Ердоган със закана - да "разбие главите" на кюрдите в Сирия

Турският президент предупреди бойците да се изтеглят
Обновена: 19 окт 2019 17:31 | 19 окт 2019 17:15, Веселина Йорданова
179
Ердоган със закана - да "разбие главите" на кюрдите в Сирия
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще "разбие главите" на кюрдските бойци в Сирия, ако те не се изтеглят в срок от 120 часа, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Днес е вторият ден (от прекратяването на операцията). Срокът изтича във вторник през нощта.

Ако дадените на Турция обещания не бъдат изпълнени, няма да чакаме като преди. Ще продължим операцията и ще продължим да унищожаваме терористите", каза президентът в изказване в град Кайсери, предаде телевизия Ен Ти Ви.

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар също заяви днес, че турските войски в Северна Сирия са готови да продължат офанзивата си, ако споразумението с Вашингтон за прекратяване на конфликта не е изцяло изпълнено, предаде Ройтерс.

Турция и Вашингтон се договориха в четвъртък Анкара да спре офанзивата си за 120 часа, докато сирийските милиции Сили за защита на народа се оттеглят от "зоната за сигурност" в Североизточна Сирия.

В събота крехкото примирие се удържаше по сирийската граница. Ние спряхме операцията за пет дни. За това време террористите ще се изтеглят от "зоната за сигурност", техните оръжия ще бъдат събрани и позиции унищожени. Ако това не се случи, ще продължим операцията, заяви Акар. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: ТурцияЕрдоганСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
23
 
17
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ердоган е велик
89
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежко е да са те "наградили" на границата след възродителния процес и след това да си живял в туркия и да си лъскал обувките на просяците!Сега се чудиш какво да пишеш против българите, а всъщност е виновен единствено помашкият ти ген!
88
3
 
8
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
А българите кой ще ги " оправи" :)
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Картите се променят, а за действията на сирийската армия има гарант, който трябва да даде гаранция ако я няма счита се за война а сега тя си е извьн гранична операция и затова в Мембидж примерно има бази една до друга. Воената етика си е тънка работа не като да убиваш просто за протокола палестински деца.
86
11
 
5
 
! Отговори
СУ 34 преди 4 години
А като погледнеш картата сте влезли само в изоставени кюрдски села с 20 жители, нито един голям град. Сирийската Арабска Армия в момента когато се придвижи към границата и веднага поискахте примирие. Може ли да сте такива жалки страхливци.?Идат като тигри, бягат като овци!
85
6
 
7
 
! Отговори
СУ 34 преди 4 години
Трябваше, нали триумфално обяви, че влизате в Манбиндж? Вашето влизане е като онова, че на 01.10 2016 г ще пуснете мигрантите през България, нищо не пуснахте.Още световноизвестният български писател Иван Вазов беше казал за вас турците - Идат като тигри, бягат като овци!
84
7
 
8
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
А бУлгарите кога ще се научат да си защитават интересите или както са правили 1300 години ще се оставят други да ги ОПРАВЯТ :).
83
6
 
6
 
! Отговори
СУ 34 преди 4 години
Остави врещенето, ами кажи кога ще влезете в Манбиндж, че лирата е вече 2 стотинки в български пари и нямате време с тая хиперинфлация, която ви тресе?
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко да правим Елоим пак ви обърна гръб след Сабра и Шатила. Факт.
81
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Казал го е вече, дали насериозно или на шега,връщане назад няма, казана дума - хвърлен камък. Сега подчинените му, ще изпълняват заръките на Султана, ще счупят глави - по един или друг начин
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Израелски медии: 6 години труд изчезнаха за 6 дни.
79
2
 
11
 
! Отговори
xahaaaaa преди 4 години
тука някой анадолски се опитва да пише на български ама не му се отдава многоо:)))))
78
8
 
6
 
! Отговори
Реал преди 4 години
Няма тако изказване че ще разбие главите на кюрдите на терористите може ех този флегман много грешни статии пък автора на статията ако ги обича тези кюрди терористи да си ги приюти у тях
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не врещим, смеем му се.
76
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоан като ви казва нещо, слушайте! Че после много врещите и грухттите, и не мога да спя!!
75
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЛошо ли е било Стамболовото управление като се разправяло с разбойническите чети.И после го убиват защото бил диктатор, да ама не България е Швейцария по негово време.А и за комшулука не му пречел историята,заедно били и на фронта.
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ееХА ХАЕй взели са ви акъла кюрдите.Сьгласен ,свалят самолетите от боя но сьщо комунистите от пкк се отказват от адобе шоп камери и апарати дв асойтеш и други хапчета за мозька, а на аскера и куршуми не трябва
73
4
 
13
 
! Отговори
A преди 4 години
Ердоган върви към голям конфликт с Русия Сирия и Иран.Той си помисли ,че може да се разполага на чужда територия както си иска и греши.Ще си счупи главата накрая както става с всички диктатори но и Турция може да се разпадне .Бъдещето ще покаже.Турция вече е изолирана отвсякъде.
72
5
 
14
 
! Отговори
ee преди 4 години
турците ако не използват авиация кюрдите ще ги разбият защото те воюват на партизански принцип.като в афганистан толкова години никой не може да ги победи.
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция иска Турке да бъде изключено от НатоКАК НЕГермания 32%Италия 31%Франция 11% Нидерландия 9%Австрия 7%Испания и Турция по 5 %В сьщото време Асад купува от други.Редно е те да вьзтановят Сирия без Асат и отцепници реакционери.