Сбогувания от Алепо в социалните мрежи: Чакаме да умрем...

Цивилните в града изпращат последните си послания към света
14 дек 2016 21:30,
188
Сбогувания от Алепо в социалните мрежи: Чакаме да умрем...
Снимка: архив Reuters

Силите на сирийското правителство настъпват към източните части на Алепо в последните дни, а жителите там остават блокирани между бомбардировките.

Още по темата

Някои от жителите публикуваха в Twitter сърцераздирателни послания, докато течаха битките, но доста от тях за всеки случай прибегнаха и до финални сбогувания на фона на взривовете.

"Чакам да умра или да бъда пленен от режима на Асад. Молете се и ме запомнете", споделя фотографът Амеен ал Халаби във Facebook.

Американския журналист Билал Карим, един от малкото, които все още действат в Алепо, записа видеосъобщение в което порицава мюсюлманските страни, които не са помогнали на Алепо с думите: "Вие го взривихте!".

"Битката в източно Алепо ще приключи бързо. Бунтовниците нямат много време. Те или трябва да се предадат, или да умрат", разказва лейтенант генерал Заид ал Салех, начело на правителствения комитет за сигурността на Алепо пред Reuters.

"Последно съобщение - много съм тъжна, че никой не ни помага в този свят, никой не евакуира мен и дъщеря ми. Сбогом, Фатема", пише майката на 8-годишно момиче, чиито репортажи от Алепо трогнаха стотици.

"Не чакайте повече. Стотици души умират всеки час. Спасете останалите. Сега е вашият момент да покажете хуманността си към хората тук", се чете в друго съобщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: twitterАлепосбогувания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тепане на сърцеядите. Кой нож вади от нож умира.
43
1
 
43
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Казвате виновни за тази трагедия са правителствените войски, а не терористите, които са се загнездили като *** в този печален град!!! Виновна е армията, че терористите използват цивилните за жив щит!!! На цял свят стана ясно, че т.н. бунтовници са терористи от ал кайда/нусра...какво да е решението, да им бъде предаден града ли...Що за лицемерие! А в някои други медии има репортажи как спасените от армията цивилни празнуват освобождението си от брадатите демократ!!!
42
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Чакам да умра или да бъда пленен от режима на Асад. Молете се и ме запомнете", споделя фотографът Амеен ал Халаби във Facebook.Ал Хараби може би е от умерените терористи на ИДИЛ и АЛ-Нусра,дето след обкръжението станаха хибридно цивилни с цивилни професии и с по 2 НПО-та за спазване на човешки права?Цял свят разбра,че в Алепо са обградени терористите от ИДИЛ,АЛ-Нусра и военните им инструктори от САЩ и БЛАТО!Само "независимите медии",Обама,Меркел,Оланд и Камерън/Мей не го разбраха.Що ли?"
41
2
 
52
 
! Отговори
"О,тигре,тигре. преди 7 години
"Можеше да има повече директни примери:Шофьорът на такси Мухтар:-Войниците на Асад ми спукаха гумата на таксито,щото возех бягащи умерени терористи от ИДИЛ маскирани като жени.Фризьорката Кабил:-Войниците на Асад строшиха прозорците ми,защото умерените терористи от Ал-Нусра криеха в мазето ми снаряди българско производство пратени им чрез САЩ и НАТО(инфо Кьолнер Анцайгер за връзките на Ал-Нусра с САЩ).Дюнерджията Осман:-Жестокост,само защото терорист от ИДИЛ хвърляше бомба го простреляха."
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Днес бг 44Е, чакай малко де! холивудчето още не ги е нарисувало!!!!!! Не утре-други ден ще ги видиш, сега събират статистите! Те мирните жители вече напуснаха, избягаха пи "диктатора" Асад, няма откъде да ти вземат такива статисти, дето са правят на "убити"! Няма да стрелят по своите, че само семействата на терористите са останали там!
39
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците си мислят, че правят пропаханда за умствено изостанали. А може би те самите са такива?
38
0
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
До Анонимен,,,,Така си е ! Евроатлантическите зарази не се лекуват с пари, лекуват се с много пари.
37
2
 
28
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 7 години
Руската ТВ каза Алепо превзет огънят преустановен.Днесаждии преди да съчинявате глупости вижте инфо и от другата страна.
36
1
 
49
 
! Отговори
ЯЙ ЛА В БАР преди 7 години
ИД АПРОПО нали са против интернета и технологийте, и са за законите на ШЕРИАТА и как в тая РАЗРУХА се НАМЕРИ ИНТЕРНЕТ????????? Като там няма ТОК!!!!!!!!! Или краварите им го карат с КОФИ....!!!! ТИЯ ВЕЧЕ НИ ВЗЕХА за МЕЗЕ!!!!!!! Е това направо е СЪШИТО с БЕЛИ КОНЦИ!!!!!!!!
35
2
 
58
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Какво става в Мосул където САЩ и Иран избиват хора всеки ден? От там няма постове в социалните мрежи. Няма новини. Странна работа.
34
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая история си я е изсмукал от краставите пръсти някой умерен опозиционер като преди това е ходил по голяма нужда. Известно е обаче че Алах забранява да се ползва тоалетна хартия. Вода пък няма, та така че.......
33
2
 
65
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
абе днес.бгние също имаме достъп до интернет и още вчера видяхме видео от Алепо където хората са по улиците и празнуват освобождаването на градавъпроса е вие нямате интернет или умишлено се опитвате да манипулирате?
32
0
 
23
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
Бе донякъде си прав, ама умирачката- там е приоритет на хамериканските спецчасти! Войната не е за всеки, иначе *** и Ненка да са превзели Москва... :)))
31
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
войната си е ваша сами я сътворихте щом ви харесва избивайте се.аз не мога да разбера защо им обръщаме внимание,били хора..айде бе,,,секат глави,ръце убиват с камъни..само изолация за тях..
30
1
 
52
 
! Отговори
хихихих преди 7 години
Тия предават от "козяк"
29
4
 
56
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Напред с братска Русия срещу терористите в Алепо!
28
0
 
75
 
! Отговори
Малко разум и логика преди 7 години
Нали уж ИД беше забранила интернет и мобилните телефони. Сега обаче, изведнъж, като по команда всички взеха да снимат и качват прощални сърцераздирателни клипове и обръщения. Излиза че тия дето го правят или лъжат за забраната или самите те са от ИД.
27
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И така като гледаме картинките на сринатите сгради и унищожената инфраструктура, от къде интернет да се оплачат тия мили хора се чудя. Сигурно ползват сателитен, любезно предоставен на умерената опозиция от Алкайда. А и не приличат на гладни и измъчени хора, по-скоро ще са от мъчителите дето до сега ограбваха помощите за цивилното население.Обаче свърши се тая, до ден-два всички ще са на пангара заедно с военните съветници от САЩ
26
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинска поръчкова статия напълно в стила на евроатлантическата пропаганда. Може да тичате към посолството да си вземете заработените центове
25
2
 
80
 
! Отговори
На гола кука ни лови преди 7 години
Наскоро българска журналистка предаде от Алепо, че хората бягат в контролираната от Асад част на града и посрещат войниците му като освободители. На нея ли да вярвам или на "Говорит Вашингтон!"