Атаката над Сирия: Тръмп заповядал удара заради ужаса в детските очи

Асад отне живота на беззащитни граждани, заяви Тръмп
Обновена: 7 апр 2017 11:22 | 7 апр 2017 09:00,
415
Атаката над Сирия: Тръмп заповядал удара заради ужаса в детските очи
Снимка: Reuters

Президентът на Съединените американски щати, Доналд Тръмп заяви, че химическата атака в сирийската столица Идлиб го е засегнала дълбоко и е променила мисленето му за държавния глава на страната – Башар Асад, пише "Guardian".

Още по темата

Тръмп нарече "ужасяващо" и "отвратително" нападението с химическо оръжие, което отне живота на 72 души, включително 20 деца.

"Като използва смъртоносен невротоксин, Асад отне живота на беззащитни мъже, жени и деца. Много от тях умряха бавно и мъчително. Дори и милите бебета бяха жестоко убити при тази наистина варварска атака. Никое дете на Бога не трябва да изпитва такъв ужас.

Тази вечер заповядах целенасочен военен удар по военновъздушната база в Сирия, от която започна химическата атака. От жизненоважен интерес на националната сигурност на САЩ е да се предотврати и възпре разпространението и използването на смъртоносни химически оръжия.

Не може да има никакво съмнение, че Сирия е използвала забранени химически оръжия, че е нарушила задълженията си по Конвенцията за химическите оръжия, и игнорира предупрежденията на Съвета за сигурност на ООН.

Призовавам всички цивилизовани народи да се присъединят към нас, за да се опитаме да спрем убийствата и кръвопролитията в Сирия, както и да сложим край на тероризма от всички видове и разновидности", заяви президентът.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън настоя, че ударът над Хомс не представлява промяна на политиката в САЩ към Сирия, въпреки че атаката е на практика рязък завой от доскоро заявените позиции.

Междувременно руското външно министерство съобщи, че подготвя декларация за ракетните удари на САЩ срещу базата на ВВС в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

"Създаването на коалиция между Русия и САЩ за сирийската криза е под въпрос след ракетните удари на САЩ срещу базата на ВВС в Сирия", заяви председателят на комисията по външните работи в горната камара на руския парламент Константин Косачов, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Той каза, че ударите са били предназначени да "сложат печат под по-ранната присъда, че сирийският президент Башар Асад е отговорен за химическото нападение в Идлиб".

Сирийската обсерватория за човешките права съобщи, че атаката срещу военновъздушна база е отнела живота на четирима военнослужещи на Дамаск и е разрушила базата.

"Сред загиналите четирима войници и комодор", съобщиха от организацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дръндер, означава ли че за тебе избиването със зарин на МИРНО население е по-неприемливо и нечовешко от избиването на МИРНО население с атомно оръжие!Ника не забравяме, че както в Сирия, така и в Япония бяха избити деца и жени, старци и мирно население, които никой никога не ги е питал дали искат война. За мен убийството със зарин е варварско, както и убиството с атомни оръжия и въобще всяко убийство е жестокост и нехуманно! Край на двойните стандарти!
281
3
 
25
 
! Отговори
:::Ein Berliner::: преди 7 години
ТРЪМП СЕ ОКАЗА АБСОЛЮТНО СЪЩИЯТ *** КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ. ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА, ЧЕ ТРЪМП ЩЕ ДЕСТАБИЛИЗИРА СВЕТА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ПРЕДИШНИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ. ТРЪМП УВЕЛИЧАВА БЮДЖЕТА НА ПЕНТАГОНА НА ФОНА НА 25% НАМАЛЕНИЕ НА БЮДЖЕТА ОТ СТРАНА НА РУСИЯ. ТРЪМП ИЗЛЪГА, ЧЕ ЩЕ СЕ СЪЮЗИ С РУСИЯ СРЕЩУ ТЕРОРИСТИТЕ. НАПРОТИВ, ТЕРОРИСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ИНСТРУМЕНТ СРЕЩУ РУСИЯ. САЩ ПРОДЪЛЖАВАТ КОНФРОНТАЦИЯТА СИ С РУСИЯ И СЕ ГОТВЯТ ЗА ВОЙНА. КРАЙНАТА ЦЕЛ НА САЩ Е РАЗПАД НА РУСИЯ И ЕС!
280
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дръндер, ъпдейтни си инфото!САЩ сами ПРИЗНАХА, че атаката над Пърл Харбър е била леко нагласена. Първо САЩ нападат Японска подводници с подводничари, които са са предали. След залавянето им са били екзекутирани, въпреки че са се предали доброволно. Япония отвръща на удара и това е прословутия Пъръл Харбър, дори направиха документален филм за това. Съветвам те да го гледаш, баз държа че го има в нета!А и тази история само доказва, че американците много лъжат.
279
10
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
До Холивудски 3061. Ти специалист ли си по белезите от химическа атака? Защото по детето забелязвам черни петна по лицето и на по далечен план система.2. Детето нищо не чака ... путинофил такъв.Отбелязвам че не понасям и Путин и Тръмп и двамата са диктатори.
278
8
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
До Анонимен 300Айде като говориш цитирай фактите а? Не защитавам щатите, но те бомбардираха Япония като ответен удар след нападението им над Пърл Харбър, вярно много брутален отговор и загинаха милиони цивилни, но това беше отговор. Второ При бомбардирането в Сирия има загинали 4-*** военни за разлика от химическата атака на Асад където загиват сума ти цивилни между които 20 деца. За това не ми говори глупости за двойни стандарти като ги прилагаш на практика.Отделно ще добавя че не понасям Тръмп
277
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха, от 59 изстреляни ракети, само 4 са достигнали до целта. Другите са се загубили по трасето.
276
8
 
12
 
! Отговори
Холивудски преди 7 години
1.Върху това дете няма видими белези от химическа атака.2.То какво чака...Reuters?3.Проверете стандарта на електрическите контакти в Сирия-виждаме розетка без зануляване и боднат щепсел "шуко"...4.По скоро това е единственото "истинско" дете на Обама(щото от Мишел/Михаил такива няма).5. Къде е чичко Тръмп(Трампа)?...Пали войни с холивудски методи.
275
3
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
ОТПРАВЯМ ПРИЗИВ, ОТПРАВЯМ АПЕЛ КЪМ ВСИЧКИ ЗДРАВОМИСЛЕЩИ ХОРА, ПРИСТИГНАЛИ В САЩ ОТ ВСИЧКИ КРАИЩА НА СВЕТА И ОТ ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНОСТИ, РАСИ И РЕЛИГИИ НА СВЕТА - ЧАС ПО-СКОРО НА ВСЕНАРОДНИ ПРОТЕСТИ!!! СЪБИРАЙТЕ СЕ, СТИЧАЙТЕ СЕ И МАСОВО ЗАЛЕЙТЕ/БЛОКИРАЙТЕ УЛИЦИ, ПЛОЩАДИ И БУЛЕВАРДИ, И ПЕРХИДРОЛЕНОТО *** ДОКАТО ОСТАВКАТА СИ НЕ ПОДАДЕ, НА МИРА ДА НЕ ГО ОСТАВИТЕ!!!
274
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност САЩ, Великобритания, Франция, Австралия са все фалирали държави, които имат ОГРОМНА нужда от завъртане на военната икономика, за да излязат от рецесията и да си върнат парите на техните кредитори - огромни корпорации! Не им пука колко хора ще умрат! На техните територии няма бежанци. Бас държа че Англия и САЩ са договаряли тоя удар отдавна, чакаха англетата официално да излязат от ЕС, че да не хукнат бежанци към тях. Помните ли как Тръмп се кефеше, че Англия е почнала процедурата по изл
273
1
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 години
Нортроп-Груман, Локхид-Мартин и Бойнг трябва да си пласират продукцията. Как я мислите тая. Тия бомби за хиляди милиарди долари трябва да освободят място на новите. Нищо че с ракета за сто милиона гърми по база за 5 млн. долара.
272
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората са отровени със зарин, след бомбардировка от самолет на Асад. Това никой не го оспорва. Слушах изказване на руски експерт, който каза, че самите инсталации и веществата за производство на газа са били доставени навремето от Русия, цитира и разни генерали, които са отговаряли за това. Човекът каза още, че с оглед пораженията и разпространението не било възможно да това да се получи по друг начин, освен с атака от въздуха.
271
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подчинените на ционистко-банкерския елит- САЩ И РУСИЯ продължават да си играят на котка и мишка, на доброто и лошото ченге , за сметка на обикновените хора по целия свят.
270
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интересно, САЩ каза че химическата атака е дело на Асад и всички им повярваха на базата на прости твърдения! На базата на тези твърдения пускате бомби и избивате мирно население. А целият свят видя с категорични и неоспорими доказателства как САЩ пусна 2 атомни бомби над Япония и никой нищо не направи, никой не ги наказа.И вие твърдите, че това е нормално! Стига с тия двойни стандарти. СТИГА!
269
1
 
16
 
! Отговори
;пъж преди 7 години
Кажи му "КРАВАР" и си замълчи , все си мислех ,че при Тръмп Америка ще се откаже от воденето на войни по света , ама уви , И Тръмпчо си показа истинското лице , въпросът е какво ще последва от ту насетне и кой ще го отнесе
268
2
 
19
 
! Отговори
:::Ein Berliner::: преди 7 години
Тръмпи-дог се интересува от две неща. От трупане на нечувано лично финансово състояние и от предизвикване на световна война. Благите му приказки за по-добър свят и затопляне на отношенията с много държави са абсолютенфалш.
267
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп доказа, че всеки американец е чисто и просто лъжец. Всичко, което говореше тоя човек е лъжа.
266
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрахте ли че целта е да се направи 3та световна война!Нали разбирате, че ЕС ще е тотално бъгната от поредната вълна бежанци, и то за да се завземат територии от страна на САЩ. Нямаше проблем преди САЩ да започнат ударите по Ирак и последващите. Мислите че на САЩ им пука? Тероризма е на територията на ЕС и Русия, на територията на САЩ не се случва нищо! Защо?! Вие разбирате ли, че това е война до двора ни? Разбирате ли какво следва?
265
3
 
34
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Типично Холивудски стил-с разни сърцераздирателни снимки на пострадали деца ни пробутват корпоративния си интерес!Когато се дърпахме против ислямското нашествие,не ни ли сервираха детето на плажа?А когато "умерените" и "неумерени" главорези бяха изтиквани от Алепо поднесоха Бана.Сега-същото,след скалъпената "газова атака".Ама какво да очакваш от хора дето си бутнаха сградите с 3000 човека вътре,само за да оправдаят незаконните си действия!Впрочем,и в клиповете на ИД си личи холивудския почерк!
264
5
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
Най-умния коментар, който прочетох е "Да не се бутаме между шамарите".Останалите сте пълни олиго**ф8рени! Говорите така, все едно смърта по тези места е някакво абстрактно понятие.Всичко е фалш и нарисувани с боя деца. Еми съжалявам, но жертвите са истински... независимо кой е виновен! Когато убият няколко деца пред очите ви може би ще осъзнаете, какво всъщност се случва.Не ме интересува Русия ли е виновна или Америка.Що не отидете там на почивка, като всичко е фалш и боя ?Отидете в Мосул..
263
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че да си приберат химията,отколко години някъде там я държат,крият е от време оно още от времето на оня отнякъде прекарана и докарана сякаш на литището забравена или под литището да си взимат по малко като предния път,ама остаряла и бързо дезактивира само за филми става като димна завеса и статически упражнения а насам-а натам с повтарения пред камерата,и миналия път им го казаха и показаха.