Първата дама на Сирия се подложи на лечение на рак

Открит й е злокачествен тумор в начален стадий
9 авг 2018 12:45, Елка Василева
16
Първата дама на Сирия се подложи на лечение на рак
Снимка: БТА

Сирийското президентство съобщи, че съпругата на президента Башар Асад Асма е започнала лечение за рак на гърдата, предаде Асошиейтед прес.

Днес президентството публикува във Facebook снимка, на която президентът Асад седи до съпругата си, както личи в болнична стая, а Асма Асад е с игла за интравенозна инфузия на лявата си ръка.

В придружаващото снимката изявление се казва, че й е открит "злокачествен тумор" в начален стадий, и й се пожелава бързо оздравяване.

Подобни съобщения са необичайни за арабския свят, където ракът се смята за тема табу, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Родът на 42-годишната Асма Асад произхожда от провинция Хомс, Централна Сирия, но тя е родена и отгледана във Великобритания. Връща се в Сирия, след като се запознава с президента.

Двамата са женени от 18 години и имат три деца, Хафез, Зейн и Карим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рак на гърдата е един от здравните бичове на съвремието ни, макар и да не е заразен придобива епидемични пропорции. С толкова стрес покрай войната на краварите и средната възраст рискът се засилва още повече.Асма Асад е класна и интелигентна дама със силна воля, сигурен съм че бързо ще преодолее тази коварност.
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожелавам на г-жа Асма Асад пълно и скорошно оздравяване! Нека дълги години подкрепя съпруга си в голямото му дело за мир и просперитет на Сирия!
7
3
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Лечение ОТ рак...
6
5
 
52
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
Дано да има късмет и да оздравее.За да може да продължава да подкрепя съпруга си в неговата мисия да защитава страната и народа си от ислямистите и американистите.Сирия е единствената светска държава в района.
5
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе и богатите плачат - ей тази жена вместо да си ибърне внимание се хили на сила да я сминат и да кажат с какъв кураж се спуска в приключвнието наречено рак. Нищо забавно не виждам аз. Вярно, ще има достъп до по-добро обслужване от другите клети сирийци, но в никой случай не виждач нещо толкова весело
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Както направиха с Уго Чавес.
3
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се окаже силикон, като при много известни, които твърдяха, че се борят с рака.
2
7
 
59
 
! Отговори
man преди 5 години
До ДжоАсад е харесван и обичан в Сирия. Живял съм там като дете (1985-1988), баща ми работеше лекар там няколко години и имам много добри наблюдения (тогава президент беше баща му)Всичко друго е промиване на мозъци.
1
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦРУ заразява политическите противници на САЩ с рак..