Ердоган със закана - да "разбие главите" на кюрдите в Сирия

Турският президент предупреди бойците да се изтеглят
Обновена: 19 окт 2019 17:31 | 19 окт 2019 17:15, Веселина Йорданова
179
Ердоган със закана - да "разбие главите" на кюрдите в Сирия
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще "разбие главите" на кюрдските бойци в Сирия, ако те не се изтеглят в срок от 120 часа, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Днес е вторият ден (от прекратяването на операцията). Срокът изтича във вторник през нощта.

Ако дадените на Турция обещания не бъдат изпълнени, няма да чакаме като преди. Ще продължим операцията и ще продължим да унищожаваме терористите", каза президентът в изказване в град Кайсери, предаде телевизия Ен Ти Ви.

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар също заяви днес, че турските войски в Северна Сирия са готови да продължат офанзивата си, ако споразумението с Вашингтон за прекратяване на конфликта не е изцяло изпълнено, предаде Ройтерс.

Турция и Вашингтон се договориха в четвъртък Анкара да спре офанзивата си за 120 часа, докато сирийските милиции Сили за защита на народа се оттеглят от "зоната за сигурност" в Североизточна Сирия.

В събота крехкото примирие се удържаше по сирийската граница. Ние спряхме операцията за пет дни. За това време террористите ще се изтеглят от "зоната за сигурност", техните оръжия ще бъдат събрани и позиции унищожени. Ако това не се случи, ще продължим операцията, заяви Акар. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: ТурцияЕрдоганСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че бръщолевенията на родните шарлатани джурналя не заслужават никакво внимание е ясно.
29
6
 
9
 
! Отговори
!!! Да hansa gruberr преди 4 години
Елате всички,чака ме ви!Но само си мисля къде ще ви заровим всички ви!!!Ще има много гробища споко!!
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ми прилича на Сидерович на снимката. Кой знае за каква мерзост са се договорили с Путин.
27
6
 
20
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Какъв *** сайт сте!Пишете заглавие че ще разбие главите на кюрдите.Това са терористи не са кюрди.*** сте сайта.Пишете правилното!
26
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТоясУрат трябва да бъде смазан . Турция трябва да падне заради всичките кланета и геноцид които са наложили на християнските народи .
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като си свърши работата в Сирия, ще почне да гледа на самКакъв ти е проблема тук че да те уважи ,,скелет от гардероба'' или се обиждаш че не те уважава
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 120 часа що мини и други изненади могат да се оставят за турците...
23
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България теябва да усили граничната военна мощ. Наближава сблъсък с аскера. Тоя болния, като си свърши работата в Сирия, ще почне да гледа на сам. Осъзнайте се вече и стига живяхтв в илюзии, колко е хубав тоя болния.
22
27
 
15
 
! Отговори
Hanns Gruberr преди 4 години
Гръцката Армия готви Десант в Смирна и освобождение на Гръцката Антична Земя на Анатолия от Турско-Алтайско Ислямско Робство !От изток --- Армения и братски Голям Кюртдестан ще ударят смъртоносно Турските навлеци и крадци на Чужди Земи .
21
4
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
червена бюлетина ес да не се мотае
20
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Про турските башибозуци така го хлъзват, че не 30км, а 30мм от границата няма да мръдне.Гледам и аскера им няма доверие, и няколко танка заради тях загуби.Не удържат позиции, извършват военни престъпления и пословичната си глупост се снимат и публикуват в мрежата. Скоро и Русия ще постави на това край. Ердо да целува ръка на Тръмп, щото му е спукана работата.
19
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пострадалите от възродителния процес хора трябва да намерят най-близкия комитет за освобождение до тях и да получат нобходимите инструкции и обучение за борба с горски пожари, като ... ъъъъ ... ползване на огнестрелно оръжие, тренировки в саботажни действия, бой от близко разстояние в населени места, прочистване на сгради от противник и пр. Подгответе се сега, да не съжалявате после!Защото горите са важни и трябва да ги пазим от пожари!
18
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо така мирише като се влезе в труция? шалварите ли им се вмирисват, ч***лмите ли не знам ама не се трае!
17
23
 
14
 
! Отговори
възродителен процес преди 4 години
Ердоан във вторник ще се среща с Путин. На дневен ред са -ситуацията в Сирия и какво да направят с ЕС. В предишни събрания е обсъждано сценарий за как да бъдат разпределени зоните на влияние след разпада на ЕС. Добрата новина е, че вече е решено българия да бъде анексирана от Турция като репарация за възродителния процес, срещу което Турция да признае анексирането на Крим. Ето защо досега Ердоан не е признал анексирането на Крим от Русия, въпреки отличните отношения между двете страни.
16
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майка ердо цяла България и Бойко е зад теб султан ага !
15
18
 
18
 
! Отговори
Стрина Мелания преди 4 години
Отоманската гордост приключи пред едно писмо.Сега вече може да джафка колкото иска.Не пречи.
14
20
 
15
 
! Отговори
Няма как преди 4 години
Този клекна пред Пенсия,ама ако отиде Тръмп и на челна стойка ще стои!
13
21
 
19
 
! Отговори
Майк Пенс преди 4 години
Дюнерите наистина са най-мразения народ в цял свят!
12
10
 
7
 
! Отговори
Арменеца преди 4 години
Турските жалби-при арменския владика!Тези определено са с предимство!
11
16
 
21
 
! Отговори
Найим Сюлейман Оглу преди 4 години
Давай Ердо мачкай нашествениците финансирани от 1980-та година насам срещу Република Турция. Сирия е на арабите а не на к*рдите! Именно през от 1980 до 1990 и 95 година терористичната групировка имаше тренировъчни бази в Сирия с помощта на Башар Асад. Да би мирно стояло не би чудо видяло. След изпълняването на мисията в Ирак да се готвят Ирак. Именно там се раждат и там се обучават терористите.