член-Коредпондентин преди 7 години
До сибирски невежаYou're missing the point, B-I-T-C-H.Важното е, че човека е прав, а не че има правописна грешка.
8
2
 
26
 
! Отговори
gtf преди 7 години
терористите от кога се наричат бунтовници ?
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Режимът на Башар Асад ------ айде стига с тоя режим бе , това си е законното правителство на Сирия , за добро или лошо то е и никое друго докато народа не избере друго
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не пускат мирните жители?! Нали ужким защитават техните интереси. Вова, я раздай по един умерен ковччег и няколко умерени куршума за всеки умерен главорез.
5
13
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До бунтовник, в Сирия има три фронта, дори четири. Правителствената армия на Башар Асад, бунтовниците, които са опозиция срещу него, Ислямска Държава,която е срещу всички, Русия срещу ИД и подкрепяща Асад и САЩ - не знам за какво, ама май газира Русия....въобще пълно мазало
4
7
 
4
 
! Отговори
сибирски невежа преди 7 години
А те окОпират ли , окОпират.Пише се окупират.
3
2
 
36
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Работата е ясна-ако нямаше цивилни в И.Алепо,отдавна ислямистите-умерени,неумерени да са избити до крак(което и заслужават)!А отровите видяхме много добре кой ги хвърля-американските възпитаници от всякакъв вид!
2
2
 
26
 
! Отговори
бунтовник преди 7 години
нали преди тези "бунтовници" бяха терористи от ислямска държава - какво стана сега, че ги преименувате на "бунтовници" - главорезите си остават главорези, само нашите *** си завъртяха г.за към другия х..